K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Maria-ter-Heide B  4-1  Herenthout


 Wedstrijdfiche   Foto's

13-01-2018


B ploeg start met een ruime overwinning na de winterstop!


Vandaag ontvangen we Herenthout, de ploeg waar we in de heenronde onze eerste overwinning tegen wisten te behalen. De bezoekers hadden zich tijdens de winterstop o.a. kunnen versterken met een nieuwe keepster en dus wad het een beetje koffiedik kijken wat de ploeg te bieden had.


Ook voor onze eigen ploeg waren we benieuwd of iedereen de kerstperiode goed hadden verteerd.


Voor het eerst dit seizoen kunnen we Mariska op het wedstrijdblad zetten, een monument!Eerste helft


Onze B’s starten niet goed en het is duidelijk dat Herenthout nog een rekening heeft openstaan maar net als in de heenwedstrijd kennen de bezoekers de nodige dosis pech in de afwerking. Opnieuw is het doelkader onze 12de man…


MTH ondergaat te veel het spel en ons middenveld krijgt de bal niet tot bij de spitsen. Achteraan heeft Maya het moeilijk met die andere nieuwkomer Naomi Janssens, er worden pittige duels uitgevochten. Tal van kansen gaan verloren voor Herenthout en Ellen stuurt bij waar ze kan, MTH verliest te veel duels om lang in balbezit te blijven. Het openingsdoelpunt valt een beetje tegen de gang van het spel in voor MTH, een hoekschop van Pater wordt door Cathy (die ongedekt aan de tweede paal staat) tegen de netten geknikt en dus 1-0.


Nog geen 2 minuten later wordt Cathy diep gestuurd maar Indekeu voorkomt een tweede treffer in deze eerste wedstrijdhelft.

We  gaan rusten met een voorsprong maar het tempo en niveau moesten zeker beter in de tweede helft.Tweede helft


Kirsten blijft aan de kant en Maurane komt mee in de verdediging, Mente mag aan de opwarming beginnen. De thuisploeg start nu wel gretig en in de 4de minuut kan Cathy alleen door op Indekeu maar wordt foutief gestopt in de 16, een klus voor Pater en die schiet de 2-0 hard binnen vanop de stip!


MTH is nu op dreef en het is weer Cathy die wordt losgelaten en werkt beheerst af en dus 3-0. Straf eigenlijk als je weet dat Cathy haar schouder ontwricht heeft bij de penaltyfout waarbij ze op de schouder was terecht gekomen.


Door de pijn kan ze niet verder en Mente neemt over, Emely is samen met Lien helemaal op temperatuur en zetten de doelvrouw enkele malen aan het werk. In minuut 65 brengen we Mariska, een heugelijk moment waar we lang op gewacht hebben, welkom terug Maris!


Chelsey speelt een berematch en staat als een huis, ze stuurt Emely diep maar ze besluit net naast. Een gemeten voorzet van Maya brengt Lien in schietpositie maar de doelvrouw pakt! Herenthout kent een kleine opvlakkering na de 3-1 maar moet fysiek de duimen leggen, MTH blijft nu maar komen.


Mente bedient Nyah in de loop maar haar schot gaat over, Van Goethem legt de bal breed en Mariska laat het leer door haar benen lopen recht in de voeten van Emely die beheerst de 4-1 binnenschiet!


Het allerlaatste fluitsignaal van de wedstrijd weerklinkt en de 3 punten zijn binnen!Commentaar:


Deze wedstrijd was een kopie van de heenwedstrijd, Herenthout kent de nodige dosis pech bij het afwerken en MTH komt een paar keer goed weg.


De tweede helft was 1 van de beste van dit seizoen, veel inzet, veel communicatie en met verstandig voetbal.


Volgende week gaan we naar Hoogstraten waar niks moet en we relax kunnen voetballen, wie weet wat er allemaal mogelijk is met deze inzet?Dikke proficiat dames!CDSWedstrijd gegevens
Goals : Cathy 2x, Pater, Emely

Assists : Van Goethem, Pater, Nyah