K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Grobbendonk     3-4     Maria-ter-Heide B


Foto's  |  Wedstrijdfiche 


18 oktober 2014


B's brengen 3 punten mee uit Grobbendonk na een vurige strijd!


Vandaag trekken we naar leider Grobbendonk in de rol van underdog maar wel met een sterk geheel, zo zit o.a de uit blessure terugkerende Mariska naast Charlotte en Sara op de bank.

Na de puike prestatie tegen Hove hopen we ook hier een puntje te kunnen mee graaien, de motivatie is groot en de sfeer zoals het weer geweldig!Eerste helft


Na het eerste fluitsignaal is het de thuisploeg die onze dames meteen bij de keel pakt en ons op de eigen speelhelft terug duuwt, onze vijf mans verdediging heeft geen antwoord tegen de 4 spitsen van Grobbendonk. Het middenveld zit met de handen in het haar en we komen maar niet in ons spel en spelen te vaak uit verband met teveel ziekenhuisballen, dat zag er niet goed uit voor onze B's!

Het eerste kansje schrijven we op naam van onze kapitein, Hanne kan Maya diep sturen maar de keeper duwt de bal over het doelkader. De beste kansen waren uiteraard voor Grobbendonk en een afstandsschot wordt door Beth gelost en de bal hobbelt alsnog binnen en dus 1-0!

Een goal die de bezoekers blijkbaar heeft wakker geschudt want niet veel later levert Janchay de perfecte pas in de loop van Maya en die werkt knap af, 1-1! MTH is nu klaar voor de strijd en neemt meer initiatief, Delie gaat vol door op doel maar besluit op de keeper en ook de rebound van Janchay wil er niet in...

Ook de volgende combinatie tussen Delie en Maya eindigt met een knal op goal maar het schot wordt door de keeper uit doel geranseld. We kunnen Grobbendonk beter afhouden maar Bethje moet een keer plat op een schot van Mertens, aan de andere kant wordt een vrije trap van Paulien fraai door gekopt door Janchay maar Joos plukt de bal simpel uit de lucht.

Delie dwingt nog een corner af maar Caroline kopt nipt naast, meteen het laatste wapenfeit van deze eerste wedstrijdhelft.Tweede helftSwennen blijft aan de kant omdat ze voor de match al had aangegeven een pijntje te hebben, Charlotte komt haar vervangen. Waar tijdens de rust nog voor werd gewaarschuwd wordt helaas alweer bittere realiteit en opnieuw geven we binnen de eerste minuut een goal cadeau en da's niet goed voor het vertrouwen!

Met de nieuwe voorsprong ruikt Grobbendonk bloed en wil de match nu snel in een definitieve plooi leggen, Beth voorkomt nog in eerste instantie erger maar we slikken al snel en veel te simpel de 3-1.

Thomas grijpt in, brengt Mariska in de ploeg en schakelt om naar een 4-3-3 wat bijna meteen loont, een voorzet vanMaya wordt in het eigen doel gewerkt van de thuisploeg en plots staat het 3-2.  Met veel wringen en wroeten knokt MTH zich terug in de match en bij de eerst volgende corner van Eva maakt Mariska er 3-3 van!

Met een gelijkspel zouden we best kunnen leven maar Grobbendonk is in paniek en onze dames voelen dat er meer inzit.

Sara komt in de ploeg voor Laura, we zien een 4de goal afgekeurd wegens off-side... Ook een paar snelle uitbraken van Delie worden al dan niet terecht afgefloten voor buitensspel, zonde want ze had de score zeker nog hoger kunnen laten oplopen.

Het wordt nog wreed warm onder onze voeten met een scrimidge van 10 paarse spelers in onze baklijn maar de goal valt niet, ook de thuisploeg komt goed weg met een knal op de paal van Mariska.

Het spel kan nog alle kant uit maar het is Eva die er op aangeven van Charlotte 3-4 van kan maken, de ontlading is dan ook groot als de uitmuntende scheids een paar minuten later affluit!
Commentaar:


Onze B's pakken 9 op 9 en hebben nu bijna gans de top 5 gehad waar ze zelf ook deel van uit maken, enkel Herenthout ontbreekt nog op het lijstje.

Dit was voetbal op een hoog niveau in een match waar we bij elke wedstrijdhelft een moeilijke start hebben gekent maar waar we ook wel telkens knap hebben terug gevochten!

Een dikke proficiat dames, dit is voetbal om van te smullen en we willen meer van dat!
cds
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevensGoals : Maya Deltour, Mariska Hufkens, Eva Wagemakers; Own Goal


Assists : Janchay Bunsomjit, Maya Deltour, Eva Wagemakers, Charlotte Van Wynsberghe