K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Heikant Berlaar  3-0  Maria-ter-Heide B


 Wedstrijdfiche   Foto's

02-09-2017


B ploeg opent met een (onverwachte) nederlaag…


We  openen het nieuwe seizoen op verplaatsing, we geven onder een stralend zonnetje partij aan Heikant Berlaar. Een ploeg die we nog kennen van vorig seizoen (12de in de stand geëindigd) en zowel thuis als uit werd er vlot gewonnen maw dit moest een haalbare kaart zijn op papier.


De bezoekers komen aan de start met een aantal nieuwe gezichten tov vorig seizoen, zo staan Veerle, Nyah, Emely, Lien en Chelsey voor de competitiestart op het wedstrijdblad.

We missen ook nog tal van spelers zoals o.a. Cathy, Jorinde, Kirsten, Mente en Astrid dus de kern was zeker nog niet compleet.


Eva en Esther staan deze keer op de feuille van de A ploeg die voor een zware verplaatsing op bezoek ging naar Club Brugge.Eerste helft


Onze B’s starten niet goed en het is duidelijk dat we automatismen missen in onze nieuwe ploeg, we komen al na 2 minuten al op achterstand!

Een overhoekse pegel wordt door Van Gucht knap binnengeschoten en laat Veerle totaal kansloos achter…


MTH ondergaat het spel en we komen nauwelijks van de eigen speelhelft af, de thuisploeg laat de bal op het grote veld vlot van voet naar voet gaan terwijl wij steeds maar achter de feiten aanhollen.


Pater gaat op de linkse flank aan de haal met de bal en kan na een rush van 30 meter prima uithalen maar het schot gaat nipt naast.

De Ryck kan vrij schieten en Veerle redt knap maar kan niet verhinderen dat de rebound toch tegen de netten gaat, 2-0 op het half uur.


Ellen zet Floo goed op weg naar doel maar ook zij besluit helaas nipt naast… Het doelpunt valt opnieuw aan de overzijde als onze verdediging simpel uit verband wordt getikt en net voor affluiten kijken we tegen een 3-0 achterstand aan.


Dat dit de ruststand zou zijn hadden we niet verwacht, Rian heeft een plan en bespreekt dit tijdens de pauze met de ploeg.


Tweede helft


Omdat Lien het moeilijk had met Gybels wordt dit de nieuwe taak voor Van Goethem en Chelsey komt in de ploeg.

Nu is het wel aan de bezoekers om te laten zien wat ze in huis hebben, met een schot van Floo op aangeven van Maya zorgt ze voor het eerste doelgevaar maar de bal gaat naast.

Ook nieuwkomer Emely laat zien uit wat voor hout ze is gesneden en bedient Ellen die de bal over doel schiet!


Kapitein Maya zet zich goed door maar ziet haar schot verdwijnen in de handen van Verstrepen, de druk van de bezoekers neemt steeds maar toe en Heikant komt er niet meer uit.

Op inworp komt Ellen in balbezit en stuurt Floo diep maar opnieuw raakt de bal niet voorbij de doelvrouw!


We krijgen een vrije trap na een fout op Emely, Pater zet zich achter de bal maar besluit over. Er hangt zeker een goal in de lucht maar het is steeds net niet…

Nyah wordt door Ellen perfect aangespeeld in de loop maar ook zij krijgt de bal niet langs de keeper, ondanks het veel betere spel wil scoren maar niet lukken.


Heikant kan een eerste keer counteren na ruim een half uur spelen in de tweede wedstrijdhelft maar Veerle is attent en ruim het harde schot op, prima redding van onze goalie!

Sara heeft duidelijk naar zus Anke geluisterd en kan achteraan de bal ontzetten als het nodig is en lijkt de goede vorm al te pakken te hebben.


Voor de thuisploeg is het alle hens aan dek om de groene tornado af te houden maar scoren lukt helaas niet meer al hadden we toch wel iets meer verdient op basis van deze 2de helft.


We verliezen onze openingswedstrijd toch wel onverwacht in de eerste 45 minuten.Commentaar:


De eerste helft van dit seizoen is er eentje om snel te vergeten, na de puike prestatie van woensdag tegen KV Mechelen hadden we dit eigenlijk niet zien aankomen.


Wat wel zeer knap was is hoe jullie de tweede helft hebben aangepakt, hopelijk doen we dat zaterdag vanaf de eerste minuut tegen Lentezon Beerse want dat zal nodig zijn.


Er moet zeker nog wat gesleuteld worden aan de ploeg maar daar hebben we alle vertrouwen in!


Dikke proficiat dames!raWedstrijd gegevens