K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B   3 - 0  Hove Sport


Wedstrijdfiche                Foto's

  

09-04-2016


B’s kloppen de verzwakte staartploeg Hove…Vandaag nemen we het op tegen de kampioen in 2de van vorig seizoen namelijk Hove, een ploeg die ons qua speltype niet echt ligt maar er bieden zich maar 9 spelers aan?


Hove kan nochtans alle punten gebruiken om hun verblijf in 1ste niet na 1 seizoen te zien eindigen, Pater en Paulien blijven afwezig maar worden vervangen door Mente en Evi.


Eerste helft


Een gretige thuisploeg start fel en nog voor de klok 1 minuut kan weergeven staat het al 1-0, Van Goethem legt de bal perfect in de voet van de vrijstaande Eva en die schiet de bal hard voorbij Holvoet.


Geen 2 minuten later kopieert Anne Lies deze actie maar deze keer tovert de doelvrouw een sublieme safe uit de hoed en werkt de bal in hoekschop….!!


MTH laat de bal te weinig rond gaan en we zien teveel mensen lopen met de bal, een vrije trap van Hove wordt door Kelly in hoekschop geduwd.


De thuisploeg is baas maar het speltempo is te laag, te weinig balcirculatie en we maken het ons zelf te vaak te moeilijk. Hove geloofd echt wel in zijn kansen en Kelly laat zich bijna verrassen op een lange bal van de bezoekers.


Anne Lies heeft er duidelijk zin in en rukt regelmatig op, kan makkelijk 50 meter overbruggen zonder bedreigd te worden en smijt de bal in de 16. Zowel Jos, Sophie als Eva laten de kans onbenut.


Maya had hetzelfde ontbijt als haar zus binnen denk ik want ook zij is niet te houden en steekt regelmatig de neus aan het venster, we voetballen goed tot aan de grote backlijn maar ipv op doel te trappen worden de ballen te vaak afgelegd en vaak off-side.


Sophie wordt diep gestuurd en neemt Eva mee maar ze besluit op een sterk keepende Holvoet die haar ploeg meer dan eens in de wedstrijd kan houden.


Ook Laura waagt enkele doelkansen maar komt niet tot scoren, dat het niet de dag van Hove wordt is duidelijk als ze na een ongelukkig contact nog een speler verliezen met een enkelblessure.


Een vrije trap afgelegd door Jorinde voor Anke eindigt net naast de goal, meteen het laatste wapenfeit van deze eerste wedstrijdhelft waar te weinig gescoord werd.Tweede helft


We nemen geen risico met een eventuele blessure en houden Maurane die niet 100% is aan de kant en brengen Astrid in de ploeg, ook de ploeg wil geen risico’s nemen en trekken fel van leer.


Van Goethem bedient Sophie maar die ziet het leer in de handen van de keeper eindigen, ook Maya lukt geen doelpunt op hoekschop van Jos.


MTH creëert nu tegen 8 man kans na kans, het wordt op het uur eindelijk 2-0 met een afgeweken bal van Jorinde op aangeven van Van Goethem.


Sara speelt een dijk van een wedstrijd en kan nog eens de 90 minuten vol maken, Anne Lies geeft zelf aan dat ze preventief naar de kant wil gaan en Mente neemt haar plaats in.


Ook Eva die nog op de bank mag bij de A’s wordt na 70 minuten vervangen, Evi komt zo in de spits. Hove is eigenlijk totaal uitgeteld maar blijft moedig strijden met z’n 8 terwijl onze dames kans na kans verloren zien gaan.


Zelfs onze laatste man Anke waagt een schot op doel, Holvoet blijft overeind en blokt schoten van Sophie, Maya, Van Goethem en Jorinde.


Ze moet zich toch nog een 3de keer gewonnen geven als ze een knal van Van Goethem niet kan houden, Sophie is goed gevolgd en legt de eindstand vast.


 

Commentaar:


Door deze 10de winstmatch leggen jullie beslag op de 7de plaats wat een onverhoopt goed resultaat is, vrijdag gaan we voor de laatste wedstrijd van dit seizoen naar Wuustwezel de 3de in de stand.


Wie weet kunnen we nog eens stunten!


Dikke proficiat dames!! 

 


cdsWedstrijd gegevens


Goals :  Eva, Van Goethem, Sophie


Assists :  Van Goethem (2)  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1