K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Sint Jozef     3-3     Maria-ter-Heide B


Foto's  |  Wedstrijdfiche 


13 september 2014


Eerste match, eerste punt voor promovendus MTH


Vandaag gaan we op bezoek bij St. Jozef voor onze allereerste wedstrijd in 2de provinciale, een ploeg die we ons nog vaag herinneren van toen de A's hier speelde ruim 5 jaar geleden.

Deze B ploeg onderging een stevige facelift, niet alleen qua uiterlijk in hun fonkelnieuwe Cronos tenue's waarvoor dank maar ook qua bezetting.. Voor het eerst vinden we nieuwkomers Astrid De Meyer, Evi Van Hooydonk en Ine Denhaene op het wedstrijdblad.Eerste helft


Onze eerste wedstrijd wordt gespeeld onder een stralend zonnetje op het vrij grote A veld en start met een minuut stilte, vorige week stierf de broer van de kapitein die hier zelf ook spelers was. Kort na het eerste fluitsignaal kan onze nieuwe laatste man Paulien de bal naar voor jagen, Delie wint het duel van de keeper en kan al na 40' de bal rustig in doel leggen.

MTH is de gretigste ploeg en gaat meteen op zoek naar een tweede treffer, het is opnieuw Delie die alleen op Wouters kan door gaan maar de doelvrouw redt met de voet!

De afvallende bal valt recht in de voeten van Evi die goed uithaalt maar haar schot spat uit elkaar op de deklat, dit verdiende meer! In onze nieuwe bezetting ontbreekt het duidelijk nog aan automatismen en St. Jozef profiteert, het schot gaat gelukkig over.

Voor Laura en Janchay was het nog wat zoeken in deze opstelling maar dat komt ongetwijfeld goed.  Die andere nieuwkomer Astrid vecht voor wat ze waard is en bedient Delie, die probeert het van ver en met wat geluk hobbelt de bal nog in doel, 0-2!

St. Jozef komt beter in de wedstrijd en scoort met een overhoeks schot van Van Den Broek, het staat 1-2 maar onze dames gaan gewoon door op hun elan. Opnieuw is het onze diepe spits die kan scoren en scoort meteen een hattrick in de eerste match! Maya zet goed door over rechts, gooit de bal in de box maar deze keer komt Sarah een teen tekort.

MTH kan toch nog een 4de keer scoren maar de goal van die andere Sara wordt om duistere reden afgekeurd, de soloactie die er aan vooraf ging was wel bijzonder knap!

We gaan rusten met een 1-3 voorsprong en een goed gevoel, hier waren zeker punten te rapen.Tweede helftSt. Jozef had duidelijk de batterijen kunnen opladen tijdens de rust en kwam gretiger uit de kleedkamer, het duurt dan ook niet lang of ze kunnen de aansluitingstreffer scoren en dus 2-3. Zoals we dat van haar gewoon zijn gaat ook Anne Lies een keer op wandel en zoekt Delie maar het is net niet. Na een uurtje zijn Onze youngsters Evi en Astrid moe gestreden en worden vervangen door Karen en Swennen.

De druk van de thuisploeg neemt toe en we moeten steeds op onze hoede zijn voor snelle counters, het is de doelvrouw die Delie in 2 keer goed kan afhouden en MTH verhinderd verder uit te lopen.  Ondertussen is ook Ine in de ploeg gekomen op de plaats van Eva, Ine heeft het moeilijk met de snelle spits en moet ingrijpen. De bal gaat terecht op de stip en de gelijkmaker wordt onhoudbaar voorbij Bethje getrapt.

In het laatste kwartier gaat MTH toch nog op zoek naar een 4de doelpunt en geeft nu het volle pond, Maya dropt de bal in de 16 maar Karen tikt het leer nipt naast. We krijgen nog bijna het deksel op de neus als St. Jozef een reuze kans bij elkaar voetbalt maar opnieuw gaat Beth goed plat en behoed ons van verlies!

Een van de laatste wapenfeiten komt van de voet van Swennen die een vrije trap maar nipt over het doelkader trapt, de ondermaatse scheids fluit af en onze 1ste punt is een feit!
Commentaar:


We hebben er lang naar uit gekeken en vandaag was het eindelijk zo ver, nieuwe ploeg, nieuwe tenues, nieuwe reeks en de start van het nieuwe seizoen. We debuteerde niet tegen een top ploeg uit de reeks en het was een ideale opwarmer, het werd een boeiende wedstrijd met 2 ploegen die wilden voetballen.

Wij hebben heel veel inzet gezien, heel veel motivatie, veel spelplezier en uiteraard een aantal werkpunten maar het was al bij al zeker een meer dan geslaagde start.


Dikke proficiat dames!

cds  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1

Wedstrijd gegevensGoals : Sarah Delie (3x)


Assists : Paulien Willekens, Astrid De Meyer