K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B   0-3   Herenthout


Foto's  |  Wedstrijdfiche 


25 April 2015


De bobijn is af.Een tweede opeenvolgende nederlaag om het seizoen te eindigen. Vandaag was de tegenstandster duidelijk beter.  Dat is natuurlijk absoluut niet zoals je het hoopt.  Het is duidelijk dat het beste er af is.


Nu de balans blijft erg positief en laat toch het beste verhopen voor de toekomst. Voor het tweede opeenvolgende seizoen stijgt de B-ploeg. Een duidelijke boodschap dat er talent in de ploeg zit en dat er goed gewerkt wordt.  Na een schoorvoetende start met 2 op 9 punten zetten we een reeks neer van 22/24 in de heenronde. De terugronde starten we met een 15/15 en eindigen we met een 6 op 18. Conclusie: het venijn zat zowel in de kop als in de staart.


Onze laatste wedstrijd start slecht. We worden weggedrukt, de tegenstander combineert beter en we komen na 4 minuten achter na een mistasten van onze doelvrouw.  Tja, dan weet u haar lot (en het onze). Als een spits blundert, is het, een kans weg, als een doelman blundert, ligt de bal veelal in het netje.


Het hoort bij die plaats. Ondankbaar ja, maar onvermijdbaar.  Maar Kelly laat zien dat ze zich over een tegenslag heen kan zetten met enkele puike reddingen, later in de wedstrijd.

Nu het duurt lang voor we eens een kans hebben. Caroline zorgt daarvoor.


Spijtig genoeg is het maar een korte opleving want Herenthout blijft maar komen en dit levert rond de dertigste minuut een tweede verdiende treffer op. Mooie combinatie op het middenveld, rechter spits door en een mooie voorzet die in doel gedevieerd wordt door hun spits.


Ik mis een stukje van de match door een dringende oproep vanuit de keuken voor hulp met frietketels en na dit fait divers ben ik juist op tijd terug om de gevaarlijkste fase in ons voordeel te zien. Een mooie corner van Jos wordt bijna in doel verwerkt door Herenthout zelf. Juist voor de rust, dat had ideaal geweest om terug te komen.


De tweede helft starten we wel wat snediger maar het levert een goal op van Laura, maar dan in het eigen doel. Tja dat ken ik nog van vroeger, als gewezen verdediger. Soms loop je verkeerd, of komt die bal echt op een plaats waar die niet moet zijn, enfin, wat er ook van zij, het staat 0-3.


Maar we houden de moed er wel in, we proberen nog en dat levert wel kansen op via Eva en invalster Astrid. Astrid heeft er duidelijk zin en schudt een paar dribbels en schoten uit haar sloefen maar het is juist niet. Soms probeert ze het laag, dan weer erg hoog, maar de keepster van Herenthout valt niet te verschalken.


Het wordt ook nog een keer erg warm vanachter, het lijkt even een schietkraam en we moeten tweemaal redding brengen op de lijn. Gelukkig maar want 0-4 was echt overdreven geweest en een goaltje hadden we echt wel verdiend. Maar ja, je krijgt in ’t leven niet altijd wat je verdient.Wat we wel hebben gekregen en dat is dik verdiend, promotie naar eerste provinciale.  En laten we vooral het positieve onthouden. Twee jaar na elkaar promoveren, ‘il faut le faire’.

Pavaho

Wedstrijd gegevensGoals : 


Assists :  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1