K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Hove Sport     2-1   Maria-ter-Heide B


Foto's  |  Wedstrijdfiche 


14 maart 2015


B's verliezen topper in Hove...Na de misstap van vorige week in Hoogstraten hadden onze B's nu een veel zwaardere taak voor de boeg namelijk de topper in Hove, het puntenverlies moest goed gemaakt worden maar of dat vandaag kon was nog maar de vraag.


Aan de aftrap zien we Oris die de plaats van Paulien inneemt, ook Laura neemt terug plaats op haar vertrouwde stek. Op de bank vinden we naast Astrid ook nog Paepe en Elke, Pater was immers nog op de sukkel.
Eerste Helft


Onze dames hebben de boodschap van Thomas duidelijk begrepen en ook mede door Hove ligt het tempo beduidend hoger dan vorige week, Sara bedient Pater die de bal in de loop van Maya legt maar de bal gaat naast.


Cloet stelt Kelly op de proef met een kanonschot van ver maar onze goalie is bij de pinken en pakt knap, beide ploegen gaan vol voor de 3 punten en dat vertaald zich in stevige duels helaas heeft de scheids er niet altijd ogen en oren naar...


MTH probeert te voetballen maar stoot op een zuivere counterploeg die vooral de bal naar voren wil trappen en zonder middenveld speelt, iets waar de bezoekers het als voetballende ploeg moeilijk mee hebben.


Delie stuurt Pater diep maar opnieuw gaat het leer naast, ook Hove steekt regelmatig de neus aan het venster maar Kelly staat attent te keepen.


Een penaltyfout op Delie wordt prompt gefloten en de bal gaat op de stip, het is onze spits die de 11 meter zelf omzet.


0-1 met nog een kwartier te gaan maar Hove wil nog in deze eerste speelhelft de bordjes terug gelijk hangen door o.a 2 harde pegels van Cloet die eerst op Kelly stoot en ook nog de deklat scheert.


We gaan rusten met de kleinste voorsprong en weten dat het nog een lange 2de periode zal worden.
Tweede Helft


Geen wissels met de rust maar al wel bijna een tegengoal binnen de 30", gelukkig is Kelly bij de pinken!


Niet veel later treft Hove opnieuw de deklat, hier komen we alweer goed weg terwijl de match stilaan dreigt te ontaarden in een veldslag waarbij de scheids geen controle meer heeft.


Een zoveelste tackle op Anke is van het goede teveel en moet op het uur vervangen worden, Paepe komt in de ploeg.


Wat er al langer zat aan te komen gebeurd spijtig genoeg door een eigen foutje, Anne Lies en Kelly gaan samen voor de bal maar het schot gaat tegen de spits van Hove aan en die kan de makkelijkste goal uit haar carrière maken.


De gelijkmaker was zeker niet onverdiend maar de manier waarop is zuur, Hove krijgt nu zeker een boost en gaat vol voor de winninggoal. Ook onze dames gaan voluit en strijden voor elke meter grond, de sfeer op het veld wordt daarbij steeds grimmiger...


Ook Thomas kan de man met het fluitje met huid en haar opvreten en gaat al maar achter de platen staan, Pater heeft teveel last en Elke betreedt de arena.


Paepe kan Delie op weg sturen maar het is net niet, het doelpunt valt helaas aan de overkant wanneer we de bal niet snel genoeg kunnen ontzetten en de 2de cadeau van de middag is een feit want ook dit doelpunt was absoluut te vermijden.


Het laatste kwartier is 100% voor MTH dat echt alle registers opentrekt maar helaas de gelijkmaker niet meer kan scoren en zo deze beladen topper verliest.Achteraf


Dames dit was een wedstrijd op het scherp van de snee waarbij we enorm veel inzet hebben gezien, gans de ploeg was top!


Een gelijkspel hadden we zeker verdient maar helaas is jullie prestatie niet beloond met een punt, belangrijker was de mentaliteit hoe jullie onder deze zware omstandigheden hebben gereageerd, knap !


Ik houd persoonlijk niet van dit harde power voetbal maar ook tegen deze ploegen moet er gespeeld worden, we hebben nooit de gelegenheid gekregen van Hove om ons spel te spelen.


Volgende week moeten jullie alweer vol aan de bak, we spelen thuis tegen de andere top 3 ploeg namelijk Turnhout. Ook hier gaan we alle zeilen moeten bij zetten willen we de punten thuis houden.


Ondanks het verlies een dikke proficiat !!

CDS


Wedstrijd gegevensGoals :  Sarah Delie


Assists :   •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1