K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B     13-2     Hoogstraten B


Foto's  |  Wedstrijdfiche 


25 oktober 2014


B's halen zwaar uit tegen Hoogstraten !


Vandaag spelen we tegen de dames van Hoogstraten die begeleid worden door damesvoetbal goeroe Tom Van Loock. Op advies van Pieter krijgen Pater'ke en Swennen een week rust, 't is te zeggen ze zitten op de bank als verzorgers.

Anne Lies moest nog een examen gaan afleggen en Van Goethem komt in de ploeg. We vissen Evy, Astrid en Emily op uit de C ploeg om op de bank te zitten, Kelly wisselde van plaats met Bethje in doel.Eerste helft


Deze week staan er 2 mensen aan de aftrap die uit blessure komen, naast Mariska vinden we ook Van Goethem aan de aftrap. Tot onze verbazing staan er maar 10 namen op de feuille van Hoogstraten...

MTH start zeker niet slecht maar ook de bezoekers hebben er zin in, na 5 minuten zien we Mariska een eerste keer uithalen maar Braspenning bokst de bal keurig weg.

Janchay kopt een verre uittrap van Kelly door tot bij Maris, die stuurt Van Goethem diep en die knalt hoog in het dak van het doel, 1-0 ! De wedstrijd is nog maar 8 minuten oud als Van Goethem foutief gestopt wordt in de 16 en de bal gaat op de stip, Maris zet zich achter de bal maar de bal komt via het doelkader terug in het spel.

Maya is goed gevolgd en het staat 2-0 in twee tijden.

Voor Van Goethem is de match helaas van korte duur, een tackle op de enkel haalt onze spits na 20 minuten al geblesseerd uit de match... Niet alleen voor Thomas een probleem maar ook voor Karim, de tactiek wordt omgegooid en Emily komt als rechts achter in de ploeg.  Meteen haar debuut in 2de provinciale en ze zal het goed doen zo blijkt later, Eva neemt vooraan de plaats van Sarah in.

Achteraan wordt onze verdediging opgerold door de snelheid van Van Den Eynde, ze vloert Kelly en dus 2-1. Niet veel later in een exacte kopie van de vorige fase scoort Van Den Eynde de 2-2, Paulien en Sara wisselen van plaats om iets meer snelheid in te bouwen.

De gelijkstand is ook meteen het signaal voor MTH om zich te herpakken en dat gebeurd ook, Maya kopt de corner van Eva fraai en onhoudbaar voorbij de keeper 3-2. Eva is niet enkel de aangever van dienst maar kan zich 2 keer goed doorzetten over de linkse flank en scoort 2 goals met jawel haar linker, op het half uur staat het 5-2. MTH brengt nu bij vlagen mooi voetbal, onze dribbelchinees speelt Mariska goed aan en ze maakt er na een leuke solo 6-2 van.

Ook de 7de treffer schrijven we op naam van Mariska, de actie begint bij Laura die via Paulien en Maya onze nr. 3 in stelling kunnen brengen 7-2! Delie heeft al hard gewerkt maar was wat ongelukkig in de afwerking toch kan ze er op slag van rust 8-2 van maken.

Hoogstraten is na hun 2 treffers niet verder meer gekomen dan de sterk spelende Emily, Laura, Sara, Carolien en Paulien die allen foutloos blijven. .Tweede helftMet de rust geen wissels maar Mariska moet nu wel vroegtijdig vervangen worden, ze weet dat ze niet veel tijd meer heeft en maakt al in de eerste minuut de 9de goal.

Ze raakt eerst de deklat maar in de rebound ze laat Braspenning kansloos achter, van Hoogstraten is nu geen spoor meer te bespeuren en onze meisjes tonen hun kunnen. Leuk om te zien hoe de oefeningen en looplijnen van op training nu vertaald worden in wedstrijdsituaties, er wordt vooral op balbezit gespeeld maar er wordt ook nog gescoord.

Mariska gaat na een uur naar de kant en Astrid komt nu als spelverdeler in de ploeg. Delie probeert het met succes vanop afstand en deze fraaie treffer zet de teller op 10 goals ! Ze heeft nu helemaal de smaak te pakken en 2 minuten later schiet ze de 11-2 tegen de netten, na 70 minuten wordt ze moe maar tevreden naar de kant gehaald.

En het doelpuntenfestival is nog niet gedaan, de net ingevallen Evy wordt nipt afgevlagd voor off-side maar Caroline schiet de rebound van Maya wel binnen 12-2.

Eva zet de eindscore vast op een onwaarschijnlijke 13-2, dit is meteen de ruimste overwinning voor MTH in dit nieuwe seizoen!
Commentaar:


Uiteraard springt de hoge score meteen in het oog maar het was vooral de goede manier van spelen die ons echt blij heeft gemaakt. Het was alweer puur genieten en op de eerste 20 minuten na enkelrichtingsverkeer van MTH met veel inzet en karakter.

Door deze 4de overwinning op rij stijgen we ook naar de 4de plaats in het klassement!

Volgende week gaan we op bezoek bij het ons onbekende Poederlee, hopelijk kunnen we deze mooie reeks nog even verder zetten. Dikke proficiat aan alle dames van MTH want alle 4 de ploegen wisten deze week te winnen !!

cds
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevensGoals : Maya Deltour (2x), Mariska Hufkens (3x), Eva Wagemakers (3x), Sarah Van Goethem, Sarah Delie (3x), Caroline de Beukelaar