K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B  0 - 2   Heist B


Wedstrijdfiche                Foto's

  

23-01-2016


B’s verliezen opnieuw tegen die andere co leider Heist…Net zoals 2 weken geleden spelen we weer een topper thuis, we ontvangen vandaag Heist dat naast Loenhout leider is in onze reeks.


Het regenweer zorgde ervoor dat de vrijdagavond training moest worden afgelast en ook de staat van het veld baart ons zorgen.


Na een relatief droge nacht worden de lijnen getrokken en we kunnen voetballen, In onze uitmatch op Heist werd het eerste punt in 1ste prov. gepakt en we hopen uiteraard op een even goed resultaat thuis…


In alle ploegen is er een bezettingsoverschot en zo moeten we Pater thuislaten, Tash keept bij de A’s, Mente en Evy schuiven rechtsreeks naar de C ploeg.Eerste helft


Wat een wedstrijdbegin in Maria ter Heide, het is duidelijk dat Heist zich geen puntenverlies meer kan veroorloven en start aan een verschroeiend tempo. Onze dames worden meteen onder druk gezet en moeten het spel veelal ondergaan, Kelly moet meteen aan de bak.


Maurane brengt redding als onze doelvrouw de bal niet kan klemmen en ontzet de bal, een mindere uittrap in de voeten van Bruynseels gaat gelukkig naast…


Onze dames moeten een antwoord zoeken voor de suprematie  van Heist die technischer, gretiger en vooral sneller voetballen dan de thuisploeg. We spelen te ver van onze mannetjes af en geven de bezoekers een zee van ruimte waardoor ze te makkelijk de bal kunnen laten rond gaan.


Kelly krijgt heel wat werk op te knappen vandaag,  op een ver schot van Vanysacke gaat zij goed plat. Anke en Oris ruimen heel wat ballen op, Maurane heeft het duidelijk moeilijk met de snelheid van de spitsen.


MTH knokt voor wat het waard is en komt er soms uit via Eva, Maya of Van Goethem maar echte doelkansen kunnen we niet afdwingen, kapitein Bekers heeft daar zeker een groot aandeel in en zit iedere keer goed tussen bij de laatste pas.


We kunnen gaan rusten na een boeiende eerste wedstrijdhelft die eindigt zonder doelpunten.
Tweede helft


Thomas heeft en plan en houdt Astrid aan de kant, Paulien komt zo in de ploeg. Bijna stond Heist al na 2 minuten op voorsprong maar dat was buiten Kelly gerekend, de doelvrouw van MTH heeft een schitterende redding in huis op de inzet van Vanysacker!


Heist duwt MTH nu helemaal terug in de eigen grote rechthoek en de openingsgoal kan niet meer uitblijven, Kelly zat nochtans heel goed bij het schot van  Bruynseels maar de bal hobbelt ongelukkig in doel… Het schot had er uiteraard niet mogen komen maar door voorafgaande fouten in onze verdediging werd de bal niet snel genoeg ontzet. Na een uur hard werken komt ook Sara naar de kant en mag Laura na een lange afwezigheid de weide terug in. We spelen constant onder druk maar het harde werk levert toch een zeldzame kans op, Jorinde stuurt Van Goethem diep maar het schot gaat naast!


Met slechts 1 goal achterstand neemt Thomas een berekend risico, gooit Delie mee in de spits en haalt verdediger Maurane naar de kant. Net op dat moment komt Heist nog met z’n tienen te staan als ze sterkhouder Voet verliezen met een enkelblessure en niet verder kan.


Met nog een 10tal minuten op de klok gaat MTH vol voor de gelijkmaker en smijt zich volledig maar moet helaas nog een 2de goal toestaan, de spelers zagen de bal over de achterlijn en stopte met voetballen.


De scheids had echter niet gefloten en de bal wordt door Vanysacker tegen de netten getrapt, alweer een te vermijden doelpunt (als de bal effectief buiten was) en was de score zo weer net iets te zwaar.


De scheids fluit af met de 0-2 op het bord en blijven we in 2016 voorlopig puntenloos achter.Commentaar:


Opnieuw was het verschil in ervaring op dit niveau duidelijk te zien, ook Heist was (net als Loenhout) gewoon de betere ploeg en staat niet toevallig op de 1ste plaats.


Ik denk niet dat we aanspraak konden maken op punten in deze wedstrijd, het was vooral een goede training met oog op volgende week.


Dan gaan we op bezoek naar Kontich en hopelijk kunnen we daar de weg naar de goal terugvinden!


We hopen dat de enkelblessure van Tess Voet meevalt en wensen haar een spoedig herstel…


Dikke proficiat dames!

 


cdsWedstrijd gegevens


Goals : 


Assists :   •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1