K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

KSK Heist C      0-4     Maria-ter-Heide B


Foto's  |  Wedstrijdfiche 


15 november 2014


Over neuzen, ‘goei poeier’ en een hindernissenparcours…


Zowel onze A-als onze B-ploeg werden verwacht te Heist-op-den-Berg. Wij moesten op een hondsvroeg uur samenkomen en de A-ploeg nog een hondje vroeger. En dan een verre rit voor de boeg naar dien ‘Berg’. Maar ja, supporteren voor de A-ploeg wilden we wel doen en dus kwiek stonden wij op uit ons bed.

Op de sms van Thomas, onze trainer bleek dat er 4 speelsters naar Maria Ter Heide kwamen en na even afgecheckt te hebben bij dochterlief Evi of die dames wel met de auto kwamen (‘ja zeker papa, die zijn ouder als ik, die hebben een auto, hé’) vertrok ik nietsvermoedend met mijn auto met 5 plaatsen.

Eén van de dames ging dan wel rijden, hé. Dat kwam wel in orde. Evi spoorde me aan om op tijd te zijn (tja tijdig vertrekken is één van mijn gebreken. Zij kent mij…).Wel die hindernis om op tijd te zijn, hebben we uiteindelijk vlot genomen. We waren er op tijd om tot de constatatie te komen dat er een andere hindernis was.

Vier dames stonden ons mooi op te wachten maar de enige aanwezige auto reed mooi voor mijn neus weg. Conclusie : we waren in totaal met zessen voor een auto met vijf plaatsen. Dat is dus een probleem. Niet getreurd, terug naar huis om de wagen te ruilen met onze familiewagen met 7 plaatsen. Een goede 20 minuten later konden we eindelijk vertrekken.

Onderweg Thomas even bellen met de melding dat we niet genoeg plaatsen hadden en ik dus wou weten wie ik moest achterlaten. Toch even stil aan de andere kant (ik zweer het u, hij is niet zo rap stil), dan maar snel (te snel?) uit zijn lijden verlossen (’t is ten slotte ook voor hem hondsvroeg) en opgebiecht dat we al een oplossing hadden gevonden.

Enfin weer zelf iets bijgeleerd dat al wie naar Maria Ter Heide komt voor een match op verplaatsing, ook effectief geen wagen bij heeft.

De rit zelf verliep verder traag maar voorspoedig. Alleen een parkeerplaats vinden was wat moeilijk, maar gelukkig was er nog één plekje aan een waterplas. Die dan maar. Wel galant geparkeerd opdat iedereen er min of meer uit kon zonder te natte voeten.

Na een verkorte versie van supporteren voor de A-ploeg begin ik aan mijn taak als ploegafgevaardigde. De ontvangst is zeer vriendelijk en de computer werkt ook vlotjes mee.

Ik leer ook van Thomas wat de opstelling is en het is duidelijk dat we nog wat achter de hand hebben op de bank. Dixit Thomas, we matten die van Heist goed af en dan Delie erin. Eigenlijk zijn we gemeen voor die van Heist. En of hij een fijne neus heeft voor voorspellingen...Eerste helft


Na een goede opwarming van het team starten we deze keer de wedstrijd met echt volle gas. Dat was zeker zo met Maya. Die was afgelopen nacht met hoge snelheid teruggekomen uit het warme zuiden en ze stond scherp.

Zo scherp zelfs dat ze zo snel inloopt op een mooie voorzet van Paterke dat ze eigenlijk iets minder goed mikt met haar hoofd. Haar neus is echter voldoende om de bal in de juiste richting te deviëren en 0-1 na twee minuten. Dat noemen ze een droomstart alhoewel Maya dat doelpunt nog een tijdje gevoeld heeft.

De volgende tien minuten gaat het spel wel op en af en blijkt het vooral moeilijk om te combineren in deze weersomstandigheden (veel regen en een vochtig terrein). Heist speelt goed mee en heeft ook een grote kans op de gelijkmaker. Gelukkig voor ons missen ze die.

Nu hun kansen zijn toch eerder schaars. Bij mij begint het gevoel te leven dat ondanks eerder wat rommelig spel ook van onze kant dat we hun stootkracht wel aankunnen. Want onze verdediging wordt goed geleid door Paulien met goed positiespel en een goede coaching.

Ook Beth staat sterk in doel te keepen en laat haar goed horen wanneer ze de bal opeist. Voor Paulien toont Laura haar sterke duelkracht en onverzettelijkheid. Op de flanken zit het ook goed met Anne Lies en Eva die veel duels uitvechten, aanvallen lanceren met krachtige inworpen en mooie combinaties. Ze rukken ook mee op wanneer mogelijk .

Ons middenveld met de Chinees (Janchay), Jos (Jorinde) en Sara bikkelt voor elke kluit modder en lanceert geregeld onze aanval en Paterke, Evi en Maya komen geregeld hun neus aan het venster steken en ze krijgen alle drie wel een kans die juist niet afgewerkt kan worden. Ook de corners van Jos zijn haarscherp en zaaien paniek in de verdedigende gelederen van Heist.

Maar de 0-2 valt nog op een andere variant in ons spel. Eva laat zien wat een moderne flankverdedigster allemaal in haar takenpakket kan opnemen. Ze zet een mooie actie op met naar binnen te komen en ze levert ook een mooi afstandsschot af. Tja ‘mooi poeier’ in uw schoenen noemden wij dat vroeger in het mannenvoetbal...Tweede helftNa de rust zetten we verscheidene mooie acties op rechts op met mooie passen van Evi naar ‘medemates’ die inlopen waarop we dreigen maar juist niet scoren. Mooie reddingen van de keeper op schoten van Jos en de Chinees staan in de weg.

De laatste actie levert wel een corner op. Jos schudt er weer een gevaarlijke uit haar voeten die letterlijk weer voor de neus van Maya valt, die haar,volgens mij toch, een déjà-vu oplevert en ze besluit wijselijk van deze keer haar neus te beschermen. Dat noemen ze een kans met een neuslengte missen...

Dan begint er toch een klein offensief van Heist en Beth toont haar kunnen op een vrije trap en komt even later ook gepast uit. En dan denkt Thomas weer aan zijne dagtactiek. Een leeggespeelde Evi (niet alleen de tegenstanders afgemat) wordt vervangen en Delie neemt haar vaste stek in de spits in.

De volgende minuten moeten we er wel voor knokken om de nul te houden maar als onze doelvrouw het even warm krijgt, is er nog Laura die redding brengt met de kop. Eva stond er zelfs nog achter. Tja dat noemen ze dan goed positiespel met verschillende lagen.

Even later stijgt de temperatuur weer in onze verdediging en Eva bedenkt dan maar eens een variante op kort uitverdedigen en poeiert een verre pas uit haar schoenen die twee verdedigers verrast maar Delie is wakker en rondt mooi af.

Een beetje later zet Delie druk op de keeper en die besluit een geschenkje aan te bieden waarop Deliede eindscore op het bord zet. Tikt mooi aan. Sara wordt even later vervangen met draainissen en Swennen komt als verse kracht ons middenveld versterken. Buiten een paar schermutselingen met de arbiter gebeurt er niet veel meer en een droge 0-4 op het bord is het eindresultaat.
Commentaar:


De arbiter worstelt nog wat met verzenden op de computer maar al bij al wordt die hindernis nog vlot genomen (tja je moet die mens wat helpen, hé op en buiten het veld ?) en klaar is kees. Iedereen content en inpakken en wegwezen na de nodige sandwiches naar Brasschaat, dacht ik zo.

Tja dat viel even tegen. Mijn auto bleek aan te modderen en één wiel zakte steeds dieper weg wat een hindernis vormde voor de terugtocht. Ook de stootkracht van onze dames met ondertussen wel natte voeten hielpen onvoldoende.

Plaatselijke ‘inboorlingen’ die kwamen aangesneld, brachten redding (dat bleek daar precies wekelijks te gebeuren) wat één van hen wel een modderbroek opleverde toen mijn banden eindelijk terug grip kregen en achteruit wegglipte. Nu dat bleek allemaal geen probleem en weg waren we met een mooie overwinning op zak.

Om 17 uur bleek ik een berichtje te hebben van Chris, onze ploegafgevaardigde dat we de eerste plaats beet hebben. Eind goed al goed, zeker?

Pavaho.  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevensGoals : Sarah Delie (2x), Eva Wagemakers, Maya Deltour


Assists : Stephanie de Pater, Eva Wagemakers