K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B  - Kontich B


Wedstrijdfiche                Foto's

  

10-10-2015


B’s winnen hun eerste match in 1ste provinciale…


Voor de tweede keer dit seizoen spelen we tegen Kontich, ook in de beker stonden beide teams tegenover elkaar.


Op het wedstrijdblad staan ongeveer dezelfde namen als toen in augustus op Mariska, Sarah en Anne Lies (die examens had) na.


Naast Paepe zitten Floo en Paepe op de bank, Laura en Delie kennen nog wat blessure leed, Astrid, Evi en Paulien depanneren de C ploeg.Eerste helft


Net zoals op Heist zien we bij de bezoekers al een speler afhaken met een blessure nog voor de wedstrijd op gang wordt gefloten…


Dat er deze week stevig getraind werd wordt meteen duidelijk en reflecteert zich in het spel, beide ploegen gaan voor niks minder dan de 3 punten.


Voor de klok op het scorebord de eerste minuut aangeeft kan Eva de score openen op aangeven van Mariska, ze legt de bal perfect tussen de paal en Peeraer die als interim keeper aantrad.


Van een droomstart gesproken! Kontich was niet erg aangedaan van het vroege doelpunt en kan 10’ later de gelijkmaker al tegen de netten schieten op een vrije trap net buiten de 16.


De wedstrijd gaat goed op en af en bij MTH zit iedereen goed in de match, 2 minuten na de gelijkmaker stuurt Jos de bal naar de rechterflank waar Van Goethem haar voorzet rechtstreeks ziet binnen waaien en dus 2-1!


Op het middenveld worden leuke duels uitgevochten, een 1-2 ‘tje met Maris en Maya brengt de bal opnieuw bij Sarah maar deze keer knalt ze in het zijnet, een kans van de bezoekers wordt onbegrijpelijk afgefloten voor off-side als er nog een aantal spelers voor de spits staan?!


Het doelpunt valt aan de overzijde waar Mariska een corner van Jorinde door de benen van de doelvrouw binnenkopt en het staat zowaar 3-1! Vreugde alom bij de thuisploeg al is het voor Sara minder leuk als ze op het half uur al naar de kant moet met een pijnlijke knie, Paepe is haar vervanger.


Ook de bezoekers voetballen goed mee, vooral De Laet zorgt voor de nodige problemen op het middenveld en Kelly moet regelmatig ingrijpen als Vermeiren aan het kanon staat. Niet alleen Kelly maar ook het doelkader behoedt ons van een aansluitingstreffer!


We gaan rusten na een prima eerste helft en een goed gevoel, de eerste (thuis)zege hangt in de lucht.Tweede helft


Geen wissels bij de rust en het zijn onze dames die deze keer het felste van start gaan, een eerste doelpoging noteren we al in de eerste minuut van deze 2de speelhelft.


In minuut 50 krijgt Maris de bal mee van een tegenstander, gaat solo op weg naar het doel en legt de 4-1 beheerst in het mandje. Match gespeeld denk je dan maar dat was zonder Kontich gerekend want die gaven zich nog niet gewonnen.


Anke en Maurane staan stevig te verdedigen en grijpen keer op keer goed in, terwijl de bezoekers op zoek blijven gaan naar een tweede goal krijgen ze er nog een tegen, Paepe bedient Sophie in de grote rechthoek en 5-1!


Wat allemaal lukt bij MTH gaat allemaal fout bij Kontich, opnieuw zien ze enkele ballen op het doelkader gaan.


Anke keert nog een bal van de lijn na een iets te korte terugspeelbal en alweer pech voor de bezoekers… Voor de laatste 20 minuten brengen we Floo nog in de spits waardoor Maya voor de 3de keer verhuist naar een andere positie, Floo zet zich goed door maar knalt in de handen van de keeper.


In de volgende fase zien we een gelijkaardig scenario maar nu legt onze youngster de bal goed af voor Sarah en die zet de 6-1 eindcijfers op het scorebord.Commentaar:


Dit was met voorsprong de beste match die jullie tot nu toe al gespeeld hebben, de inzet en motivatie was zeer groot vandaag en 90’ lang. Het was hard werken in groep en dat heeft iedereen zeer goed gedaan vandaag, wij hebben er van genoten!


De uitslag is zeker te zwaar voor Kontich die met wat geluk toch een goal of 3 meer hadden kunnen scoren maar het zat hen vandaag echt niet mee, vandaag stonden de voetbalgoden een keer aan onze kant J


Zoals beloofd is er bij winst geen maandagavondtraining, wij zien jullie woensdag.


Dikke proficiat!

 


cdsWedstrijd gegevens


Doelpunten:  Eva, Van Goethem (2), Sophie, Mariska (2)


Assists:  Mariska, Jorinde (2), Paepe, Floo
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1