K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B     2-0     Poederlee


Foto's  |  Wedstrijdfiche 


14 februari 2015


Moeilijk gaat ook …


Vooraf


Vooraf 1 : ‘verhaal in de rand’


U weet het ondertussen wel. Ik droom van meer belangstelling voor vrouwenvoetbal (zie mijn stukje bij de wedstrijd van 31 januari). Ik dacht aan een woord van het jaar te vinden gelinkt aan vrouwenvoetbal en zo extra belangstelling te creëren. Tja hoe moet je die journalisten lokken, dat was mijn probleem.

Wel de dagen onmiddellijk volgend op mijn verslag was er wel media-aandacht voor ons …


terrein.  We hebben geen zin om dat verhaal op te rakelen. Het zal wel een klassieker worden aan den toog en zo zijn eigen leven leiden. Alleen persoonlijk gaf het me wel een wat hallucinant gevoel. Nu ik blijf hopen dat het damesvoetbal de aandacht krijgt die het verdient.  Tijd brengt raad.


Vooraf 2: ‘verhaal op het veld’


Op Poederlee was het een zeer moeilijke match die op 0-1 eindigde. Een duur bevochten overwinning naar ’t schijnt (ik was er zelf niet bij). Dus we waren vooraf gewaarschuwd op weer een moeilijke match.

Eerste Helft


Gelukkig hadden we die instelling want al  snel in de eerste helft bleek wat een moeilijke wedstrijd het zou worden! Poederlee verdedigde sterk en brak met de nodige snelheid geregeld uit. Ze zetten onze speelster in balbezit ook steeds erg snel onder druk en dat gaf ons beduidend weinig tijd om een actie op te zetten.


Tevens waren deze dames uit de Kempen meer dan fysiek in orde. Een taaie klant dus.


We hebben van bij de start het meeste balbezit maar stuiten geregeld op een counter. Het gaat wel op en af maar echt grote kansen vallen er niet veel te bewonderen.

Veel bijzonders is het dan ook niet in die eerste helft. Het hoogtepunt valt rond de 27e minuut met Delie die een ‘Annelieske’ doet.

Mooie lobbalschot van de zijkant in de backlijn die tegen de netten belandt.  Die 1-0 is zeker verdiend maar Poederlee is niet aangeslagen en blijft het ons moeilijk maken.

We hebben nog wel een paar kansjes via Delie, Eva, Maya en Astrid maar de keepster van Poederlee is niet van gisteren en het wordt rusten met 1-0.
Tweede Helft


We beginnen sterk met onze beste 15 minuten van de match. We drukken ze weg en krijgen verschillende kansen. Uiteindelijk leidt dit tot een mooi doelpunt van Youngster Astrid op pas van Maya. Astrid knalt de bal mooi in de ‘pin’.


Spijtig dat mamalief dit gemist heeft met werkplicht die riep, maar dat noemen ze nu eens properkes en droog afwerken. Astrid haar eerste doelpunt in de B-ploeg maar zeker eentje om in te kaderen. Die goal geeft ons wat ademruimte.


Even later volgt de mooiste actie uit de hele match. Die verloopt over heel wat stationnetjes vertrekkende van een terugspeelbal van Laura naar Kelly. Die past terug op Laura, die met een ‘uitschuifbeen’ de bal nog juist kan raken zodat die bij Eva terechtkomt, die mooi oprukt en dan past op Delie.


Delie zet haar ‘mannetje’ in de wind en geeft de bal perfect in de loop van Astrid die een topspinnende bal aflevert die naast belandt. Zonde.  Was een echt teamdoelpunt geweest.


Ondertussen wordt de match wat heviger op en naast het veld. We laten ons hier mijn inziens toch wat door afleiden en af en toe is het achteraan wat warm en is er wat paniek maar eind goed al goed. We winnen met 2-0.
Praat achteraf...


Deze match gaat niet in de annalen als een mooie match. Wel als een match waarin doorzettingsvermogen, de wil om te winnen en teamspirit een rol hebben gespeeld. Nu dat zijn eigenschappen die even goed belangrijk zijn om succes te boeken.


En voor Anke Meeussen zal  de match ook wel in haar annalen komen als de eerste sinds lang. Ik zou zo zeggen, geniet ervan. Als je het lang moet missen, weet je zeker waarom je het zo leuk vindt, niet?


Op naar de volgende, dat wordt een klapper van een te nemen ‘klip’. Sint-Amands here we come and we aren’t afraid from you, our black beast want na vandaag weten het zeker: moeilijk gaat ook…

Pavaho.

Wedstrijd gegevensGoals : Sarah Delie,  Astrid De Meyer


Assists :  Maya Deltour  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1