K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Maria-ter-Heide B  1-5  Hoogstraten A


 Wedstrijdfiche   Foto's

23-09-2017


B ploeg roemloos onderuit tegen promovendus Hoogstraten…


Vandaag spelen we tegen een nieuwkomer in de reeks namelijk Hoogstraten, een ploeg die samen met Hove furore maakte in 2de provinciale.


Op het wedstrijdblad zien we Jos voor het eerst verschijnen na haar reis naar Zuid Afrika, Jorien staat mee aan de aftrap en Cathy kon helaas niet spelen wegens werkverplichtingen.Eerste helft


Voor de 4de keer op rij lijken onze dames nog niet uitgeslapen en starten te traag, achteraan moeten we Cuyvers al onmiddellijk laten lopen maar ze besluit gelukkig naast.

Ook vanuit de tweede rij zijn de bezoekers levensgevaarlijk, Van Den Eynde schiet de eerste keer nog op Ellen maar haar 2de knal gaat vanop 20 meter snoeihard onderkant lat binnen.


0-1   na een kwartier spelen en het is duidelijk dat de thuisploeg een tandje zal moeten bijsteken! MTH kan een paar halve kansjes creëren op stilstaande fases, een vrije trap van

Jorinde wordt door Braspenning gepakt. Een vrije trap van Caro wordt in hoekschop gewerkt, Jos kopt de corner van Pater op de deklat… Het doelpunt valt aan de overzijde, een lange bal op Cuyvers wordt door Ellen fout ingeschat. Ze komt ver uit haar doel en verliest de bal aan de spits die makkelijk de score kan verdubbelen, we zijn dan 20’ ver.

Het zijn vooral Cuyvers en Van Den Eynde die het onze verdediging zeer lastig maken nochtans kan Chelsey het Flore ook soms behoorlijk moeilijk maken...


We geven ei zo na een 3de goal weg als een off side situatie compleet fout wordt ingeschat, de speler in kwestie maakt helemaal geen intentie om de bal te spelen waardoor iedereen van MTH blijft staan maar de rest van Hoogstraten doet dat niet en gaat met de bal aan de haal…?!! Gelukkig komt er geen goal uit voort althans niet uit deze fase want niet veel later staat het weldegelijk 0-3!


Het wordt nog erger als we op het half uur nog een 4de goal slikken en 2 minuten later zelfs een 5de, een snelle omschakeling wordt door Cuyvers feilloos afgewerkt!


We kunnen de pijn een klein beetje verzachten als de 1-5 valt op een vrije trap van Pater maar om dit nog recht te zetten zullen we een mirakel nodig hebben!


Tweede helft


Rian voert meteen 2 wissels door, Lien en Nyah blijven aan de kant en Astrid en Evi komen in de ploeg.

MTH komt opnieuw scherper uit de kleedkamer en we zien meteen een schot van Evi in de handen van de keeper verdwijnen op voorzet van Pater.

Ook Floo zet goed druk nu en kan Pater bedienen, Braspenning werkt de bal in hoekschop!


Emely, Van Goethem, Caro en Jorien werken hard en schuwen geen enkel duel maar vaak krijgen we de bal niet in de zone van de waarheid.

De druk van MTH houdt aan en Hoogstraten moet achteruit iets wat ze met deze voorsprong niet zo erg vinden en loeren nu op de counter.


Iets wat Cuyvers als geen ander kan maar ze zet de bal gelukkig naast! Het is even schrikken als Jorinde in een duel een trap tegen de enkel krijgt en wordt vervangen door Maurane.


Maurane krijgt al meteen een dot van een kans maar zet de bal nipt voorlangs! Zo zien we ook de kansen van Floo en Astrid verloren gaan en verliezen zo voor de 2de keer dit seizoen…Commentaar:


Vandaag hebben we een flauw MTH aan het werk gezien tegen een veel gretigere tegenstander die wel vol aan de bak ging…


Een wedstrijd om snel te vergeten en hopelijk kunnen we zaterdag 3 punten meebrengen uit Heist want met 4 op 12 hebben we geen geweldige start gemaakt.


Komop dames, volgende week meteen aan 100% vanaf het eerste fluitsignaal.

#one team !CDSWedstrijd gegevens
Goals : OG

Assists : Pater,