K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Maria-ter-Heide B  2-1  Kontich B


Wedstrijdfiche   Foto's

07-10-2017


B ploeg wint voor het eerst thuis na een heuse thriller…


Vandaag ontvangen we Kontich, een ploeg die zeer vergelijkbaar is met de onze en we zijn dus zeker niet kansloos in dit duel. Komt daarbij dat Rian een bowling heeft beloofd als we effectief zouden winnen wat maakt dat het team super gemotiveerd is.


Ellen staat opnieuw in doel en ook Emily is terug van de partij, Astrid neemt preventief een weekje rust na wat pijntjes aan de knie.Eerste helft


Onze B’s nemen geen al te beste start en het is al snel duidelijk dat Kontich niet alleen voor de gezelligheid is afgezakt naar Brasschaat. Ze zijn het eerst gevaarlijk met een poging van Franck, de eerste doelpoging van de thuisploeg schrijven we op naam van Pater die een stift probeert maar scoort net niet.


MTH heeft het lastig en het is Ellen die tot 2 maal toe een pegel van Senel kan ontzetten! Na een kwartier voetballen is het spel in evenwicht en kunnen ook onze dames gevaarlijk uit de hoek komen. Jos zet Gutti op weg die de bal in de loop van Emely kan leggen maar ze besluit voorlangs!


Het is diezelfde Emely die in een volgende actie Emily bedient maar die ziet haar soloactie eindigen in de handen van Spiessens! Er worden stevige duels uitgevochten en Pater krijgt een leuke kans op vrije trap maar de bal komt binnen het bereik van de keeper…


Senel glipt alleen door de verdediging op aangeven van Verbesselt maar besluit voorlangs. MTH kan nog een keertje gevaarlijk zijn op een hoekschop, we krijgen een scrimidge in de backlijn met 80 pogingen maar de bal gaat onbegrijpelijk niet tegen de netten! We gaan rusten met de beginstand maar zeker geen slecht gevoel over het wedstrijdverloop.
Tweede helft


Nyah vertrekt samen met Rian naar Aalst voor de bekerwedstrijd, Thomas neemt de leiding van de ploeg over en Evi komt in de ploeg.


In tegenstelling tot alle vorige wedstrijden starten de B’s niet beter dan de eerste helft, integendeel we komen meteen zwaar onder druk te staan! Na enkele prachtige reddingen moet Ellen zich dan toch gewonnen geven op een gekruist schot van Senel, die zet niet onverdiend de 0-1 op het bord.


Kontich krijgt nu vleugels en MTH wordt langs alle kanten overlopen, Ellen moet echt alle zeilen bijzetten om een tweede treffer te vermijden. Ondanks de druk blijft de ploeg knokken voor elke bal en het geloof in punten stijgt als Caro er vanop de stip 1-1 van kan maken. Ons geluk is bijna van korte duur als Senel de bal perfect breed kan leggen maar Verbesselt knalt onbegrijpelijk hoog over doel, gelukkig voor ons!


Terwijl Ellen blijft verbazen met een aantal wereldreddingen proberen we te counteren, we worden hierbij regelmatig foutief afgestopt wat resulteert in enkele vrije trappen. Een taak voor Jos die de eerste keer de bal in de handen van Spiessens ziet verdwijnen. Net toen Thomas en ikzelf aan het zeggen waren dat we blij mochten zijn met een puntje krijgen we op ongeveer dezelfde plaats een nieuwe vrije trap…


Wat niemand nog had durven dromen gebeurd dan toch nog, Jos trap de vrije trap en door een foute inschatting van Spiessens hobbelt de bal alsnog in doel!! We zijn dan 93 minuten ver en de scheids fluit onmiddellijk na de aftrap de wedstrijd af. De ontlading is dan ook enorm!
Commentaar:


Dat de 3 punten thuis blijven moet enorm zuur zijn voor de bezoekers maar voor ons wel zeer belangrijk.


Het was zeker niet onze beste wedstrijd maar wel een wedstrijd waar er 90 minuten gevoetbald is vol inzet en motivatie.


Uiteraard is elke overwinning een prestatie van de ploeg maar Ellen was vandaag zeker “vrouw van de match”.

Door deze overwinning hebben jullie een avondje bowlen verdient, dikke proficiat !!


CDSWedstrijd gegevens
Goals : Caro, Jos