K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Maria-ter-Heide B  2-0  KSK Heist


 Wedstrijdfiche   Foto's

27-01-2018


B's stunten tegen topploeg Heist!


Rian heeft meer dan 1 probleem wat de selectie betreft voor deze belangrijke wedstrijd, niet dat we volk tekort komen want op Evi en Astrid na is iedereen beschikbaar en dus kan niet iedereen spelen.


Vandaag spelen we niet tegen de minste ploeg namelijk Heist, een top 3 ploeg in de reeks, maar met het voetbal van de voorbije weken hopen we toch stiekem op een stunt... Eerste helft


Zoals verwacht zijn het de bezoekers die het heft in handen nemen en onze dames moeten het spel veelal ondergaan maar verweren zich wel kranig. Het meeste gevaar komt van Voet die Veerle tot een paar reddingen dwingt.


De grootste doelkans is voor de thuisploeg en komt er na een fout op Floo, de vrije trap wordt door Esther genomen en die vindt Pater aan de tweede paal maar ze krijgt de bal net niet in doel! We komen goed weg als Verbruggen met een geweldige steekpas diep wordt gestuurd maar ze besluit op het doelkader. Maya en Sarah ruimen achteraan heel wat gevaarlijke ballen op en na een 20tal minuten knokt MTH zich meer in de wedstrijd, Floo, Esther en Cathy zetten nu meer druk naar voor.


Een verre uitrap van Veerle brengt de bal tot bij Floo, die zet zich prima door en krijgt de bal met veel wringen en wroeten in de voeten van Esther. Die twijfelt niet en trapt de bal over Goovaerts binnen, we spelen dan 36' en het staat zowaar 1-0. Heist doet er nog alles aan om  voor de rust de gelijkmaker tegen de netten te schieten maar lukt daar niet meer in.


We gaan rusten met de kleinste voorsprong maar beseffen dat we nog lang niet thuis zijn.Tweede helft


Rian heeft een plan want we voelen dat we vandaag misschien wel iets kunnen rapen en brengt Kirsten waardoor Chelsey aan de kant blijft. Onze dames ruiken bloed en nu starten wij het felst, na 2' krijgen we de bal op hoekschop net niet binnen...


Cathy is goed op dreef maar loopt zich een paar keer vast, vooral de ervaren Bekers strooit regelmatig roet in het eten. Maya bedient Floo voor doel maar ze kan net niet afwerken, het tempo ligt beduidend hoger dan in de eerste helft maar na een kwartier moet MTH het gas weer wat lossen waardoor Heist weer overneemt.


Adriaens komt oog in oog te staan met Veerle maar onze goalie blijft foutloos, op het uur komt Lien in de ploeg. Sara heeft teveel pijn om verder te kunnen en Nyah komt haar vervangen. De fysieke strijd kantelt terug in het voordeel van de thuisploeg en het geloof in een overwinning stijgt met elke minuut die weg tikt.


Gans de ploeg smijt zich echt voor de volle 100% en creëren nog enkele halve kansen zonder te scoren totdat Cathy alleen door de verdediging glipt en beheerst de bevrijdende 2-0 binnentrapt, de ontlading was enorm. Met nog slechts 3 minuten op de klok mocht dit niet meer mis gaan en dat gebeurd ook niet.


Het laatste fluitsignaal klinkt als muziek in de oren en de stunt is een feit!!Commentaar:


Het spel was zeker niet altijd even goed maar jullie hebben als ploeg gevochten als leeuwen, deze 3 punten zijn zeker verdiend op basis van de inzet, het karakter en de geweldige ploegprestatie #tousensemble.


We pakken nu 9 op 9 en staan met een wedstrijd minder slechts op 4 punten van de 6de plaats.


Volgende week gaan we naar Kontich waar we opnieuw onze huid duur zullen verkopen, dikke proficiat dames!!CDSWedstrijd gegevens
Goals : Esther, Cathy

Assists : Floo