K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B      5-1     Sint Amands


Foto's  |  Wedstrijdfiche 


8 november 2014


Even de kluts kwijt in meerdere episodes…


Beide ploegen zijn stijgers en uit betrouwbare bron had ik vernomen dat Sint-Amands zeker onze evenknie was in de vorige jaargang en dat deze tegenstander stevig spel durft vertonen. Dat beloofde wat…Eerste helft


Sint-Amands begint ook het beste aan de wedstrijd en oefent druk uit op onze verdediging maar Eva, Paulien, Maurane en Anne Lies staan pal. En zijn ze toch door dan lost Kelly het wel op. Na een tiental minuten breken we snedig uit via Jos en die lanceert Delie mooi diep en dan weten wij het wel. Op Delie is op die manier geen houden en met een mooie afwerking van haar staan we gevleid voor.

Ons middenveld met Jos, Janchay en Sara krijgt in de daaropvolgende minuten meer en meer het overwicht en als gevolg daarvan begint de partij te kantelen. We komen ook dreigen met een vrije trap van Paterke. Die vergeet echter tijdig te dalen maar geen nood. We houden de druk aan en die wordt beloond rond de 20e minuut. Een corner van Kirsten komt bij Delie, Kirsten laat goed van haar horen en vraagt de bal terug. Ze krijgt hem ook en gooit hem mooi voor waar de keeper hem lost en Janchay er als de kippen bij is om dit foutje af te straffen.

Een belangrijke en opportunistische actie, en dankzij dit feit komt er een iets veiligere voorsprong op het scorebord. By the way Kirsten bewijst even dat spreken en coachen op een veld echt werkt :-)

Nu Sint-Amands is nog niet helemaal hun kluts kwijt en ze versieren een vrije trap. Kelly staat pal en redt mooi. Even later ronden ze een aanval niet goed af (over) en dan moet Kelly haar kunnen weer tonen om haar netten schoon te houden.

Sara komt nu meer op het voorplan en ze zet een mooie aanval op met Paterke die goed voorbrengt maar zowel Delie als Kirsten kunnen er juist niet bij komen en weg is de kans. En dan is het zover. Rond de 30e minuut begint het festival ‘de kluts kwijt geraken’. Eva komt na een duel slecht neer op haar achterhoofd en je zou van minder even duizelig worden.

Na een korte verzorgingsbeurt hervat ze het spel maar ze lijkt toch nog wel een tijdje het noorden kwijt. Ondertussen is het duidelijk dat Kelly nog goed weet waar over het gaat en ze blijft reddingen uit haar handschoenen schudden (nu op een afstandsschot) en dan is er Maurane die er letterlijk haar neus tussen steekt en in de kluts komt de bal daar hard tegen terecht.

Erg pijnlijk en ook bloederig en ze moet naar de kant. Het bloeden stoppen vraagt even tijd en na het nodige oplapwerk en een nieuw proper truitje kan ze na de rust weer verder. Ondertussen kan ik de boel absoluut niet meer observeren (ben bezig met een verdienstelijke poging om Maurane te verzorgen maar dat had u wel begrepen).

Tja multitasken kan ik overduidelijk niet, dat kan ik hier niet verbergen. Gelukkig kunnen we gaan rusten en gelukkig heb ik geen goal gemist
Tweede helftNa de rust kan ik mijn plunje van verzorger nog niet aan de haak hangen want nu geraakt Paterke gekwetst na een kniestoot. Tja een derde oplapbeurt loopt ook goed af en leuk om zien is dat Eva duidelijk bewijst terug op haar positieven te zijn. Goed voor haar en goed voor de ploeg want echte verdedigers zitten er niet op de bank. Ondertussen schudt Sara weer een mooie pas uit haar schoenen en Kirsten rondt mooi en beheerst af. 3-0, enkel Anderlecht haalt dat op.

Nu de coach van de tegenpartij beseft dat ook en krijgt het vloekend op zijn heupen of is het eerder zo dat hij gaat vloeken van het feit dat hij het op zijn heupen krijgt of zou het zijn dat hij het van zijn vloeken op zijn heupen krijgt. Enfin die mens lijkt ook even de kluts kwijt.

Wat er ook van zij, het roepen en tieren helpt niet echt. Alhoewel Anne Lies nog even de meubelen komt redden (wel op een erg zelfzekere manier, maar ja men moet haar cool bewaren in het leven, niet?).  In de daaropvolgende minuten staat het geluk echt aan onze kant want een mooie actie van Sint-Amands belandt wel erg gelukkig in de buurt van Kelly.

Even later acht Janchay haar moment nog eens gekomen om op wandel te gaan. Ze kan duidelijk enkel foutief afgestopt worden en belandt pardoes boven op de bal. Scheidsrechter wil niet onderdoen en speelt het spelletje ‘even de kluts kwijt zijn’ perfect mee en doet of zijn neus bloedt.

Ik zweer het, de bal was enkele seconden totaal verdwenen tot Janchay beseft dat ze mag verder spelen wat nog tot een aanval leidt maar die levert niets op. Nu drukken we het gaspedaal wat dieper in en dat levert een drietal prima kansen op waarvan de derde afgerond wordt (een remake alweer Kirsten alweer op pas van Sara).

De partij kabbelt wat voort tot Thomas overgaat tot een driedubbele wissel. Astrid, Elke en Evi vallen goed in en ze betrekken zich erg actief in ons spel. Desondanks slikken we een tegendoelpunt maar dat was meer dan oververdiend en het levert de scoorster de snedige commentaar van een ploegmate op (‘moest dat nu echt 70 minuten duren?’ :-)

Elke bewijst in de laatste minuten van de partij haar score-instinct en ‘net’ beheerst nummer 5.
Commentaar:


Een oververdiende overwinning dankzij een goede verdediging, een goed gedirigeerd middenveld en een aanval die de goal weet staan. Een coachende keeper maakt ons elftal compleet.

De invallers bewezen andermaal hun waarde. We waren sterk in de duels, het combinatiespel was goed en we bleven steeds geconcentreerd.

De coach was content en ik, debuterende ploegafgevaardigde ook. Nu hoop ik toch dat ik niet elke week zo talrijk getest wordt op mijn verzorgende capaciteiten of ik geraak er misschien ook wel eens mijn kluts van kwijt…
Pavaho.
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevensGoals : Sarah Delie , Kirsten Fierens (2x), Janchay Bunsomjit, Elke Aerts


Assists : Jorinde de Swerdt, Sara Meeussen (2x), Kirsten Fierens