K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Lentezon Beerse  2-1  Maria-ter-Heide B


 Wedstrijdfiche   Foto's

17-03-2018


B’s onverdiend onderuit bij Lentezon…


Op deze onwaarschijnlijke koude zaterdagmiddag trekken we naar Beerse met een andere leiding dan voorzien, pech en andere ongemakken houden trainer Rian in Maria ter Heide waardoor Serge voor het eerst de leiding van de ploeg voor zijn rekening neemt.


Met slechts enkele instructies op zak en weinig tijd om een en ander voor te bereiden geen eenvoudige taak! Qua opstelling worstelen we opnieuw met een “luxe” probleem, zo zien we Maurane, Lindsey en Veerle zakken naar de C-ploeg.


We nemen ook afscheid van Mariska die haar plek in de A-ploeg terug inneemt, Cathy en Caro staan sinds lang nog eens op het wedstrijdblad van onze B’s.Eerste helft


MTH begint goed aan de wedstrijd en Lien dropt de bal een eerste keertje in de box, Nyah kan er net niet bij.


Het is opnieuw Lien die een diepe bal in de loop van Kirsten legt en besluit in 2 tijden op Rameysen die zeer bepalend zal zijn in gans de wedstrijd!


Ellen ziet een schot van Hermans nipt naast gaan terwijl de bezoekers de bal proberen rond te laten gaan, Gutti bedient Nyah maar ze besluit op de keeper. Het doelpunt valt aan de overzijde waar we een hoge bal fout inschatten en Tuytelaers profiteert van het misverstand…


Beerse trekt het laken nu naar zich toe en MTH zakt na een prima openingskwartier wat weg, het is bijna opnieuw kassa op hoekschop maar Van De Cruys kopt recht op Ellen. De bezoekers worden door Serge prima gecoachte en het laatste kwartier is terug voor ons, Lien zet vanaf de rechterflank opnieuw voor maar Nyah mist het schot en weg kans.Aan onze zijde kan Emely maar nipt de bal voor de lijn keren na een prima inzet van Van Oers! Kirsten probeert het nog een keer van ver maar de bal valt binnen het bereik van de doelvrouw, we gaan rusten met een kleine achterstand maar we zijn opnieuw goed bezig!


Tweede helft


Omdat Caro andere verplichtingen heeft wordt ze vervangen door Evi, Nyah wisselt van flank en Cathy komt in de ploeg voor Lien. Onze dames nemen een blitse start en na 25” had het eigenlijk al 1-1 moeten staan, Cathy stuurt Esther diep die de bal verlegd tot bij Nyah maar de zet de bal naast het lege doel!


Cathy en Esther zijn nu echt op dreef maar die verduivelde Rameysen eist een hoofdrol op en zit goed bij elke bal, Cathy wordt foutief gestopt net buiten het grote kader maar de vrije trap van Kirsten gaat over.Beerse dreigt opnieuw een fout van onze verdediging af te straffen maar gelukkig voor ons was er niemand gevolgd om de bal in het lege doel te werken! Als we de keeper niet 1 op 1 kunnen verschalken probeer ik het maar eens van ver moet Kirsten gedacht hebben en ze pegelt de bal vanop 25 meter over de keeper en eindelijk de 1-1! Ondertussen is ook Astrid in de ploeg gekomen en die legt een paar op maat gesneden passen in de voeten van Esther maar de doelvrouw verkleint iedere keer goed haar hoek en we komen er niet langs…


Bij Beerse komt het meeste gevaar van Hermans, haar voorzet wordt door Gils naast geschoten. Maria ter Heide speelt een dijk van een wedstrijd maar in minuut 87 krijgen we alsnog het deksel op de neus, een hoekschop wordt voorbij Ellen gekopt en het staat zowaar na een 10tal gemiste kansen 2-1!Uiteraard boeken toe en er dringt zich een zeer slecht gevoel op, dit hadden we echt niet verdiend na zo’n inspanning!Commentaar:


We verliezen opnieuw punten in de laatste minuten van de wedstrijd (zie Loenhout) maar dit is nog zuurder. Wel positief is opnieuw de inzet en het gespeelde voetbal, daar wordt een mens wel vrolijk van alleen spijtig dat we er nu niet voor beloond zijn.


We zakken opnieuw een plaats in het klassement maar houden Beerse op 1 punt, volgende week gaan we naar Hoogstraten waar we hopelijk terug punten kunnen pakken.


Dikke proficiat dames!CDSWedstrijd gegevens
Goals : Kirsten


Assists : Van Goethem