K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B   7-0   City Pirates


Foto's  |  Wedstrijdfiche 


11 April 2015


MMMs en half werkAls jullie die schrijfwijze MMMs zien, komt het water dan al in jullie mond? Indien wel, oei, dan moet je Pavlov bellen (nee niet mij bellen, ik ken zijn proefjes wel maar wil ze niet herhalen en ken ook niet de remedie om uw probleem op te lossen).

Nee MMMs wordt ook geen sponsor van MTH. Zou nochtans ook wel passen in die snoepdoos die tot de vaste attributen van de ploeg behoort. Het is gewoon toevallige reclame.


MMMs is gewoon het gevoel dat blijft hangen bij mij na de wedstrijd tegen de City Pirates en hetgeen ik deze week heb bijgeleerd (Voor dat u het denkt of mij zegt: ne mens is inderdaad nooit te oud om te leren, ik ook niet :-).


De twee eerste ‘MM’ zijn voor een Moedig Merksem (vandaar komen de City Pirates). Ze waren maar met zevenen. Nu is zeven wel een heilig getal, zeker voor de Romeinen, maar in de voetbal is het maar een minderwaardig getal tenzij het een eindscore is. Dan bekt het wel lekker.

Nu ondanks dat we die score hebben gehaald, zelfs aan de rust, hadden velen een ‘s’ –gevoel.


De ‘s’ staat voor slecht. Aangezien ik u verstandelijk peil hoog inschat, had u dat ondertussen al lang door.

Nu wat krom is, kan ik ook niet recht praten en ik vond het ook geen goede match maar er heerst toch een gevoel van luxe in mijn hoofd na het lezen van een prachttekst deze week op onze kalender van 365 dagen Flow (tja weer toevallige reclame).


Op die kalender van Flow staan elke dag levenswijsheden in bepaalde domeinen. Gisteren hoorde die wijsheid thuis in het Mindfulness-gebied.


‘Live Mindfully’ : ‘als je in de positie verkeert jezelf de vraag te kunnen stellen of je wel gelukkig bent, ben je per definitie bevoorrecht. Mensen die in barre omstandigheden leven en vijftien uur per dag werken, kunnen zich dit soort vragen niet stellen.’ Filosoof Richard Rorty (1931-2007).


Spijtig dat die man niks nieuws meer uit zijn mouw kan schudden. Ziet er mij gene lompe uit.

Conclusie van het verhaal: Als je vindt dat je bij een 7-0 ruststand slecht hebt gespeeld, dan ben je bevoorrecht tot en met. Laten we dat koesteren, want het seizoen heeft al mooie momenten gebracht.


Een match tegen 7 speelsters is gewoon geen geschenk, niet voor hen, niet voor ons, niet voor de trainers, coaches en andere wedstrijdbladinvullers, niet voor de scheidrechter en niet voor de supporters. Zelfs niet voor uw verslaggever van dienst.


De zeven dames van Moedig Merksem danken wij dat ze toch gekomen zijn. Ze speelden sportief, voor wat ze met zevenen waard waren. Eén iemand speelde zelfs met een kwetsuur van bij de start maar kon niet meer verder na de rust en dat men toen besloten heeft om de handdoek in de ring te gooien, is volstrekt begrijpelijk.

Ik wens Moedig Merksem een paar vriendinnen met heel veel zin om te voetballen opdat zij volgend jaar een leuker seizoen tegemoet gaan en hun kansen echt kunnen verdedigen.Voor ons, even stilstaan bij wat verkeerd ging, het goede aub ook niet vergeten, kopje Mindful leeg maken komende vrijdagavond en die van de week erop en nog twee kansen te gaan voor betere matchen en wie weet volgt een extra bloemekee na een reeds pracht van een vuurwerkseizoen.
Pavaho

PS. Ik weet het, iedereen verwacht een verslag van wat er tijdens de match gebeurd is. Voor de goals en assists verwijs ik graag naar de statistieken. Meer info over de goede acties, zijn opvraagbaar bij bovengetekende maar aangezien iedereen half werk mocht afleveren vandaag, heb ik besloten om solidair te zijn met de rest. :-D
Wedstrijd gegevensGoals :  Maya Deltour (2x), Anne Lies Deltour, Eva Wagemakers, Stephanie de Pater, Jorinde de Swerdt, Sarah Delie


Assists :  Eva Wagemakers, Paulien Willekens  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1