K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Lentezon Beerse  2-1  Maria-ter-Heide B


Wedstrijdfiche   Foto's

24-03-2018


B’s moeten duimen leggen tegen Hoogstraten…


In deze uitgestelde wedstrijd willen onze B’s nog iets rechtzetten na het zure verlies van vorige week, een klein probleem is dat we heel wat mensen moeten missen door uiteenlopende redenen.


Zo komt Shauni voor het eerst aan de aftrap en ook voor Eva is het alweer even geleden dat ze op ons wedstrijdblad stond.


Eerste helft


MTH incasseert alweer een vroeg tegendoelpunt, bij de allereerste kans voor de thuisploeg is het al meteen bingo als Van Meir ongehinderd kan aanleggen!


We hadden al snel de bordjes weer gelijk kunnen hangen vanop de stip maar Kirsten ziet haar poging op de deklat eindigen, de gelijkmaker komt er alsnog op hoekschop en Maurane zich mee in de debatten komt mengen.


Shauni moet zich nog een keertje groot maken op de inzet van Van Meir en die besluit maar net naast. Het spel is redelijk in evenwicht tot we een penaltyfout maken en Van Meir opnieuw scoort, we spelen dan 40’.


Nog geen 2 minuten later spelen Cuyvers en Berrevoets onze verdediging uit verband en staat het plots 3-1… Shauni behoed de ploeg van een nog grotere achterstand, Cuyvers ligt opnieuw aan de basis van een prima aanval maar Schrauwen zet naast.


We gaan rusten met een grotere achterstand dan verwacht maar Hoogstraten voetbalde nu eenmaal efficienter.ers! Kirsten probeert het nog een keer van ver maar de bal valt binnen het bereik van de doelvrouw, we gaan rusten met een kleine achterstand maar we zijn opnieuw goed bezig!


Tweede helft


Om iets meer slagkracht vooraan te hebben brengen we Eva en Nyah in de ploeg, Chelsey en Maurane blijven in de kleedkamer.

Hoogstraten wil duidelijk meer en start fel aan de tweede helft, de snelle Cuyvers snelt Jan en alleman voorbij, zet voor en Berrevoets schiet de 4-1 hard voorbij Shauni.

MTH heeft het moeilijk en moet de wet van de sterkste ondergaan, we komen niet echt tot voetballen en het zijn vooral de verdedigers die vol aan de bak moeten.


Shauni heeft haar handen vol met de spitsen van Hoogstraten maar houdt goed stand, we komen nog een keer goed weg als een schot van Dedeystere op het doelkader strandt!

De bezoekers knokken zich terug wat in de wedstrijd, een prima combinatie die start bij Jos en via Sara en Eva tot bij Lindsey raakt wordt naast getrapt!

Het is Eva die MTH terug in de wedstrijd trapt en het geloof in de ploeg groeit, Lien kan Lindsey in de 16 bedienen maar opnieuw laten we de kans liggen.


Een vrije trap van Jorinde wordt door Caro doorgekopt in de voeten van Nyah maar we komen net niet tot scoren…

Alle hoop wordt de kop ingedrukt als het 5-2 wordt en geen 4-3, Cuyvers maakt er nog 6-2 van en net zoals in de heenwedstrijd zijn dat (te) zware cijfers.Commentaar:


We verliezen opnieuw zwaar van dit Hoogstraten die wel zeer makkelijk scoren, iets wat we toch wel wat missen.


Al bij al hebben we goede periodes gehad in de wedstrijd maar hebben we onvoldoende efficient afgewerkt maar daar wordt aan gewerkt.


Dikke proficiat dames!
CDSWedstrijd gegevens
Goals : Maurane, Eva


Assists : Kirsten