K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B  2 - 0 Antwerp Girls


Wedstrijdfiche                Foto's

  

07-11-2015


B’s winnen de 4de match op rij tegen de Antwerp Girls…


Vandaag spelen we nog eens een thuismatch, dat was weeral van 10 oktober tegen Kontich geleden. We ontvangen de Antwerp Girls, een ploeg vol bekende gezichten en die geen geheimen heeft voor Rian en Tom die daar in een ver verleden nog training gaf.


Het tactische plan was duidelijk en hopelijk konden onze B’kes het ook goed uitvoeren, op de bank vinden we onze youngsters Floo en Astrid terug naast Pater’ke.


Evi en Paulien zijn ook beschikbaar en zakken naar de C’s waar ook een belangrijk duel op de agenda staat namelijk tegen de 2de in de stand Blaasveld, zeker geen makkelijke opdracht.Eerste helft


De Girls kunnen maar 10 namen op het wedstrijdblad zetten en dat moet met onze snelheid wat extra mogelijkheden bieden, MTH start goed en legt mooie combinaties op de mat.


Een fout in de 16 resulteert niet in een penalty want de scheids legt de bal net buiten de grote rechthoek, Tash trapt de bal hard maar onbesuisd naast…


De bezoekers verdedigen taai en laten het middenveld aan MTH, Jorinde trapt de volgende vrije trap maar Sarah kopt nipt over.


Onze B’s spelen bij vlagen goed voetbal maar te traag om de 10 Antwerp Girls die bakken ervaring hebben te verontrusten, het is vooral oppassen voor Van Den Kieboom die op de loer ligt om te counteren.


Anke en Maurane verdedigen met de nodige rust aan de bal en sturen via Eva en Sara de bal regelmatig naar voor, in onze driehoek loopt Jorinde iets te dicht op Sophie waardoor ze te vaak samen op de bal zitten.


De druk van MTH wordt terecht beloond met een goal als Sophie Cathy vrij ziet lopen en die legt de bal fraai naast Jacobs en eindelijk 1-0!


De bezoekers komen er niet al te vaak uit maar duiken wel goed in de ruimte achter de verdediging, een schot van Marcos De La Cruz-Sebrechts gaat net naast.


We gaan rusten met het kleinste verschil maar dit zouden we toch niet meer mogen afgeven…Tweede helft


Sara heeft net iets teveel last aan de knie om verder te spelen en wordt preventief aan de kant gehouden, Pater komt zo in de ploeg.


Het wedstrijdbeeld is identiek aan dat van de eerste helft, MTH zet goed druk naar voor terwijl de Antwerp Girls ons goed kunnen opvangen.


Onze dames rijden zich te vaak vast op een rood-witte muur maar scoren wel op een stilstaande fase, Jorinde legt de bal van op zo’n 20 meter over een kansloze Jacobs.


We staan 2-0 voor maar de bezoekers scoren bijna de aansluitingstreffer op hoekschop, Kelly duwt de kopbal tegen de lat en Sophie trapt de bal buiten!


Dat was nipt en had de match een andere wending kunnen geven, Tash heeft last van de lies en we sturen Astrid de arena in.


De wedstrijd kan nu alle kanten op en de girls komen nu toch vaker opzetten op zoek naar een doelpunt, Floo heeft de plaats ingenomen van Cathy en zit meteen goed in de match.


Maya wordt nu keer op keer diep gestuurd over de rechterflank en dropt de ballen goed in de grote rechthoek, Floo buit goed haar snelheid uit en komt zo oog in oog te staan met de keeper maar kan net niet afwerken!


Een corner wordt door Anke op het dak van het doel gelegd, dat was nipt en ook Delie kan alleen door op de doelvrouw maar ook zij kan de kans niet verzilveren…


De laatste kans van de wedstrijd schrijven we op naam van Eva die snel omschakelt en een corner van de Antwerp Girls omtovert in een kans voor MTH, ze snelt gans het veld over maar door krampen kan ze niet besluiten.


De fysiek zware wedstrijden maakt meer slachtoffers en de scheids maakt een eind aan deze leuke wedstrijd.


Commentaar:


Het spel was veel beter dan vorige week, het resultaat is dan ook terecht en zo winnen jullie de 4de wedstrijd op rij.


We zijn gestoten op een goed verdedigende ploeg maar we missen op het einde nog wel een 3 tal grote kansen in de laatste 10 minuten waar de Antwerp Girls door hun beste krachten heen zaten. 


Het was bij vlagen een goede wedstrijd met leuk combinatievoetbal enkel het tempo lag vaak nog te laag, een hoger tempo had voor de 10 bezoekers dodelijk geweest maar de 3 punten zijn binnen en de voorsprong op de achtervolgers wordt weer groter.


Volgende week gaan we naar ’s Gravenwezel, hopelijk kunnen we dan een vijfde opeenvolgende overwinning boeken.


Dikke proficiat dames!

 


cdsWedstrijd gegevens


Goals : Cathy, Jorinde


Assists : Sophie
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1