K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Schoonbroek - Maria-ter-Heide B   2-0


Foto's  |  Wedstrijdfiche 


18 April 2015


Is het glas nu halfvol of halfleeg?Zondagavond 19 april 20 u 40: Zelden zolang gewacht met het verslag te schrijven, maar ja wat moet je er nu mee? Blij worden of toch verdrietig blijven? Of gewoon allebei? Mag dat een keer? Gewoon niet hoeven kiezen.


Tja 2-0 verliezen en de koppositie kwijtspelen.  Hoe lang staan we al niet eerste en dan op de voorlaatste speeldag die positie moeten afstaan, dat kwam hard aan. De manier waarop met twee weggeefgoals en zelf onkundig in de afwerking, zat ons allen niet lekker.


De start is dramatisch met een snelle 1-0 (na 1 minuut). Nadien knokken we ons in de match, maar we hebben het moeilijk. We vinden de ruimte niet, het veld is ook eerder naar de minimumaf-metingen ontworpen en dat helpt ons niet. Plus als we uitverdedigen of inwerpen, zijn er weinig afspeelmogelijkheden. We kruipen ook teveel met zijn allen naar het midden maar daar is geen ruimte en als de flanken gezocht worden is de pas of de controle zelden goed.


Het zit ons ook gewoon niet mee want op stilstaande fasen zijn we wel gevaarlijk maar een inswingende corner van Jos wordt juist voor of juist achter de lijn weggewerkt. Wie zal het zeggen?


Een andere supermogelijkheid was een mooie combinatie die uiteindelijk Delie afzondert voor doel maar haar schot is te zwak.  Er volgen nog combinaties die mooi zijn maar de afwerking van Maya is ook te slap of Sara wordt nog juist afgeblokt. Het lukt niet.


Rusten maar met 1-0.


De tweede helft loopt zo mogelijk nog wat moeilijker in het begin. Schoonbroek knokt zich beter in de match.


Op een ongelukkige wijze komen we 2-0 achter met een slordige en onderschepte terugspeelbal.


Onze coach Thomas besluit alles of niets te spelen en besluit met vier vooraan te gaan spelen en met drie in de verdediging. En dan is er dat ene supermoment van Eva met een schitterend afstandsschot dat uiteindelijk via de vingertoppen van de doelman tegen de kruising sterft. De terugketsende bal is ook voor ons maar Delie raakt ‘m niet super en weg is de kans.


We proberen nog wel maar het komt er niet van.


Zaterdag 12 u 15, gedaan, afgefloten, 2-0 verlies. We zijn waarschijnlijk de leidersplaats kwijt en ook de promotie is nog niet zeker. Toch wel een ‘zak en as’ gevoel na een reuze seizoen. Waren het de zenuwen, ligt de tegenstander ons niet, moeten we meer oefenen  op een klein veld? Is het een combinatie van factoren? Wie zal het zeggen?


Zaterdag 17 u 56 volgt een sms van T2 Chris dat we toch al zeker promoveren. En dan zie je hoe dicht gevoelens allemaal bij elkaar liggen. Dat is een dikverdiende prijs voor een mooi seizoen.  Hopelijk ebt de ontgoocheling nu toch weg bij iedereen.


Gewoon uit deze match leren en op naar de laatste wedstrijd. Een wedstrijd waar we gewoon moeten spelen alsof het de eerste is. Niet teveel nadenken, ontspannen spelen, wel met concentratie en alertheid, zonder zenuwen en erin geloven.


Kampioen worden, hebben we niet meer in de hand, een schoon afscheid van het seizoen wel.


Want zeg nu zelf, promoveren en nogmaals promoveren, dat is niet iedereen weggelegd. Dan mag het halfvol glas gevoel toch overheersen en een zekere fierheid over de prestaties mag er dan wel zijn…
Pavaho (zondag 19 april 21 u27).


Wedstrijd gegevensGoals : 


Assists :  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1