K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B   2 - 0  's Gravenwezel A


Wedstrijdfiche                Foto's

  

05-03-2016


B’s winnen voor het eerst van ‘s Gravenwezel…Bij winst kunnen we ons verzekeren van behoud en ook de 7de plaats lonkt maar bij aankomst op MTH baart het bevroren veld ons toch wat zorgen en de vraag was of er überhaupt wel zou gevoetbald worden…


De lijnen werden getrokken en gelukkig zorgt de zon ervoor dat de staat van het veld een uur later al veel beter is.


Vandaag moeten we het stellen zonder Astrid en Paulien die beide op weekend waren, Evi en Mente gaan aan de slag bij de C’s en Jorinde moest werken tot 11 hr.


Sophie wordt vanonder het stof gehaald, ook Pater en Laura zijn terug van de partij.


Eerste helft


Onze B’s hebben vertrouwen getankt uit de goede wedstrijd van vorige week en zijn klaar voor deze wedstrijd met inzet, ’s Gravenwezel volgt op 4 punten en werd best op afstand gehouden.


Die boodschap hebben de B’s goed begrepen en starten sterk, er wordt vlot gecombineerd en Van Goethem kan een eerste keer hard uithalen maar Pauwels ranselt de bal knap uit haar doel!


MTH blijft voor de meeste dreiging zorgen, Sara zet Pauwels nog eens aan het werk op voorzet van Eva en ook Delie maakt het de doelvrouw regelmatig moeilijk.


Van Goethem duikt nog eens op voor de kooi van de bezoekers en met een pegel van jewelste moet de doelvrouw opnieuw uit onderste uit de kan halen om een treffer te vermijden.


Na 20 minuten laat MTH het tempo wat zakken en ’s Gravenwezel komt mee in de match, een vrije trap wordt door Bolsens maar nipt naast gekopt!


Toch zijn het onze B’s die op voorsprong komen, Sophie haalt uit en na 2 wereldsafe ’s gaat de keeper nu wel in de fout en ziet de bal ongelukkig in doel verdwijnen.


Eva heeft het moeilijk met de snelle Hoeven, wint wel de meeste duels maar kan een schot niet vermijden, de bal gaat gelukkig naast.


Er worden stevige duels uitgevochten op alle lijnen van het veld maar de ploeg geeft het beste van zichzelf!


Delie lanceert Sara en die legt de bal in de loop van Maya maar Pauwels zit net iets sneller bij de bal, MTH is toch net iets gevaarlijker dan de bezoekers en het is Van Goethem die er in 2 tijden 2-0  van maakt.


We gaan rusten met een comfortabele voorsprong maar de buit is nog lang niet binnen uiteraard!Tweede helft


Geen wissels met de rust en MTH gaat verder met het goede voetbal van de eerste wedstrijdhelft, Maya zet Eva op weg naar de goal maar die besluit op de keeper.


Beide ploegen zijn in evenwicht en strijden met open vizier, MTH wil een grotere voorsprong en ’s Gravenwezel gaat op zoek naar de aansluitingstreffer.


Van Goethem valt met een geblesseerde enkel uit en Thomas brengt Jorinde en Pater in de ploeg, de vrije trap van Jorinde brengt de bal bij Laura maar ze kopt net naast.


Verdedigend geeft de thuisploeg niet echt veel weg en blijft gefocust voetballen maar aanvallend komen we niet meer tot echte uitgespeelde kansen.


De gevaarlijkste situaties komen voor beide ploegen vooral uit stilstaande fases, Anke was nog het dichtst bij een 3de treffer maar kopt de hoekschop net over.


De thuisploeg houdt stand en wint voor het eerst tegen ’s Gravenwezel, we houden ook voor de 4de keer dit seizoen de nul.


 

Commentaar:


We winnen opnieuw tegen een rechtstreekse concurrent uit de rechter kolom en stijgen zelfs naar de 7de plaats door het verlies van Kontich.


Met nog 4 wedstrijden te gaan en 10 punten voor op de 2 laatste uit het klassement zijn we mathematisch zo goed als zeker van behoud wat de eerste doelstelling was!


Volgend weekend zijn jullie vrij en dan moeten we héél vroeg naar het verre Moldavo, wie weet kunnen we daar ook nog iets rapen?


Dikke proficiat dames!! 

 


cdsWedstrijd gegevens


Goals :  Sophie Claessens, Sarah Van Goethem


Assists :   •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1