K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Maria-ter-Heide B  2-2  Lentezon Beerse


 Wedstrijdfiche   Foto's

09-09-2017


B ploeg pakt eerste punt in het nieuwe seizoen.


Vandaag spelen we de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen de ex club van Ellen namelijk Lentezon Beerse, altijd een taaie klant om tegen te spelen maar zeker haalbaar.


Lentezon wist vorige week knap de Antwerp Girls opzij te zetten met 3-1 cijfers dus wisten we dat we scherper aan de wedstrijd moesten beginnen dan tegen Heikant!


In het team 4 wijzigingen tov vorige week, Emily, Cathy en Kirsten zijn terug van de partij en Ellen verhuist van in de spits terug onder de lat.Eerste helft


Onze B’s starten opnieuw niet goed en Beerse zet meteen goed druk toch is de eerste echte kans voor MTH, een te korte terugspeelbal op Rameysen wordt door Floo onderschept maar ze krijgt de bal niet in het lege doel….


Een verre inworp van Maya diep op de helft van de bezoekers brengt de bal tot bij Van Goethem maar die besluit in het zijnet!

Lentezon toont zich efficiënter als Hermans de bal in de voeten krijgt na een redding van Ellen maar de bal niet kon klemmen op een schot van Verbeeck.

0-1op het kwartier en we zijn weer op achtervolgen aangewezen, niet veel later is het opnieuw Verbeeck die gevaarlijk uithaalt maar de bal gaat gelukkig op de paal, helaas blesseert ze zich hierbij aan de knie en moet naar de kant.


Pater kan de bal netjes droppen in de 16 maar Rameysen zit net iets sneller op de bal dan Kirsten, ook het schot van Caro gaat niet langs de doelvrouw die de bal in 2 keer klemvast heeft.


Het spel is niet slecht maar echt goed is het ook niet, er sluipen teveel slordigheden in de controles en passing waardoor veel acties verloren gaan.

Beerse kan de score wel verdubbelen, een voorzet van Tuytelaers wordt door Hermans opnieuw in doel gelegd en dus 0-2. De score had nog kunnen oplopen in deze eerste wedstrijdhelft als de bal voor een tweede keer op het doelkader gaat!!


De rust komt niks te vroeg en opnieuw moet Rian gaan bijsturen om een tweede nederlaag af te wenden…


Tweede helft


Sara heeft aangegeven dat ze niet verder kon maar ook Maya moet de strijd staken, Emely en Cathy komen zo in de ploeg.

Wat vorige week lukte lukt ook nu weer en MTH neemt een veel betere start, na 2 minuten stelt Kirsten op aangegeven van Pater terug orde op zaken en maakt er met een prima schot 1-2 van.


Floo kopt de bal door in de voeten van Cathy en die kan alleen op doel af maar besluit nipt naast al zagen we de bal op de bank wel binnen gaan…

De wedstrijd ontpopt zich tot een fraai schouwspel met (halve) kansen aan beide zijden maar we zijn te slordig in de afwerking en kunnen Rameysen te weinig bedreigen.

Floo krijgt nog een reuzekans op aangeven van Cathy maar besluit op de keeper, bij haar volgende poging is het wel raak als de bal via Nyah en Cathy tot in de voeten van Floo terecht komt en dus 2-2.


De achterstand was nu weggewerkt en MTH wil meer en gaat vol op zoek naar het derde doelpunt en dat zat er zeker wel aan te komen maar we hebben de kansen niet meer kunnen afwerken…


We pakken met dit gelijke spel een eerste punt maar we hebben er ook wel 2 laten liggen.Commentaar:


Opnieuw hebben we verzuimt de eerste 45’ gretiger en geconcentreerder te voetballen, er zat teveel afval in ons spel en slikken daardoor weer 2 (te) makkelijke goals.


De 2de wedstrijdhelft was dan weer een stuk beter maar werken de kansen onvoldoende af, het eerste punt is binnen en da’s zeker verdient.


Volgende week gaan we op bezoek naar Herenthout, hopelijk kunnen we daar voor het eerst winnen dit seizoen.


Dikke proficiat dames!CDSWedstrijd gegevens
Goals : Kirsten, Floo

Assists : Pater, Cathy