K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B  4 - 1  Hoogstraten A


Wedstrijdfiche                Foto's

  

06-02-2016


B’s pakken thuis opnieuw 3 belangrijke punten met het oog op behoud…Vandaag staat er voor onze B’s een belangrijk duel op de agenda, we ontvangen rode lantaarn Hoogstraten. Op papier een makkelijke wedstrijd maar de scout van dienst zag vorige week een gretige ploeg tegen KV Mechelen aan het werk.


Van onderschatting mocht er dus absoluut geen sprake zijn, de 3 punten waren voor de thuisploeg zeer belangrijk om een degradatiestrijd te vermijden.


Op het wedstrijdblad zien we Mente voor het eerst in de basis starten, nieuwkomer Zoë is er ook weer bij maar we zijn vooral blij dat Kirsten na haar hartoperatie in November terug van de partij is!Eerste helft


Dat de meiden van Hoogstraten niet enkel voor de gezelligheid langs kwamen werd al snel duidelijk als we na amper 10” zomaar al op achterstand hadden kunnen staan!?


Een rode flits na de aftrap verrast onze dames compleet en met dank aan Kelly blijft de nul op het bord, MTH heeft de boodschap gelukkig goed begrepen en Cathy stelt meteen orde op zaken. Ze komt in balbezit na een inworp van Van Goethem, kapt zich goed vrij en schiet de bal onder Brosens door.


1-0 na 2 minuten en onze dames tanken vertrouwen uit deze vroege voorsprong, MTH speelt dan 10 minuten degelijk voetbal. Oris ziet een bal van de lijn gekeerd en Sarah wordt perfect bedient door Astrid maar vind de doelvrouw op haar weg…


We gaan te nonchalant voetballen en Hoogstraten ziet mooi zijn kans om terug te slaan, Cuyvers duikt de ruimte in en scoort de gelijkmaker na 20 minuten. Dit was niet voorzien in het scenario maar gelukkig hebben we Cathy nog, die zet de thuisploeg 1 minuut later opnieuw op voorsprong na een vrije trap van Zoë.


We kunnen Hoogstraten wel afhouden maar raken niet in ons spel, het voetbal is slordig en maken het onszelf te vaak te moeilijk…


De beste kans in de eerste wedstrijdhelft schrijven we nog op naam van Van Goethem, haar schot scheert het doelkader! De scheids maakt een einde aan deze helft en het is duidelijk dat Thomas heel wat kopzorgen heeft en voor oplossingen moet gaan zorgen willen we dit verhaal positief afsluiten.
Tweede helft


Met de rust voert hij een dubbele wissel door, Kirsten en Anne Lies komen in de ploeg waardoor Mente en Sara al kunnen douchen. De tweede helft start ook met een vroeg doelpunt, al in de eerste minuut zet Maya Sarah op weg voor de 3-1.


Het spel valt nu meer in zijn plooi al blijft het spelniveau ondermaats, de bezoekers blijven op zoek gaan naar de aansluitingstreffer en voetballen enkele leuke kansen bij elkaar. Gelukkig voor ons sputtert de motor bij hun afwerking!


Na een uur smijt Thomas er ook Delie nog bij om de voorsprong verder uit te diepen, een gedreven Zoë wil laten zien dat ze ook kan scoren maar voetbalt als nieuwkomer vrij gestresseerd en probeert net iets te hard...


Ze kan alleen door gaan op doel maar de bal eindigt in de handen van Brosens, het is Van Goethem die een vrije trap van Jorinde verlengt tot in doel. 4-1 is ook meteen de einduitslag van een vrij grijze wedstrijd met matig voetbal.Commentaar:


Een schoonheidsprijs werd er vandaag zeker niet gewonnen maar de broodnodige punten zijn binnen en da’s het belangrijkste, nu kunnen jullie genieten van een vrij weekend maar dan is het terug alle hens aan dek voor het vervolg van het seizoen.


Dikke proficiat dames!

 


cdsWedstrijd gegevens


Goals :  Sarah Van Goethem (2), Cathy De Bel (2)


Assists :  Jorinde de Swerdt, Zoë Huybrechts, Sarah Van Goethem, Maya Deltour  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1