K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Maria-ter-Heide B   2-1  Hove Sport


 Wedstrijdfiche   Foto's

10-03-2018


Gehavende B ploeg wint toch van Hove in een pittige wedstrijd…


Vandaag ontvangen we Hove, een ploeg waar we nooit echt bij onderliggen maar ook nooit overtuigend van wisten te winnen. Uit werd er nipt met 1-0 verloren en dat willen we nu kost wat kost vermijden maar missen wel een aantal spelers, zo zijn Cathy, Chelsey, Maurane en Jorinde niet beschikbaar.


Zien we Kirsten en Pater naar de A ploeg doorschuiven en gaan Veerle en Janchay gaan de C ploeg depaneren, Evi komt zo terug in de ploeg terwijl Mente nog steeds geblesseerd aan de kant moet blijven en Eva ziek afmeld wat maakt dat we ondanks een grote kern slechts 12 spelers op de feuille kunnen zetten.


Eerste helft


Onze B’s beginnen goed aan de wedstrijd maar met de eerste corner tegen vergeten we ondanks de verwittiging van de trainer iemand aan de tweede paal maar die besluit gelukkig naast! Omdat we vandaag uitzonderlijk op het B veld moeten spelen komen we niet meteen tot mooie combinaties, de afmetingen en de staat van het veld zijn niet zo ons ding toch zien we Astrid de bal via Lindsey tot bij Mariska brengen maar ze komt net niet tot scoren…!


Astrid is de drijvende kracht vanuit het middenveld en we zien meermaals een herhaling van dit scenario, op het half uur wordt dit ook beloond met een doelpunt en wat voor een! Mariska is afwerker van dienst maar ook de voorbereiding kon tellen, een combinatie tussen Astrid en Lindsey lagen aan de basis van dit pareltje en dus 1-0.


Bij Hove komt het meeste gevaar van Scholart die met haar snelheid meermaals het vuur aan de schenen legt bij Maya en Gutti, ze besluit gelukkig naast! Lien is ook bij de les en wordt door Astrid diep gestuurd, kapt haar mannetje uit en besluit met links maar nipt naast, zonde! De thuisploeg zakt wat weg na een schitterend eerste half uur en er komt meer dreiging van de bezoekers, Scholart bedient Van Camp maar Maya voorkomtde gelijkmaker. Sara wordt op de eigen helft helemaal vrij gelaten en kan in 1 rechte lijn op doel af, ze geeft de bal af aan Lindsey maar die kan net niet uithalen…


Ook Emely stuurt onze youngster nog eens diep maar we blijven op 1 doelpunt steken, Mariska verzet bergen werk en ook zij lanceert Lindsey maar deze keer gaat het schot over.De goal valt aan de overzijde, Scholart wordt een keer vrij gelaten en kan de gelijkmaker langs Ellen tegen de netten schieten! We gaan rusten met een gelijkspel en da’s niet direct wat we in gedachten hadden.


Tweede helft


Evi komt na 10 minuten naar de kant en Nyah komt zo in de ploeg, MTH slaagt er niet in om het heft in eigen handen te nemen en we zien teveel balbezit voor de bezoekers. Ellen houdt een schot van Scholart knap uit doel met een been, de wedstrijd kan werkelijk alle kanten op en het is nu zaak om geen tegengoal te slikken.


De duels worden feller en zo zien we Lindsey stevig onderuit gehaald worden iets wat Mariska niet zint en ze pakt hiervoor ook een gele kaart wegens protest, het wordt nog erger als Scholart onderuit wordt geschoffeld in de 16 en de scheids een penalty fluit.


Vervloet legt de bal op de stip maar ze besluit gelukkig naast ook al zat Ellen wel in de juiste hoek, het oh zo belangrijke doelpunt valt aan de overzijde waar Esther een voorzet afleverd in de voeten van Nyah en die zet de zo noodzakelijke voorsprong op het bord!


MTH heeft nu wel controle op de wedstrijd en komt niet echt meer in de problemen tot het laatste fluitsignaal!Commentaar:


We winnen deze belangrijke wedstrijd ook al had het zeker anders kunnen zijn als de bezoekers op voorsprong waren gekomen, aan inzet alweer geen gebrek en da’s echt een vaste waarde aan het worden!


Volgende week gaan we op bezoek bij Lentezon Beerse dat verassend verloor van ’s Gravenwezel, bij winst behouden we sowieso onze 8ste plaats.


Dikke proficiat dames!CDSWedstrijd gegevens
Goals : Mariska, Nyah


Assists : Lindsey, Esther