K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

KV Turnhout B     4-1     Maria-ter-Heide B


Foto's  |  Wedstrijdfiche 

27 september 2014


Een mindere beurt voor MTH op Turnhout...


Na de top prestatie van vorige week thuis tegen titelkandidaat Hove werd er van deze wedstrijd veel verwacht, wie weet zat er zelfs een eerste winstmatch in.

Maurane en Jorinde komen ons vandaag vervoegen, Beth komt terug in doel en Evi staat aan de aftrap bij de C's.Eerste helft


Na het eerste fluitsignaal is het MTH dat het meeste initiatief toont, Jorinde stuurt Maya op wandel over de rechterflank maar Rameysen tikt haar schot over de deklat. De tweede doelkans start bij Pater die de vrijstaande Delie goed aanspeelt maar onze diepe spits besluit nipt naast! Turnhout heeft het meeste balbezit op het middenveld waar onze centrale driehoek te vaak uit positie loopt maar het meeste doelgevaar komt van de bezoekers, een schot van Delie wordt alweer knap gepareerd door de doelvrouw.

MTH probeert te combineren maar we lijden te vaak onnodig balverlies en ook Beth moet regelmatig aan de bak om de netten schoon te houden. De grootste kansen voor Turnhout komen er op stilstaande fases, zo zien we een hoekschop maar net naast gekopt worden!  De partij is na een half uur volledig in evenwicht al komt het meeste gevaar van MTH maar we missen kans na kans, een knal van Pater scheert de deklat...

Keeper Rameysen houdt haar ploeg knap in de wedstrijd met enkele mooie reddingen maar na 40' is het dan eindelijk toch zo ver, Delie kan op aangeven van Janchay de score openen. We hoopten dat we nu echt vertrokken waren maar de vreugde is van korte duur, Lenaerts kan een slecht ontzette bal voorbij Beth duwen en op slag van rust hangen de bordjes terug gelijk.

Maya en Pater zwiepen nog enkele ballen voor doel maar de pijp bij sommige spelers lijkt dan al uit te zijn en niemand die nog volgt voor doel om de ballen binnen te tikken.Tweede helftMaurane en Jorinde worden vervangen door Anne Lies en Sara maar net zoals vorige week neemt de 2de helft een dramatische start als de bal na 3 toetsen en 15" later al in doel verdwijnt en plots staat het 2-1. Goor kan de bal veel te simpel in doel leggen, bij MTH lijkt er dan al iets gebroken want vanaf dan moeten we het spel vooral ondergaan.

Instructies van Thomas gaan letterlijk en figuurlijk verloren in de mist, de organisatie is zoek en buiten enkele schuchtere pogingen om te voetballen is het Turnhoutdat nu vleugels krijgt. Op vraag van Pieter wordt Pater na een uur naar de kant gehaald en Astrid komt op de 10 spelen, Janchay schuift in de spits.

Onze youngster probeert het spel goed te verdelen maar we komen er niet meer uit, we slikken nog 2 doelpunten op corner zonder zelf nog enig echt doelgevaar te creëren.

De scheids fluit af en het eerste verlies is een feit.
Commentaar:


We kregen vandaag een MTH te zien met 2 gezichten, een goede eerste helft met veel kansen die helaas niet werden afgewerkt en een dramatische tweede helft waar we niets meer konden klaarmaken.Zoals Karim het zo mooi kan zeggen, er werd gespeeld zonder beleving en dan lukt het niet.

Na de 2de snelle tegengoal gingen de kopjes hangen ipv de mouwen op te stropen, Turnhout was zeker te pakken maar is veel gretiger aan de 2de wedstrijdhelft begonnen met resultaat.

Volgende week ontvangen we Oostmalle, hopelijk kunnen we dan terug fris voetbal brengen.


Kom op Dames!
cds  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevensGoals : Sarah Delie


Assists : Janchay Bunsomjit