K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Herenthout     1-2     Maria-ter-Heide B


Foto's  |  Wedstrijdfiche 


29 november 2014


Over hoede invalbeury en ze schidt vrijexttap uit haar schoenen…


Nee, dank u. U moet nog niet met mij inzitten. Ik ben nog volledig bij mijn verstand (hoop het nog even vol te houden als dat van u mag) maar over die titel van vandaag hebben we het verder nog wel.

Je begrijpt dat wel. Een schrijver hoopt je nieuwsgierigheid te prikkelen en aan te zetten tot verder lezen…

… u bent er nog. Prachtig, dank u, so here we go.


De opwarming...

Allereerst we zijn er in geslaagd om eens niets te vergeten en ook hadden we genoeg autovervoer om de verplaatsing aan te vatten. Dus de grootte van onze auto speelde geen rol. Dochterlief had ook een droge commentaar bij aankomst in het landelijke Herenthout. ‘Papa, dit is toch een goed parkeersplaatske? Ge geraakt er toch uit, hé? Want vorige keer…’.

Enfin ne mens leert bij. Geen avonturen deze keer zowel in onze pré-foot als in de après-foot.

Iedereen kon zich mooi focussen op de match. De opwarming verliep voorspoedig. Het enige dat zorgen baarde was het aantal speelsters. Gelukkig kwam Charlotte De Cock meespelen en dank zij haar kwamen we toch aan één reservespeelster.

Janchay was nog niet hersteld van haar blessure (herinner u mijn ‘dikke buis’ van eerste hulp van vorige week). Ze kwam onze bank verwarmen (een heel moeilijke opdracht vandaag, want barkoud) en haar collega’s mee aanmoedigen.

We duimen ervoor dat ze goed herstelt en dat we ze na Nieuwjaar terug in de ploeg mogen verwachten. Anderen sukkelen nog een beetje met de lies of de knie of andere delen en we houden dus best nog wat kracht achter de hand als iemand niet meer verder kan.

Ook Chris was voor het eerst terug in een officiële rol na zijn operatie. De voorbije weken moest hij zich van de dokter in een rol van toeschouwer schikken, maar ja het is een microbe maar dan een gezonde voor hem om er zo snel mogelijk terug bij te zijn. Welkom terug.

Chris werd T2, brengt naar ’t schijnt meer op. Ik bleef dus als zijn vervanger ploegafgevaardigde en dat brengt naar ’t schijnt minder op. Enfin dit terzijde.


Deze week een arbiter totaal andere stijl. ‘Meneer, ik doe geen shoecontrole. U ziet dat die zelf in orde zijn en dat de dames geen juwelen dragen.’ U ziet wat er op een week kan veranderen (denk aan literatuurkennis van Bredero: ‘het kan verkeren’).

Vorige week mocht ik bijna niet bewegen of iets doen (buiten energiedrankjes halen), deze week was mijn jobdescriptie ineens iets ruimer... :-) Nu je hoort mij niet klagen. Deze arbiter die de tegenpool was van die van vorige week, haalde op het veld hetzelfde hoge niveau als zijn collega. En daar gaat het om.Eerste helft


Tja zoals wel meer, liggen we in de beginfase onder en we komen ook verdiend op achterstand na een minuut of 8. Onze verdediging wordt uitgespeeld en de dames van Herenthout maken het mooi af. Beth was echt kansloos. 

We zien wat af met de snelheid van de aanvalsters van de co-leider. Maar langzaam maar zeker zie je ons opkomen. We drukken hen weg maar dwingen geen ‘hele’ kansen af. Herenthout blijft wel aartsgevaarlijk op de counter maar gelukkig ronden ze het niet meer af.

Nu hoe dichter we bij de rust komen, hoe meer het duidelijk wordt dat we combinerend beter zijn maar dat we moeten opletten voor het goede middenveldspel en de razendsnelle uitbraken van de ‘gastdames’.

Dit laatste demonstreren ze nog even voor de rust. Hun ‘rechtsvore’ (vrouwelijk voor rechtsvoor, tenzij u van West-Vlaanderen bent, dan ziet u het nog steeds mannelijk) versnelt en laat ons even ter plaatse maar ze gaat zo snel dat ze over de bal struikelt en wij kunnen de bal recuperen.

In die eerste helft geraakt Sara ook even buitenstrijd met een harde aangeschoten bal op haar borstkas. Maar na een paar minuten rust, kan ze de match toch verder zetten en demonsteert ze dat ze hardnekkig is en op haar tanden kan bijten. Knap.Tweede helftRusten maar. Na een babbeltje met de scheidsrechter ben ik juist op tijd in de kleedkamer voor de analyse van Thomas. ‘We zijn voetballend eigenlijk beter maar moeten dat omzetten in kansen’.

Na die peptalk en dochterlief Evi die aangaf dat verder spelen weinig zin had met haar knieproblemen, begonnen we er terug aan. Charlotte was ondertussen al goed warm gelopen en was haar vervangster.

We beginnen zeer goed aan de tweede helft en drukken Herenthout achteruit. De kansen volgen elkaar op van schoten van Delie tot een kopbal van Charlotte afgewisseld met een schot van Eva.

Mariska kwam afgezakt van Loenhout om ons aan te moedigen en schuift knus mee op de bank naast Janchay en onder een gedeeld deken. Ons spel is gelukkig van een steeds beter niveau en daar kunnen we ons verder aan verwarmen.

Ik begin meer en meer met een koude probleem te worden geconfronteerd en het typen van de voornaamste acties in verkorte zinnetjes op mijn iphone verlopen slechter en slechter. Koud, koud, koud en bibberend typen leidt tot volgende korte zinnen:

- Evaschidt vrijexttap uit haar schoenen (Eva schudt vrije trap uit haar schoenen)

- Charlotte hoede invalbeury (Charlotte goede invalsbeurt).

U snapt het, ik heb er deze avond al een tweetal uurtjes bibbertaal ontcijfering opzitten om van dit verslagje iets te maken. Ben trouwens stilaan ontdooit, dank u voor uw meeleven.

Terug naar de match want die ontwikkelt zich tot een erg aangenaam kijkspel.

Charlotte levert via een tegenspeelster een mooie assist af die Delie koel afwerkt. Dik verdiende gelijkmaker.

Direct erna komen we bijna weer op achterstand. Gelukkig demonstreert Lies wat ‘super verdedigen’ betekent. Ze verijdelt dan ook het gevaar net op tijd.

Zuslief Maya komt dit huzarenstukje even later overdoen met een lange en doorgezette inspanning verovert ze de bal voor de tegenstreefster te gevaarlijk wordt.

Even later schildert Eva een prachtige trap op de kruising en brengt Charlotte de rebound hoog in het strafschopgebied wat even later in een carambole leidt tot een aangeschoten bal maar de arbiter wuift ons appel voor een strafschop weg.

Niet getreurd, Maya heeft nog wat in petto. Onze kapitein zet twee dames in de wind en laat zien dat ze weet hoe ze Delie moet aanspelen. Delie gaat voorbij nog een tegenspeelster en schiet ons mooi op voorsprong. Erop en erover noemen ze dat.

Maar Herenthout is nog niet uitgeteld. Ze drukken ons weg en komen een paar keer gevaarlijk opzetten. Goede kansen gaan naast of over of wij steken er een voetje of handje (Beth is er ook nog, hé) tussen.

Even later is Lies de exponent van de onverzettelijkheid van ons hele team. Haar snelle tegenspeelster probeert haar éénmaal, nee tweemaal, nee tot driemaal toe te passeren in dezelfde actie maar ze wijkt niet en verovert de bal.

Deze actie is een perfecte symboliek van waarom we winnen. We zijn na de rust sterker in de duels in combinatie met iets meer voetballend vermogen.

Na nog wat minuten bibberen (en nu niet alleen van de koude) horen we het verlossende gefluit en we zijn er weg mee. Drie punten in het bakkie. Leidersplaats voor derde week op rij behouden.Commentaar:


Een dikverdiende overwinning van het gehele team. Vandaag een sterk team gezien met veel inzet en goede acties. Een onverzettelijke wil om te winnen van het hele team.

Als we die regelmatig demonstreren in combinatie met ons voetballend vermogen liggen er nog mooie dagen in het verschiet. Een genot om naar te kijken en over te mogen schrijven.

Het schijnt dat mijn contract kan verlengd worden. Toch eens effe lezen wat dat opbrengt…


----


Een knappe weergave van de nog knappere wedstrijd, met een aantal spelers die maar aan 75% konden presteren was dit een bere sterke prestatie...

Het is leuk om te zien dat de opgeroepen C's ons echt kunnen helpen!

De trainer van Herenthout wist ons ook nog te vertellen dat het 3 jaar geleden was dat dit team thuis in de competitie nog had verloren, alweer een record aan diggelen geschoten door onze B's ! :-Dgoed bezig !!


CDS / Pavaho.
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevensGoals : Sarah Delie (2x)


Assists : Charlotte de Cock, Maya Deltour