K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Maria-ter-Heide B   2-2  Loenhout A


 Wedstrijdfiche   Foto's

24-02-2018


B’s stunten tegen leider Loenhout


Vandaag ontvangen we de autoritaire leider uit de reeks met name Loenhout, in de heenronde kregen we daar een serieuze pandoering met niet minder dan 7 tegengoals… Een haast onmogelijke taak om punten te pakken op papier maar er werd thuis ook van Heist gewonnen, als we hetzelfde voetbal kunnen brengen zou het verdict toch minder zwaar moeten kunnen zijn.


Opnieuw kan Rian putten uit een rijkelijke spelerskeuze om zijn selectie te maken, Lindsey maakt haar debuut in de B ploeg terwijl Caro, Cathy en Mente geblesseerd afvallen. Nyah en Evi zijn niet beschikbaar, Pater, Emily en Veerle schuiven door naar de A ploeg.


Eerste helft


Onze T1 waarschuwde de spelers om scherp te starten maar we slikken onbegrijpelijk al binnen de eerste 30 seconden een zeer onnodige goal! Wat een rampscenario flitst er door onze hoofden maar de dames zien dat blijkbaar anders en schakelen meteen een versnelling hoger.


De thuisploeg neemt nu promt het heft in handen en gaat terug voetballen zoals we het graag zien, stevige duels en ook in het luchtruim zijn we baas. Een eerste schot van Emely gaat over, debutant Lindsey zet haar grote idool Mariska alleen voor doel maar ze legt de bal naast.


Op het half uur voetballen onze dames een prima kans bij elkaar en deze keer gaat de kans van Mariska wel tegen de netten, Lindsey was aangever van dienst en zet meteen een assist achter haar naam! Maya moet achteraan volop aan de bak maar geeft geen krimp, ze speelt de lange bal richting Esther die onze youngster in de 16 bedient en het staat zowaar 2-1! Met een assist en een goal na 32’ start Lindsey met een meer dan geslaagd debuut.


Die andere youngster Chelsey laat Van Der Hoofden niet los, zet ze zwaar onder druk en ziet zo haar schot naast gaan. Ook Emely zit goed in de wedstrijd en werkt samen met Sara heel wat ballen weg richting voorlijn, Esther pikt de bal op en levert een prima voorzet af maar Maris laat de 3-1 liggen…


We gaan rusten met een zeer goed gevoel na deze prima eerste 45 minuten waar de bezoekers bijna niet gevaarlijk wisten te zijn.


Tweede helft


Zoals verwacht voert Loenhout de druk op en MTH moet achteruit, onze groene brigade moet nu vooral gaan verdedigen en loert op de counter. Onze dames blijven goed bij de les maar komen niet echt meer tot goed voetbal, zo zien we teveel hoge ballen en met de harde wind tegen is dat niet ideaal.


Op het uur grijpt Rian in en haalt Jorinde en Kirsten naar de kant, Astrid en Lien komen in de ploeg. De invalsbeurt van Lien leek van korte duur als ze quasi meteen wordt omver geknalt maar gelukkig zonder erg. Door het vele balbezit van Loenhout wordt Lindsey opgeofferd als spits en Maurane komt nu als extra verdediger in de ploeg.


Mariska ligt samen met Esther en Astrid op de loer, Maris legt de bal perfect af voor Astrid maar die besluit een half metertje naast! De gelijkmaker valt pas in de 87ste minuut en wordt op de bank naast ons gevierd als een overwinning. MTH houdt de laatste minuten stand en pakt onverhoopt een punt tegen de leider.Commentaar:


Het was ons bijna gelukt om niet eens onverdiend te winnen tegen de eerste in de stand maar da’s absoluut niet zo erg, wat ons zeer positief heeft gestemd is vooral de manier waarop!!


Als we dit spel brengen hoeven we van niemand bang te zijn, da’s wel duidelijk. In 2018 pakken we 10 op 18 en da’s mooi, we hebben nu in de terugronde al meer punten dan in de heenronde en een positief doelsaldo.Volgende week gaan we naar ’s Gravenwezel, op papier een makkelijkere wedstrijd maar zeker niet te onderschatten.


Dikke proficiat dames!CDSWedstrijd gegevens
Goals : Mariska, Lindsey

Assists : Lindsey, Esther