K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B 1-7 KV Mechelen  B


Wedstrijdfiche      Foto's  

29-08-2015


B's zwaar onderuit tegen een sterk KV Mechelen...


Vandaag ontvangen we in de beker van Antwerpen KV Mechelen, ook een ploeg uit 1ste provinciale.


Thomas voert opnieuw een aantal wijzigingen door in de ploeg, zo komen Pater, Ribbens en Jorinde voor het eerst mee op de feuille.


Astrid krijg 2 weken rust met een pijnlijke scheenbeenvlies ontsteking maar ook Sara en Maurane hebben beide hun kleine fysieke ongemakken.


Eerste helft


Voor de tweede keer op rij spelen we tegen een reeksgenoot en bied zich een ideale oefenwedstrijd aan, na de leuke match tegen Wuustwezel zien we ook hier wel wat mogelijkheden.


Beide teams starten wat aarzelend, Cathy kan Floo na 10 minuten lanceren maar de keeper haalt de bal nog net uit de hoek! Knappe actie dito knappe safe! Beide ploegen laten de bal goed rond gaan en opnieuw is het de thuisploeg die de score kan openen, Floo dolt eerst nog een beetje met de keeper en legt dan de bal rustig binnen 1-0.


Helaas voor Sara is ook deze wedstrijd van korte duur en na een kwartier komt Pater haar vervangen, als eerste wapenfeit ziet ze een loeier op de deklat uit elkaar spatten, wat een binnenkomer.


We krijgen een open wedstrijd te zien waar beide ploegen op zoek gaan naar een doelpunt, een knullige bal vol effect verrast Kelly en het staat wat ongelukkig maar zeker niet onverdiend 1-1. We kunnen nog een paar (halve) kansjes forceren maar komen niet meer tot scoren en gaan rusten met een terecht gelijkspel.


Tweede helft


Maurane blijft in de kleedkamer en wordt vervangen door Ine, vol goede moed starten we deze 2de periode maar de yellow-reds zijn veel gretiger dan de dames van de "Polegon". Het duurt dan ook niet lang of Torfs kan in 2 tijden de 1-2 voorbij Kelly schieten, aan de overzijde zien we een schot van Maya voorlangs waaien.


Het wordt meer en meer duidelijk dat de thuisploeg fysiek door het ijs zakt en moet steeds meer achter de feiten aan lopen, duels worden niet meer gewonnen, we lopen uit positie en de bezoekers maken hier goed gebruik van. Na een goed uit gevoetbalde combinatie staat het 1-3, en dan gaat het plots heel snel...


Als we dan ook nog Cathy en Jorinde naar de kant moeten halen wordt de ploeg omgegooid, MTH dreigt nog wel op de counter maar zonder echt gevaarlijk te zijn. Bij een van de vele corner verliezen we Van Hoof uit het oog en die knikt simpel de 1-4 binnen, Pater'ke krijgt haar allereerste gele kaart ooit, een penalty tegen en het staat 1-5.


Lotte staat goed te verdedigen en verhindert de 6de treffer althans voor even, ook een 2de penalty wordt gemist maar de dames van de KV leggen er nog 2 in het mandje en zetten de zware 1-7 eindcijfers op het bord.Commentaar:


Een sterk Mechelen heeft het vooral op fysiek gehaald in de tweede wedstrijdhelft waar MTH totaal uit het verhaal was verdwenen en geen enkele weerstand meer kon bieden.


De eerste helft startte nochtans niet slecht maar een wedstrijd duurt nu eenmaal 90' en geen 45'... Vanaf nu zal er voor onbepaalde duur een 3de training worden georganiseerd om de opgelopen achterstand die de meeste toch wel hebben op te vangen.


Woensdag moeten we voor de laatste bekerwedstrijd naar een andere klepper Kontich en zaterdag staat ook voor ons het "echte" werk voor de deur en gaan we op bezoek bij Weelde.cdsWedstrijd gegevens


Doelpunten: Floo Antonissen


Assists: Cathy de Bel
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1