K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Wuustwezel C 0-11  Maria-ter-Heide B


Wedstrijdfiche      Foto's  

22-08-2015


B's winnen overtuigend eerste bekermatch...


Vandaag staat de eerste van 4 bekermatchen op het programma, de beker van Antwerpen wel te verstaan. We gaan op bezoek bij de buren van Wuustwezel waar we onder een stralende zon en op een mooi veld van start kunnen gaan met een paar oude bekende op het wedstrijdblad.


Zo zien we Sophie en Karen aan de aftrap verschijnen, op de bank zien we Paepe naast Lucinde plaatsnemen samen met Lotte en Ine.


Eerste helft


Onze dames nemen zoals gevraagd meteen het touw in handen en zetten veel druk vooruit en dat resulteert onmiddellijk in een eerste schietkans voor Astrid maar de bal gaat over het doelkader buiten. Ook in de volgende actie ligt Astrid aan de basis maar deze keert gaat het schot van Maya voorlangs...


Het eerste doelpunt komt er op een hoekschop van Eva, Cathy knikt de bal fraai voorbij Knaepkens en dus 0-1! Het is wachten tot minuut 20 op een eerste tegen prik van de thuisploeg maar Kelly is in goede doen en voorkomt de gelijkmaker.

Floo is opnieuw zeer bedrijvig op de linkerflank en verlengt de bal van Anne Lies mooi tot bij Cathy die op haar beurt Maya bedient maar opnieuw besluiten we naast. Eva schuift regelmatig mee tot in de spits en test haar linkervoet maar alweer is het de keeper die goed ingrijpt.

Floo weegt echt op de "wezelse" verdediging en trekt sprint na sprint uit haar sloffen maar Knaepkens houdt haar ploeg recht. Ook een licht toegekende strafschop maakt ze onschadelijk, MTH is duidelijk de betere ploeg maar we missen teveel kansen.

Astrid is dichtbij een tweede treffer maar opnieuw plukt de doelvrouw haar (met links getrapt nota bene) schot uit de pin! Astrid had op haar eentje al een 10-tal supporters bij die samen met onze A's voor de sfeer van een echte bekermatch zorgde :) De aanhoudende druk wordt uiteindelijk toch beloond, na wat gerommel voor doel schiet Cathy zonder pardon de 0-2 hard tegen de netten.

Wuustwezel besluit nog een keer in het zijnet en wij zien net voor de drankpauze alweer een bal in de handen van de doelvrouw stranden. Op het middenveld zien we fraai verdedigend werk waardoor Karen al bij al een rustige avond beleeft. Ook het harde van Floo wordt beloond als ze vanop 20 meter op doel knalt en de bal door de handen van de keeper in doel ziet belanden, 0-3! Sophie heeft nog de beste kans van deze eerste wedstrijdhelft maar haar kopbal scheert de deklat...Tweede helft


De tweede wedstrijdhelft start vernietigend voor Wuustwezel, na 20" legt Floo op aangeven van Maya de 0-4 al netjes in het hoekje! Geen 2 minuten later legt Eva de bal panklaar voor Cathy en het staat plots 0-5, ik had het moeilijk om aan dit tempo de thuisgebleven supporters via sms live op de hoogte te houden...


Na 5' geeft Karen aan dat ze toch wat hinder heeft en Lotte komt in de ploeg, ze is meteen getuige van een knappe actie van Floo, Eva en Paulien maar de "goalie" pakt het schot.

Het is slecht uitstel van executie want nu is quasi elke kans raak, Floo legt de bal breed op Cathy en die neemt de cadeau met beide handen aan en dus 0-6. Sara en Maya maken er nog 0-7 en 0-8 van maar een van de mooiste passes uit de wedstrijd komt van Cathy die buitenkant voet de bal perfect in de loop van Floo legt, haar schot gaat maar nipt naast! Om onze youngsters wat te sparen voor de volgende wedstrijden halen we Astrid en Floo naar de kant die beide meer dan hun deel van het werk gedaan hebben en worden vervangen door "de youngsters van toen" Paepe en Lucinde.


Cathy zorgt nog voor de 0-9 en kan dan ook gaan rusten, Ine neemt haar plaats over en die zit meteen goed in de match. Ze maakt een mooie actie en gooit de bal in de box, Sara besluit net over. Paulien voelt zich duidelijk goed in haar sas en stuurt Eva diep voor de 10de van de avond.


Maya loopt de ziel uit haar lijf en smijt voorzet na voorzet in de 16, ook Paepe zorgt voor het overzicht en ziet de vrijstaande Ine mooi inlopen maar ze besluit helaas in het zijnet, een verdienstelijke poging!

Niet alleen de jongste speler wist de scoren maar ook de oudste speler van deze ploeg pikt haar goaltje mee op aangeven van Paulien, Paepe zorgt voor de 0-11 eindstand. Commentaar:


Een sterk MTH wist vooral in de 2de helft het doel staan, er werd bij vlagen vlot en mooi voetbal gespeeld.


De beker is voor ons de generale repetitie voor de competitie, resultaten zijn van geen belang maar wel de inzet en spelniveau en dat zit goed!


Een dikke proficiat dames!raWedstrijd gegevens


Doelpunten: Cathy de Bel (5), Floo Antonissen (2), Sara Meeussen, Maya Deltour, Eva Wagemakers, Nathalie de Paepe


Assists: Eva Wagemakers (2), Paulien Willekens (2), Maya Deltour, Floo Antonissen
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1