K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B     1-1     Hove Sport


Foto's  |  Wedstrijdfiche 


20 september 2014


B-ploeg stunt tegen Titelfavoriet


Vorige week haalden onze meisjes hun 1ste welverdiende punt in 2de provinciale. Fysiek gaat het er allemaal een stukje steviger en sneller aan toe dan vorig jaar.

Vandaag kwam Hove Sport op bezoek, weeral een stevige ploeg met tonnen ervaring en bovendien ook nog eens DE titelkandidaat .Onze meisjes waren gewaarschuwd en tactisch werd er wat geschoven.

We gingen met vijf achteraan spelen om wat meer zekerheid in te bouwen en het aanvallend geweld van Hove beter te kunnen opvangen.Eerste helft


MTH zit meteen goed in de wedstrijd, het voetbalt met momenten aardig mee. Na 12’ een eerste mogelijkheid voor MTH, na een fout op Delie zet Paterke zich achter de bal, ze mikt net naast…

Meteen daarna komt ook Hove stilaan opzetten, het voetbalt een mooie kans bij elkaar maar achteraan is iedereen attent en beresterk vandaag. Paulien kan de bal dan ook rustig laten buiten rollen.

Onze twee spitsen Maya en Delie werken zich te pletter. Na een heerlijke bal van Janchay kan Delie zich doorzetten, haar voorzet is net te scherp voor de aanstormende Maya. Na 25’ komt Hove nog eens opzetten, er wordt mooi gecombineerd maar echt gevaarlijk wordt het nooit. Kelly kan makkelijk oprapen.

Ook op een corner lukt het net niet voor MTH, de bal van Paterke zorgt voor wat geharrewar voor doel, maar tot een goal leidt het niet. MTH blijft Hove onderdruk zitten en als het in de combinatie niet lukt probeer ik het wel eens van ver, moet Maya gedacht hebben. Ze onderschept zelf de bal en haalt uit van buiten de backlijn, in het hoekje en 1-0 !!! voor MTH na 32’ spelen.

Na een haakfout, gaat ze neer, alles en iedereen schreeuwt om een strafschop maar de scheidsrechter laat begaan. Nadien verwaterd het spel, met de rust in zicht.Tweede helftTijdens de rust wordt Sara vervangen door Swennen, die zich enkel moet bezig houden met de gevaarlijkste vrouw van Hove, wat ze fantastisch zal doen. Voor de rest blijft alles ongewijzigd. We zijn nog niet goed en wel begonnen of het staat al 1-1. Hove zet zich door op rechts, voorzet volgt en wordt in één tijd heerlijk binnen geknald door Gielen.

Meteen een koude douche en nog een heel lange tweede helft voor de boeg.  MTH vecht terug, Janchay domineert het middenveld en kan enkele keren Delie bereiken, een paar halve kansjes zijn het gevolg. Het spel wordt langs beide kanten slordiger, het warme weer speelt iedereen parten en MTH gaat voluit voor het punt.

Hove moet als titelkandidaat wel winnen en komt steeds meer opzetten, voor MTH wordt het dan stilaan pompen of verzuipen. We staan fysiek sterker dan vorige week maar echte kansen kunnen we niet meer creëren. De moe gestreden Paterke wordt 20 minuten voor tijd gewisseld voor youngster Evi.

Zij krijgt de ondankbare taak om achter alles te lopen wat beweegt, wat ze uitstekend zal doen. Bij Hove is ook het beste eraf, buiten om enkele afzwaaiers te gaan halen en te diepe ballen op te rapen moet Kelly niet meer in actie komen.Commentaar:


MTH haalt een knap gelijkspel tegen de titelkandidaat. Iedereen heeft gestreden voor wat zij waard was, fantastisch!!!

Nog een compliment aan onze meisjes van de Hoofse delegatie: “Hier gaan nog veel ploegen punten komen verliezen!!”

Dikke proficiat dames!mh


  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevensGoals : Maya Deltour


Assists : -