K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

KFC Herenthout  0-4  Maria-ter-Heide B


 Wedstrijdfiche   Foto's

16-09-2017


B’s winnen na een prima prestatie…


Vandaag gaan we op bezoek bij Herenthout, een ploeg die we vorig seizoen ook hebben bekampt.

Net zoals MTH hebben ze nog niet kunnen winnen, de 3 punten mee naar Brasschaat nemen was een must om niet te verder weg te zakken in het klassement.


Door tal van blessures, ziekte en verlofgangers is het wat puzzelen maar we zien zowel Maurane als Astrid na een lange periode van blessureleed terug op het wedstrijdblad verschijnen.
Eerste helft


Onze dames laten zich weer bijna vangen in de eerste minuut maar Sarah haalt de bal nog knap van de lijn, het vroege doelpunt valt wel aan de overzijde waar Pater goed gebruik maakt van een fout van Smets.

 

Na 3’ staat het 0-1 maar de thuisploeg gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker, Lopes Paiva Vera Lucia komt oog in oog te staan met Veerle maar onze doelvrouw is goed uitgekomen en neutraliseert de doelkans.


Ook Van Goethem kan aanleggen en opnieuw is Veerle attent, ze haalt de bal knap uit de hoek! MTH heeft het moeilijk en komt alweer goed weg als Sarah een tweede keer de bal van de lijn kan keren…


Van Limbergen ziet ook haar schot over het doel gaan, Rian coacht zijn troepen met hart en ziel en we zien de ploeg zich beetje bij beetje in de wedstrijd knokken!

Emely schuwt geen enkel duel en jaagt over gans het middenveld op de bal, Chelsey voelt zich duidelijk beter op haar gemak op de andere flank.


Sophie besluit een keer te zwak op Smets maar we kunnen de voorsprong alsnog verdubbelen als Lien de perfecte voorzet aflevert en Cathy simpel kan binnentikken.


Herenthout blijft goed weerwerk leveren, Dupont gaat haar kans maar raakt ook niet voorbij onze Veerle. Lien krijgt nog een leuke kans op aangeven van Cathy maar ze besluit naast…


We gaan rusten met een geruststellende voorsprong maar de overwinning is zeker nog niet binnen.Tweede helftWe starten met hetzelfde team maar Astrid mag meteen gaan opwarmen voor haar debuut in dit seizoen.


De bezoekers scoren bijna een 3de keer op corner maar Cathy zet de bal van dichtbij over, na 10 minuten halen we Evi naar de kant en Astrid komt na bijna een jaar afwezigheid terug in de ploeg.


Ze geeft meteen haar visitekaartje af en draait meteen goed mee, Nyah komt nu ook meer opzetten en speelt Sophie goed aan die op haar beurt Cathy aanspeelt en die maakt er 0-3 van!


Sophie maakt er zelf nog 0-4 van na een subtiel hakje van Astrid, meteen ook een van haar laatste wapenfeiten want Rian brengt nog een andere langdurige geblesseerde namelijk Maurane.


Ook Maurane heeft een lange revalidatieperiode achter de rug en komt in de ploeg diep in de spits. Ondanks de ruime achterstand blijft de thuisploeg voor elke bal gaan en wil kost wat kost scoren.


Onze nieuwe spits Maurane krijgt nog een paar keer de kans om de score te verhogen maar krijgt de bal niet meer langs de keeper.


De scheids fluit af na een zeer faire wedstrijd met veel inzet van beide ploegen, de eerste overwinning van dit seizoen is een feit!
Commentaar:


We winnen vandaag met ruime 0-4 cijfers maar de uitslag geeft zeker de gang van de wedstrijd niet correct weer, Herenthout heeft 90 minuten gestreden met het mes tussen de tanden maar kon de gecreëerde kansen niet verzilveren.


Scoren hebben wij vandaag wel gedaan en hadden soms het geluk een beetje aan onze zijde, jullie hebben vooral gevoetbald vol overtuiging en motivatie en dat zien we graag.


Volgende week ontvangen we Hoogstraten, een nieuwkomer in 1ste provinciale maar zeker niet te onderschatten!Dikke proficiat dames!raWedstrijd gegevensGoals : Sophie, Cathy (2x), Pater

Assists : Lien, Sophie, Astrid