K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B  2 - 1  KV Mechelen B


Wedstrijdfiche                Foto's

  

20-02-2016


B’s delven het onderspit tegen KV Mechelen in een mindere 2de wedstrijdhelft…Vandaag staat er voor onze B’s opnieuw een haalbare wedstrijd op de agenda, we ontvangen de voorlaatste uit het klassement maar onze heenwedstrijd werd in Mechelen maar nipt gewonnen.


We missen vandaag Eva die moet werken en als ook Jorinde ziek uitvalt wordt in extremis Evi nog uit haar bed gebeld. Naast haar op de bank vinden we opnieuw een nieuwe naam, Ann Schyvens die bij de C’s al mooie dingen heeft laten zien.


Nog een nieuwe naam op ons wedstrijdblad namelijk Laura, niet dat ze zo nieuw is maar na haar rugblessure is dit pas de 4de wedstrijd van het seizoen voor haar.Eerste helft


Beide ploegen starten met hetzelfde doel en da’s winnen, het spel gaat goed heen en weer maar het is MTH dat de eerste reuzekans creëert maar helaas zet Delie de bal naast het lege doel…


Dat Astrid haar draai gevonden heeft op de 10 positie bewijst ze vandaag meermaals en zet Van Goethem op weg naar doel maar haar schot gaat over!


KV Mechelen probeert het vooral via Oerlemans die prima bewaakt wordt door Maya maar als ze die toch een keer moet laten lopen is er een goede Kelly nodig om het schot uit het kader te duwen, Anne Lies is goed gevold en ontzet de bal.


De bezoekers zijn onmiddellijk terug gevaarlijk maar deze keer met een vrije trap, alweer moet onze keeper plat en ziet de rebound aan de goede kant van de paal buiten gaan!


Beide ploegen strijden met open vizier en een goal hangt in de lucht. Astrid zet Delie met een listig doorsteekpasje alleen voor doel en het staat (eindelijk) 1-0!


In een volgende fase maakt Delie nu zelf de actie, schuimt de rechterflank af en gooit de bal in de 16, Sara komt een teen te kort voor een 2de treffer!


Mechelen staat nu ook helemaal onder stoom en countert gevat, een pegel van Swenden gaat maar net over. Het is diezelfde Swenden die Kelly zenuwachtig krijgt met een vrije trap, de bal gaat naast.


Maurane staat ook haar mannetje vandaag, schuift goed mee op en schrijft bijna een assist op haar naam als ze Van Goethem diep stuurt maar het schot wordt gepakt door Haeck.


De scheids fluit de eerste wedstrijdhelft af met een 1-0 stand al had het net zo goed 3-3 kunnen zijn, er zal nog hard gewerkt moeten worden in de 2de helft!Tweede helft


De bezoekers komen duidelijk het gretigste uit de kleedkamer en duwen MTH meteen op de eigen speelhelft, al in de 2de minuut missen ze nipt de aansluitingstreffer op hoekschop.


Maya probeert de ban te breken en bedient Delie die het spel verlegt tot bij Van Goethem maar komt net niet tot een schot.


De druk van de bezoekers neemt als maar toe en onze dames kruipen helemaal terug, de onvermijdelijke gelijkmaker komt er in minuut 56 als Meys simpel kan binnentikken aan de 2de paal.


Niet veel later slikken we een gelijkaardige goal en van een 1-0 voorsprong kijken we nu plots tegen een 1-2 achterstand aan…


Tijd om een paar wissels door te voeren dacht Thomas, een leeg gestreden Astrid wordt vervangen door debutant Ann en ook bij Laura is het vat begrijpelijk af en ze wordt vervangen door Paulien.


MTH probeert nog wel maar kan geen vuist meer maken en krijgt geen kans meer bij elkaar gevoetbald! Evi komt nog mee in de spits maar kijkt veelal werkloos toe.


Het is nog even schrikken als Brouwers een smak maakt tegen de reclamepanelen maar gelukkig zonder veel erg!


Het is ook Bouwers die een vrije trap over kopt en de schade voor MTH niet groter maakt, Maya, Anke en Anne Lies hebben een drukke ochtend achter de rug en de score loopt gelukkig niet verder op.


In de laatste minuut krijgen we nog een hoekschop maar kunnen de gelijkmaker niet meer tegen de netten prikken, de scheids fluit af en MTH blijft puntenloos achter.Commentaar:


We hebben vandaag onze meerdere moeten herkennen in de voorlaatste in het klassement die het vandaag vooral op inzet heeft gehaald tijdens de 2de helft, na een aangename eerste helft zijn jullie door het ijs gezakt na de rust…


Er zijn zeker kansen geweest maar die werden helaas niet afgewerkt wat ons zuur is opgebroken op het einde van de rit…


Volgende week gaan we naar de Antwerp Girls, hopelijk kunnen we daar onze 8ste plaats verdedigen met een nieuwe overwinning!


Hard werken op training deze week en het komt goed dames !!

 


cdsWedstrijd gegevens


Goals :  Sarah Delie


Assists :  Astrid De Meyer  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1