K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

City Pirates     1-6     Maria-ter-Heide B


Foto's  |  Wedstrijdfiche 


11 oktober 2014


B's winnen vlot bij buren uit Merksem


Vandaag maken we de verplaatsing naar de City pirates met een dubbel gevoel, enerzijds is dit een match die we kunnen winnen en anderzijds moeten we de eerste helft van de A's missen die een belangrijke match spelen in de beker van België.

We trommelen enkele reserves op wegens de afwezigheid van Laura en Paulien, zo komen Ine, Evi, Evy en Lindsay in de ploeg.Eerste helft


De opdracht vandaag is zeer duidelijk en da's vol voor winst gaan, iedereen heeft die boodschap goed ontvangen en MTH start scherp. Onze dames hebben duidelijk de juiste lessen getrokken na de misstap in Turnhout en nu draait ons middenveld perfect. Swennen en Astrid spelen een dijk van een wedstrijd en sturen zowel Pater, Janchay en Delie regelmatig diep.

In minuut 6 scoren we een eerste keer maar het doelpunt wordt niet gevalideerd wegens een fout op de keeper. Een rare hoge bal van Delie gaat maar nipt naast de paal en een schotje van Astrid is net te centraal op Pacchiotti...

MTH speelt eenrichtingsvoetbal en de thuisploeg kan slechts sporadisch gevaarlijk zijn op een snelle counter maar verder dan Sara, Eva of Anne Lies komen ze niet.

De bezoekers daarentegen spelen bij vlagen subliem voetbal en combineren met simpele 1-2'tjes, Pater rukt op over de linkerflank en speelt Maya aan.  Onze kapitein tikt door tot bij topschutter Delie en die knalt het openingsdoelpunt tegen de netten, 0-1!

De inkt op mijn blad is nog nat als Maya de bal in de loop van Swennen legt en die knalt vanop 25 meter de bal onhoudbaar voorbij de doelvrouw, wat een pareltje en dus 0-2! Op 3 minuten tijd maakt MTH het verschil en kan nu helemaal de bal rustig rondtikken, Swennen en Janchay maken echt indruk en spelen het uit als echte profs.

De laatste knappe actie van MTH begint bij Bethje, die werpt de bal in de voeten van Eva. Ze maakt zelf de meters en geeft mee met Pater, die dropt de bal in de 16 maar Maya komt net een teen tekort!   De scheids fluit de eerste wedstrijdhelft af en we gaan rusten met een bijzonder goed gevoel.Tweede helftUiteraard geen wissels want dit team heeft prima voetbal op de mat gelegd, Evi en Ine starten wel aan hun opwarming. MTH gaat gewoon verder op zijn elan en is zeer op zijn hoede om niet opnieuw een snel doelpunt te slikken in deze tweede wedstrijdhelft. Pater mag haar linker nog eens boven halen voor een vrije trap, ze snijdt de bal scherp aan en die verdwijnt via een piratenbeen in doel en dus 0-3.

De match is nu helemaal gespeeld maar onze dames blijven frivool voetballen en willen meer, Paterke ziet haar bal in het zijnet gaan. Net voor ze gewisseld wordt kan ze nog eens hard uithalen en laat Pacchiotti geen kans, 0-4 en Pater mag gaan douchen.  Merksem probeert het enkel via lange ballen, een defensief foutje zet Anne Lies alleen voor 2 man waardoor ze moet kiezen en Kimberly Keeble glipt door onze verdediging en maakt er 1-4.

Een sterk spelende Astrid gaat ook haar kans op een teruglegger van Maya maar besluit nipt naast. Op voorhand was afgesproken dat Bethje de penalty's zou trappen en krijgt haar kans na een fout op Delie in de grote rechthoek, ze twijfelt niet en 1-5. Van achteruit wordt er vlot gecombineerd via alle stations en we zien de net ingevallen Evi de bal in de loop van Anne Lies leggen. Onze rechts achter schiet de bal binnenkant voet over de doelvrouw en 1-6, da's ook meteen de eindstand!

Onze eerste echte winstmatch is een feit en dat met bij vlagen echt mooi en fraai voetbal.
Commentaar:


Iedereen is er vol voor gegaan en we hebben 90 minuten lang aangenaam voetbal gezien van onze dames die nooit in de problemen zijn gekomen bij de City Pirates

Volgende week gaan we naar de leider en met deze inzet kunnen we daar misschien ook wel een puntje meepikken. Een dikke proficiat dames, hier hebben we echt genoten en het plezier was nog niet op want ook onze A's gaan een ronde verder in de beker van België!!

Volgende week trekken we naar leider Grobbendonk.cds  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevensGoals : Sarah Delie, Stephanie Swennen, Stephanie de Pater, Bethje Vercruysse, Anne Lies Deltour, Own Goal


Assists : Maya Deltour (2x), Stephanie de Pater, Evi Van Hooydonk