K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Zammel A 3 - 0 Maria-ter-Heide B


Wedstrijdfiche                Foto's

  

12-12-2015


B’s verliezen met te zware cijfers op Zammel…Vandaag trekken we voor de allerlaatste wedstrijd van 2015 naar Zammel, de ploeg waar we thuis maar nipt van verloren. Deze thriller eindige maar liefst op een 4-5 eindstand, hopelijk kunnen we ook nu weer een degelijke prestatie neerzetten.


Grote afwezige vandaag is Sophie, ook Paulien moest forfait geven maar Eva en Tash zijn terug van de partij. De scheids laat de ploegen netjes oplopen zoals het hoort en fluit de wedstrijd op gang.Eerste helft


Het grote veld is duidelijk in het voordeel van de thuisploeg die Goya Kempen zoekt en met lange ballen diep stuurt, de snelle spits zorgt meteen voor “alarmfase rood” bij onze verdedigers die haar tempo niet kunnen volgen.


MTH speelt een gans ander spel en probeert zich naar voor te voetballen, Zammel grijpt in maar de vrije trap van Pater eindigt in de handen van Smedts. Het spel gaat vrij evenwichtig op en neer maar het is telkens oppassen geblazen als Kempen en Maes door de defensie van de bezoekers glippen.


Gelukkig is Kelly specialist in 1 op 1 fases en verhindert de snelle spitsen een half uur om te scoren, de 1 – 0 van Maes na 30 minuten strijd zat er aan te komen maar niet getreurd want onze dames zijn goed bezig. 


Een bedrijvige Maya zoekt de combinatie en via Tash en Jorinde komt Floo in balbezit, ze legt af voor Pater en die probeert het van net buiten de backlijn. Een zeer verdienstelijke poging maar onvoldoende om de doelvrouw te verontrusten…


Floo en Natascha gaan nu echt op zoek naar de aansluitingstreffer maar komen net niet tot scoren, een snelle omschakeling brengt de bal weer bij Kempen en Anke die als allerlaatste is achtergebleven smijt de tackle maar de spits blijft in balbezit.


Kelly duikt de bal uit haar voeten en voorkomt de dubbele voorsprong! MTH knokt voor wat het waard is en dat kunnen de supporters wel smaken, er worden veel duels uitgevochten maar altijd fair.


Sara en Astrid moeten werken voor de centen, opnieuw kan Floo Tash in schietpositie brengen en de keeper moet het harde schot lossen maar er was helaas niemand gevolgd…


We gaan rusten met het kleinste verschil en de hoop op een goed resultaat blijft zeker overeind!
Tweede helft


Om wat meer snelheid in de achterlijn te krijgen brengen we Eva op de plaats van Maurane, het spelbeeld blijft ongewijzigd en beide ploegen spelen een leuke pot voetbal.


MTH is een eerste keer gevaarlijk op een stilstaande fase, de vrije trap van Jos wordt gepakt door Smedts. Aan de overzijde is het weer oppassen voor die verduivelde Kempen maar de parade van Kelly mag er ook zijn!


Een knappe 1-2 tussen Anne Lies en Floo wordt onschadelijk gemaakt in de 16 van Zammel, zo krijgen we pas in minuut 68  onze allereerste hoekschop van deze wedstrijd. We krijgen nog een herkansing maar kunnen helaas niet gelijkmaken.


Het is Zammel dat de score kan verdubbelen met de hulp van MTH, een hoekschop wordt ongelukkig in eigen doel gekopt en laat Kelly kansloos… Thomas zet nu alles op alles en haalt een middenvelder naar de kant en smijt er een spits bij.


Delie zit meteen in de match en zet druk op de Zammelse verdediging, ondanks de dubbele achterstand blijven onze dames zich 100% inzetten!


Jorinde waagt nog een kans met haar mindere linker maar vormt geen probleem voor de doelvrouw, opnieuw valt het doelpunt aan de overzijde waar een misverstand genadeloos wordt afgestraft en het staat zowaar 3-0.


De bezoekers gaan nog wel op zoek naar het eer reddende doelpunt maar ook het grote veld begint zijn tol te eisen, de scheids fluit af en een strijdend MTH blijft puntenloos achter…Commentaar:


Dames, jullie hebben alweer een dijk van een partij gespeeld maar helaas zijn jullie er deze keer niet voor beloond, Zammel moest het hebben van de snelle spitsen terwijl MTH voetballend naar oplossingen zocht.


Aan inzet geen gebrek, we hebben ons een paar keer laten vangen aan de afmetingen van het veld maar conditioneel hebben jullie geen krimp gegeven!


Volgende zaterdag hebben we ons kerstfeestje, dan hebben jullie rust tot 28 dec. en dan gaan we ons klaarstomen om de 2de in het klassement Loenhout te ontvangen.


Dikke proficiat dames !!


 


Aan de mensen die we niet meer moesten zien, een zalig kerstfeest en een onwaarschijnlijk 2016 gewenst !

 


cdsWedstrijd gegevens


Goals :


Assists :  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1