K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B     1-1     Schoonbroek


Foto's  |  Wedstrijdfiche 


22 november 2014


We goochelen even met getallen in plaats van met …


Goed gezind en fris gewassen (was al op van zes uur na een merrie die de nacht verstoorde maar liet het niet aan mijn hart komen) op weg naar Maria-Ter-Heide. Dochterlief had me laten weten dat we nog nooit op tijd geweest waren, dus echt mijn best gedaan.

Op tijd waren we, enkel ontbrak er een noodzakelijk kledingstuk van dochterlief zelf. Terug naar huis. Volgens mij verwacht mijn vrouw mij volgende week na mijn vertrek naar de voetbal terug en zit ze te timen na hoeveel minuten ik die keer zal verschijnen en wat we nu weer vergeten zijn…

Bij retour bleek de arbiter een man te zijn die de ploegafgevaardigden even duidelijk maakte van wat hij verwachtte (in dichterlijke taal, we kregen een bloemlezing van de reglementen en mijn actieradius werd serieus beknot en alleen op zijn teken mocht ik de dug-out verlaten).

De brave man vroeg daarna een sportdrankje. Je zou voor minder een opkikker nodig hebben na zo’n speedcursus reglementen spuien. Nu het hielp wel voor hem, hij blies een prima partij. Ik daarentegen voelde me toch wat beperkt met de ruimte in de dug-out zeker toen het spannend werd, maar ja reglement is reglement hé.

Over van verschijnselen van de rand naar de kern van de gebeurtenissen. De match dus. We speelden als leider tegen de leider. Een mooie affiche , op papier toch, want het was niet onze beste match. Maar het spectaculaire slot maakte veel goed.
Eerste helft


We liggen in de beginfase onder en deze keer slaat onze dieselmotor echt trager aan. We hebben na 5 minuten wel een kansje via Maya na voorbereidend werk van Elke en Janchay maar daarmee is het mooiste vermeld van het eerste kwartier.

Na een missertje in de verdediging kan Schoonbroek ons helemaal uitspelen en Jorindeprobeert de meubelen nog te redden maar dat lukt haar net niet. 0-1 en zeker niet onverdiend op dat moment voor Schoonbroek.

Het volgende kwartier zetten we meer druk en dwingen we enkele corners af maar uiteindelijk leveren die geen harde data op.  Het is integendeel voor onze goal weer warm na een vrije trap op de deklat en in een daaropvolgende combinatie scoort Schoonbroek maar de goal wordt door een klaar kijkende arbiter afgekeurd.

Even later worden mijn verzorgerkunsten getest door Janchay (knie) maar enfin dikke buis en eerste vervanging na 39 minuten. Even later wel een mooi schot van Jorinde dat eindigt op de paal in plaats van tegen de netten.Arbiter laat correct overspelen maar het lukt ons niet om er iets mee te bekomen.

Rusten maar. Wat wil de brave man? Een energiedrankje.Tweede helftThomas herschikt onze verdediging en middenveld en probeert iedereen op scherp te zetten. We drukken wel maar het levert enkel kleine kansen op. Af en toe breken de Schoonbroekers uit en zijn ze gevaarlijk. Onze verdediging en ook keeper Beth voorkomen erger (Beth zelf met een knieval om de bal te klemmen). Ondertussen geraakt ook Eva gekwetst en die probeer ik op te lappen met dat wondersponske. Enfin veel eer heb ik er niet aan, maar Eva kan toch nog de match uitspelen (wissels waren opgebruikt).

Ik overweeg toch om een cursus eerste hulp te gaan volgen, want ben nogal druk bezig in mijn eerste drie matchen, niet? Maar wanneer ga ik dat nog doen? Misschien beter naar plan B overschakelen en ook energiedrankjes drinken dan arriveer ik misschien toch sneller op de plaats des onheil.

Ondertussen hoor ik en zie ik dat Jorinde wat last heeft van de lies maar ze zag dat mijn laatste spurt wat afgebot was en ze laat mij in de dug-out verder wat rusten. Er volgt weer een periode waarin we weinig afdwingen en het lijkt alsof we niets uit de brand gaan slepen maar dan gebeurt het toch op de valreep in de 93e minuut. Er zijn zo van die momenten die je niet vergeet. Volgens mij was dit er een.

Het begint bij Sarah Delie op rechts met een actie waarop zij een patent heeft, ze geraakt voorbij haar man en de voorzet volgt toch als je die niet meer verwacht. Evi strekt haar benen zo ver ze kan maar raakt de bal niet goed.  De bal gaat voorlangs waar Eva de bal verovert maar gehinderd wordt waarbij ze min of meer strunkelend de bal tot bij Stephanie krijgt die de bal voorzet. Je ziet Jos denken (‘die lies kan me even gestolen worden’) en ze trapt die bal mooi binnen.

De vreugdeuitbarsting op en naast het veld was een decibel-delirium en een persoonlijk uitstapje uit de dug-out waard . Even later fluit de brave man af en vraagt een ‘u weet het ondertussen wel’.
Commentaar:


Nu dat verdiende doelpunt symboliseerde wel een doorzettingsvermogen van onze ploeg om toch iets te rapen ondanks een mindere prestatie en hierdoor zetten we onze thuisreputatie kracht bij.

Chris is op vraag van Paulien aan het rekenen en uitpluizen geslagen en dat levert de volgende getalleninformatie op. We goochelen alle getallen even op uw bord. We zijn nu 20 thuismatchen ongeslagen. Dat is geleden van 16 maart 2013. Oftewel 616 dagen, in weken komt dat neer op 88, als u eerder in maanden denkt, denk dan tot 20,2 en u was bijna twee verjaardagen jonger toen we eraan begonnen (1,69 voor de mensen die niet van afronden houden).

Om het nog gekker te maken, we hebben op deze 20 wedstrijden maar eventjes 102 doelpunten gemaakt (5,1 per match) en enkel 16 tegendoelpunten geslikt (0,8 per match). Zonder beschuldigd te kunnen worden van overdrijven, we hebben dus een sterke thuisreputatie en al moeten we er eens een keer 93 minuten opwachten, dat maakt niet uit. Dat maakt deel uit van de charme van het/ons voetbalspel en onze zorg voor spektakel.

Voorlopig blijven we mee op kop als eerste maar je mag daar geen last hebben van claustrofobie want de ruimte is aan de top beperkt met 4 ploegen met hetzelfde aantal punten en nog 2 ploegen op de 5 en 6e plaats op één punt van het kwartet leiders. Het wordt spannender dan ooit.

Dus al wie dit leest en nog niet is komen kijken, waar krijg je per thuismatch gemiddeld 6 goals te zien en duurt het spektakel tot echt het allerlaatste moment. Altijd welkom, u zult het zich niet beklagen...
Pavaho  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevens1Goals : Jorinde de Swerdt


Assists : Stephanie de Pater