K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B 4-5 Zammel A


Wedstrijdfiche     Foto's

  

12-09-2015


B's moeten nipt de duimen leggen tegen Zammel in een ware thriller...


Na de teleurstellende prestatie van vorige week werd er overgeschakeld naar 3 trainingen per week en een nieuw spelsysteem, hopelijk kunnen onze dames na deze aanpassingen de draad snel terug oppikken.


We vissen enkele afwezigen terug op, zo komen Sophie en Laura in de ploeg, Pater start op de bank na een periode van herexamens.Eerste helft


Maya wint de tos en we trappen af in ons nieuw spelsysteem dat door Tom en Thomas piekfijn werd toegelicht, de eerste 10 minuten hebben we licht overwicht en zien we enkele kansen van Caroline, Floo en Jos in de handen van Smedts eindigen.


De bezoekers komen in de 11de minuut voor het eerst in de 16 en Kelly moet zich al meteen gewonnen geven, alweer komen we op achterstand...


Een terechte penalty wordt niet verzilverd door Zammel en onze dames gaan op zoek naar de aansluitingstreffer, het systeem lijkt te werken en we komen terug op dreef na een dipje van een kwartier.


We spelen nog enkele mooie kansen bij elkaar, onze B's werken hard maar Floo en Sophie komen voorlopig niet tot scoren. We zijn het gevaarlijkst op stilstaande fases, vooral de corners van Jorinde vallen vaak goed.


Onze flankspelers Maya en Eva gaan goed op en af en ook op het middenveld worden veel duels gewonnen maar het zijn opnieuw de bezoekers die wel kunnen scoren in de 45ste minuut en dat op het moment dat de gelijkmaker er dik in zat...


We gaan rusten met een 0-2 achterstand terwijl Zammel niet eens veel kansen heeft gehad, een gevoel van teleurstelling overheerst ondanks de goede prestatie...Tweede helft


Eva moet haar nachtelijke uitstap bekopen en mag gaan douchen, Pater komt op de linksvoor positie. Zammel is na 2' al meteen gevaarlijk op de counter maar de volgende goal is eindelijk voor de thuisploeg,


Pater neemt de bal heerlijk op de slof en het staat 1-2! MTH schakelt nu een versnelling hoger en wil meer, een leuke combinatie brengt de bal bij Sophie maar het schot gaat nipt naast! Het is leuk te zien dat Floo zich niet zomaar van de bal laat zetten, achteraan zien we ook Laura, Anne Lies en Anke stevig verdedigen!


Zammel gaat in de fout in de grote rechthoek en de bal gaat op de stip, Sophie zet de penalty feilloos om en het staat verdiend gelijk! De wedstrijd ontpopt zich nu helemaal in een fraai schouwspel met 2 goed voetballende ploegen die vol voor winst gaan, Kelly moet met enkele knappe interventies de meubelen redden.


Toch is het opnieuw Zammel dat op voorsprong komt, de bezoekers geven heel wat corners weg en daar maakt MTH goed gebruik van. Sophie kopt naast maar de volgende hoekschop draait Jos tegen haar voet rechtstreeks in doel en het staat terug gelijk!


Alweer is het plezier van korte duur want we komen alweer te makkelijk op achterstand en dus 3-4 maar ook Zammel ziet de voorsprong verloren gaan op alweer een hoekschop. Van De Moer kopt de bal in eigen doel en dus 4-4, MTH zet nu alle zeilen bij om in de laatste minuten het gelijkspel vast te houden maar helaas....


Het zijn de bezoekers die een foutje genadeloos afstraffen en de 4-5 eindstand op het bord zetten, deze geweldige wedstrijd verdiende niet echt een winnaar maar voetbal kan hard zijn...Commentaar:


Opnieuw overheerste teleurstelling na de wedstrijd waar zeker meer in zat, een gevoel dat we begrijpen maar wat een metamorfose met vorige week!


Afgezien van de uitslag was dit puur genieten, als jullie hetzelfde enthousiasme met zijn allen op training en wedstrijden kunnen vasthouden gaan we nog heel wat punten pakken.


Jullie hebben bewezen dat jullie het niveau in 1ste aankunnen, er is nog heel wat werk aan de winkel maar dat maakt het juist zo leuk.


Dikke proficiat dames, jullie hebben ons en de supporters een leuke ochtend bezorgd!!cdsWedstrijd gegevens


Doelpunten:  Pater, Sophie, Jorinde, Own goal


Assists:  Jorinde
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1