K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B  1 - 4  Loenhout A


Wedstrijdfiche                Foto's

  

14-01-2016


B’s verliezen eerste match van 2016 tegen co leider Loenhout…Vandaag spelen we onze eerste wedstrijd van 2016 en da’s meteen een topper, we ontvangen namelijk Loenhout dat samen met Heist leider is in onze reeks.


Loenhout wordt geplaagd door enkele geblesseerde maar ook MTH telt maar liefst 8 afwezigen dit weekend, op de bank zit naast Evi een keizenuwachtige debutant…


Mente die pas eind december 14 jaar werd staat voor het eerst op de feuille van een officiële dameswedstrijd, ze trainde al een tijdje met ons mee maar vandaag is het D-day voor haar en we wensen haar alle succes bij de damesafdeling!Eerste helft


MTH gaat van start met opstelling editie nr. 27 wat maakt dat enkele spelers niet op hun vaste positie spelen, Oris wordt onze laatste man en Van Goethem start op de rechtsvoor.


De thuisploeg wint de tos maar het zijn de bezoekers die het felste van leer trekken, het spel zit dan ook meteen op de wagen en onze meisjes zien alle hoeken van het veld.


De hoeken van hun eigen helft althans want door de aanhoudende druk kunnen we nauwelijks over de middenlijn komen, we slikken corner op corner en Kelly behoed ons van een snelle achterstand!


Na een kwartier gaat de Loenhoutse storm wat liggen en komen we er gelukkig zonder kleerscheuren door, sterker nog het is MTH dat met de eerste echte kans op voorsprong kan komen.


Een verre inworp van Anne Lies wordt door Sarah verlengt en Delie tikt de 1-0 tegen de netten, ze komt daarbij in contact met De Vries en beide spelers dragen daar gans de wedstrijd de sporen van.


De bezoekers gaan meteen op zoek naar de gelijkmaker maar MTH voetbalt nu goed mee, we tikken de bal goed rond en dwingen enkele kansjes af. De grootste kans was allicht de fout binnen de grote kader maar de scheids legt de bal er buiten en dus geen penalty.


De vrije trap wordt door Natascha hard over geschoten, ook Loenhout krijgt regelmatig een vrije trap op leuke plaatsen maar kan er niet uit scoren. We gaan zo rusten met de 1-0 voorsprong maar er zal hard gewerkt moeten worden om dit resultaat vast te houden.
Tweede helft


Geen wissels met de rust en opnieuw start Loenhout aan een verschroeiend hoog tempo, Kelly grijpt een paar keer goed in maar moet zich in minuut 52 dan toch gewonnen geven.


Een simpel uitgespeelde kans wordt voorlangs gespeeld en aan de tweede paal is Peeraer goed gevolgd en het staat 1-1. Twee minuten later kan Pater alleen door gaan op de doelvrouw maar die verkleint goed de hoek, wint het duel en weg kans…


Vijf minuten draait Brughmans een corner rechtstreeks binnen en dus 1-2, Loenhout trekt nu echt alle registers open en maken er een fysieke strijd van. MTH plooit terug en gooit alles op de counter, Oris trekt aan de noodrem en pakt geel.


De vrije trap die erop volgt gaat gelukkig naast en we hopen nog op de gelijkmaker, bij Tash is het vat af en Evi komt in de ploeg. Ze blijft alleen achter in de punt, het plan valt al vlug in het water als Michielsen er in de 80ste minuut 1-3 van maakt.


Anne Lies maakt plaats voor Mente die haar allereerste speelminuten maakt bij de dames, onze nieuwe verse kracht kan ook niet verhinderen dat de score nog zwaarder oploopt.


Een bal op de paal wordt in de rebound hard tegen de netten geknald en de 1-4 eindstand is een feit, de scheids zijn eindsignaal komt dan ook niks te laat.Commentaar:


Het verschil in ervaring op dit niveau was duidelijk te zien, Loenhout was gewoon beter en staat niet toevallig op de 1ste plaats. Jullie hebben je kranig verweerd maar we zijn gewogen en te licht bevonden door de bezoekers wat zeker geen schande is.


Vooral het laatste half uur van de eerste helft hebben we mooie dingen gezien van jullie, je moet het maar bekijken als een leuke en fysieke oefenpot. Volgende week trekken we naar Moldavo, 3de in de stand en dus weer een moeilijke wedstrijd.


We recupereren dan wel een aantal mensen en met jullie inzet en harde werk valt er daar misschien nog wel iets te rapen, wie weet…


Dikke proficiat dames!

 


cdsWedstrijd gegevens


Goals :  Sarah Delie


Assists :  Sarah Van Goethem  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1