K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B   4-2   Turnhout B


Foto's  |  Wedstrijdfiche 


21 maart 2015


B's winnen topper tegen rechtstreekse achtervolger Turnhout...Onze voorsprong in het klassement was na 2 opeenvolgende verliesmatchen drastisch geslonken (terwijl de forfait van Oostmalle moet nog verwerkt worden) op rechtstreekse achtervolger Turnhout, er moest dus vandaag kost wat kost gewonnen worden om de eerste plaats te behouden.


Aan de aftrap geen grote wijzigingen, Maurane komt terug in de ploeg en Paulien neemt plaats op de bank. Evi en Swennen spelen hun wedstrijd bij de C ploeg.


 Eerste Helft


We willen geen druk leggen bij de ploeg maar punten verliezen zou nefast zijn maar het is Turnhout dat het initiatief in handen neemt, Lien Baelus test als eerste de skills van onze doelvrouw.


Onze dames sluiten te traag bij, winnen te weinig duels en elke 2de bal is voor de bezoekers ze komen dan ook 0-1 voor al pleitte Kelly voor een voorafgaande fout op de keeper.


Opnieuw zijn we op achtervolgen aangewezen, Jorinde bedient Pater maar een sterk keepende Egemasi houdt Turnhout van een tegengoal. Ook Delie kan een paar keer doorgaan op doel maar de keeper zit steeds bij de bal.


Maya loopt de witte lijn op haar rechterflank van het gras en zet voor, Delie komt slechts centimeters te kort op de bal in doel te knikken, aan de overzijde moet Kelly een paar keer gepast ingrijpen op schoten van o.a Baelus...


Paulien die al na 10' mocht gaan opwarmen komt op het half uur in de ploeg als het steeds meer duidelijk wordt dat Sara niet verder kan, MTH komt nu beter voor de dag maar 2 opeenvolgende doelpogingen van Maya worden allebei gepakt!


Knap keeperswerk van Egemasi maar ook zij bezwijkt onder de druk, een goeie corner van Pater wordt door Anke in 1 tijd tegen de netten geduwd en de bordjes hangen terug gelijk.


Een perfecte timing want 2 minuten later mogen we gaan rusten met een goed gevoel, met het spelbeeld van het laatste kwartier moeten we wel iets kunnen rapen vandaag.Tweede Helft


Bij de start van de 2de speelhelft is het nu MTH dat het scherpste start, het eerste doelgevaar komt er op hoekschop, Pater besluit maar nipt over.


Onze dames komen alsnog snel op voorsprong als Delie een corner van Jorinde binnenkopt, 2-1 en het geloof bij de thuisploeg stijgt.


Dat de buit nog niet binnen is bewijzen de spitsen van Turnhout die een reuzekans gelukkig voor ons niet verzilveren maar we zijn bij deze gewaarschuwd!


En van een reuzekans gesproken, Delie gaat alleen op weg richting doel maar schiet de bal onbegrijpelijk voorlangs! Hier zat ook veel meer in en zoals dat dan gaat in voetbal valt het doelpunt aan de andere kant...


2-2 en opnieuw is alles opnieuw te doen maar we zien 2 ploegen aan het werk die meer willen en dat levert mooi voetbal op, de supporters krijgen waar voor hun geld.


Het is MTH dat met een exacte kopie van de 2de goal terug op voorsprong komt, opnieuw een perfecte corner van Jos die door Delie wordt binnen gekopt.


Pater krijgt opdracht een vrije trap van op de zijkant van de baklijn te trappen maar haar schot gaat over, toch komt de 4 nog op het bord met alweer een corner maar deze keer trapt Marchal ongelukkig in eigen doel...


Bij Turnhout is het vet nu van de soep en we noteren nog 1 schot op doel maar da's onvoldoende hard om Kelly in de problemen te brengen. MTH krijgt nog een penalty voor handspel in de grote rechthoek en de pas ingevallen Elke wordt aangeduid.


Ze trapt de bal netjes in de rechter hoek maar Egemasi kiest de juiste kant en duwt de bal buiten, 5 tegendoelpunten zou eerlijk gezegd ook een te zwaar verdict geweest zijn.


De scheids fluit deze leuke partij af en onze dames kunnen met een goed gevoel gaan douchen.Achteraf


Ondanks de mindere start hebben jullie je goed herpakt en vooral gedomineerd in de 2de helft, Turnhout is net zoals wij een voetballende ploeg en da's veel meer ons ding dan de veldslag van vorige week.


Jullie hebben vandaag 4 keer op corner gescoord en doen de sterke thuisreputatie alle eer aan, knappe prestatie.


Door deze broodnodige overwinning blijven we aan de leiding van het klassement en hebben we de touwtjes nog zelf in handen, volgend weekend een extra vrij weekend door de forfait van Oostmalle.


Een dikke dikke proficiat dames, dit was een topprestatie!

CDS


Wedstrijd gegevensGoals :  Sarah Delie(2x), Anke Meeussen, OWn Goal


Assists :  Jorinde de Swerdt (2x), Stephanie de Pater  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1