K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Maria-ter-Heide B  7-0  Davo Puurs


 Wedstrijdfiche   Foto's

21-10-2017


B’s halen thuis zwaar uit tegen rode lantaarn Puurs!


Vandaag ontvangen we voor de tweede maal een promovendus al is Puurs beduidend minder goed bezig dan Hoogstraten, ze wisten nog geen enkel punt bij elkaar te sprokkelen…


Cathy en Nyah schuiven rechtstreeks door naar de A ploeg, Maya start in de C ploeg en Maurane moet dit weekend verstek laten gaan.


Ellen had ook andere prioriteiten :-)Eerste helft


Onze dames kregen al eerder deze week de boodschap mee dat er vandaag moest gewonnen worden want na het weekend rust wacht er ons een zwaar programma met o.a. de toppers Loenhout, KV Mechelen en de Antwerp Girls op de kalender.


We starten deze keer wel vlot tegen 11 roodhemden en een vroege hoekschop wordt door Caro rakelings naast gekopt!


Bij de 2de stilstaande fase is het wel raak, Jorinde trapt de vrije trap netjes onder de deklat en Van Humbeeck kan de bal enkel in het dak van het doel duwen. MTH probeert de bal van voet naar voet rond te laten gaan wat soms ook al aardig begint te lukken, een cross van Pater brengt de bal tot bij Esther en die legt af voor Floo maar die besluit op de keeper!


Een fout op Emely zo’n 20 meter van het doel levert een vrije trap op op een interessante plaats, Pater zwiept de bal in het pak en Caro kopt knap de 2-0 tegen de netten. Onze verdedigster doet zo een gooi naar de titel van topschutter, Puurs kan een keertje tegenprikken maar het schot van Van Der Auwera gaat naast.


Een actie van Esther brengt de bal diep in de spits en Floo besluit maar nipt naast. Veerle brengt de bal vaak van achteruit terug in het spel, via Caro, Sara, Gutti en Jorinde worden regelmatig mooie acties op poten gezet maar we kunnen niet meer scoren in deze eerste wedstrijdhelft.
Tweede helft


De zieke Esther wordt vervangen door Emily en het wedstrijdbeeld van de eerste helft wordt netjes verder gezet in de tweede, een schitterende doorsteekpas van Lien brengt Sara in schietpositie en die zet de 3-0 op het bord!


Ondanks een ruime achterstand probeert Puurs er nog iets van te maken, Op De Beeck stelt Veerle voor het eerst op de proef maar zonder succes. Op het uur voert Rian een dubbele wissel door, Pater en Sara maken plaats voor Astrid en Evi. Lien begint duidelijk haar draai te vinden en zet de bal voor, Jorinde besluit in 1 tijd op de keeper.


Na haar assist kan Lien ook zelf haar allereerste goal voor MTH scoren op aangeven van Floo. Ook Floo draait nu op volle toeren en zet de 5-0 op het bord, de assist voor deze goal komt van de voet van Astrid. Ook de 6-0 is van Floo makelij, deze keer was Jorinde aangever van dienst.


Voor de 7-0 zet Jorinde zich nog een keer achter de bal net buiten de grote rechthoek en laat Van Humbeeck geen kans en scoort haar tweede van de dag. Veerle komt nog 1 keer oog in oog te staan met Van Assche maar onze goallie is in een man op man situatie moeilijk te verslaan en ze houdt zoals gevraagd netjes de 0 op het bord.
Commentaar:


Vandaag zagen we een degelijke wedstrijd die de volledige wedstrijdduur door de thuisploeg werd gedomineerd, Puurs heeft verdienstelijk weerwerk geboden maar gaat een zwaar seizoen tegemoet vrees ik.


Door deze overwinning pakken we 7 op 9 en schuiven zo op naar de 7de plaats, er komen een paar zware wedstrijden aan maar als we hard blijven werken kan er veel in voetbal.Dikke proficiat dames !!


CDSWedstrijd gegevens
Goals : Caro, Jos 2, Floo 2, Sara, Lien

Assists: Pater, Floo, Lien, Astrid, Jos