K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Kontich B   4-1  Maria-ter-Heide B


 Wedstrijdfiche   Foto's

03-02-2018


B’s terug naar af na zwakke eerste wedstrijdhelft…


Vandaag maken we de verplaatsing naar een vaste waarde in eerste provinciale namelijk Kontich, thuis werd er in extremis nog met 2-1 gewonnen. Na de stunt van vorige week wordt er ook vandaag een prima inzet verwacht, Esther en Floo verdwijnen uit de selectie en worden vervangen door Jorinde en Emely.


Astrid en Mente zijn niet inzetbaar, Evi schuift door naar de C ploeg.


Eerste helft


Onze B’s starten in vergelijking met vorige week veel te zwak, een corner in minuut 2 zorgt al meteen voor het nodige gevaar.


Veerle kan uiteindelijk na enkele doelpogingen de kans onschadelijk maken! Uiteindelijk is het slechts uitstel van executie want na 10 minuten haalt Steenhuysen van ver uit en onze keeper kan zich enkel omdraaien om de bal uit doel te halen.


Het gaat eigenlijk van kwaad naar erger qua voetbalspel en op het kwartier moet Van Goethem de (penalty) fout wel maken en kapitein Peeraer zet de 2-0 op het bord. Van de stevige gemotiveerde ploeg van vorige week is geen spoor, we verliezen quasi alle duels op alle lijnen en winnen weinig of geen duels waardoor de foutenlast stijgt.


Pater pakt zo de 2de gele kaart van het seizoen voor de B ploeg, de wil is er wel maar niemand presteert op niveau. We gaan rusten met een 2-0 achterstand en een groot probleem voor Rian, hoe lossen we dit op…?


Tweede helft


Omdat 3 wissels in 1 keer te risicovol is besluit onze T1 er slechts 2 te doen en iets meer loopvermogen in te brengen.


Emely en Nyah worden vervangen door Maya en Chelsey, de bezoekers starten nu wel op niveau en na 20” maakt Kirsten er 2-1 van! We zien het MTH van vorige week nu terug en we zorgen voor meer druk. Een corner van Paterke wordt door Cathy maar net naast gezet en Lien trapt een steekpas van Sara in de handen van Spiessens.


MTH kan de gelijkmaker niet maken en slikt helaas een 3de tegengoal, Macri tikt in 1 tijd een voorzet vanop rechts met links knap tegen de netten…


De bezoekers gaan nog steeds op zoek naar de aansluitingstreffer, een prima voorzet van Lien gaat verloren en Jos schiet vanop 25 meter naast doel.


Het wordt nog erger als Van Goethem neer gaat in een duel, Veerle en de rest van de verdediging verwacht dat het spel wordt stilgelegd maar de arbiter fluit niet en dus schiet Kontich toch de 4-1 binnen wat het eindresultaat veel te zwaar maakt…Commentaar:


Ondanks een te zwakke eerste wedstrijdhelft verdienden we niet om 4 tegengoals te slikken maar goed da’s nu eenmaal voetbal.


Vorige week was er euforie na de stunt tegen Heist, deze week moeten we onze meerdere herkennen in Kontich.


Volgende week ontvangen we Wuustwezel, hopelijk krijgen we iedereen terug op scherp en kunnen we opnieuw de 3 punten thuis houden! Het avondfeest na de wedstrijd maakte wel duidelijk dat we een geweldige ploeg hebben, dank u dames voor alles !CDSWedstrijd gegevens
Goals : Kirsten

Assists : Jorinde