K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Heikant Berlaar   0-3  Maria-ter-Heide  B


Foto's      Wedstrijdfiche   

1012-2016


B’s winnen overtuigend op het kunstgras van Berlaar…


Vandaag  spelen we voor de 3de keer dit seizoen tegen Heikant, de 2 vorige keren werd er gewonnen en dat was ook vandaag het plan.


We zien Sophie opnieuw naar de A ploeg doorschuiven, Cathy is wel terug beschikbaar terwijl Sarah afwezig is en Elke staat voor het eerst op de feuille.Eerste helft


De wedstrijd start vlotjes op het fonkelnieuwe kunstgras, de bal gaat goed heen en weer. De bezoekers hebben meer veldoverwicht maar de eerste kans is voor Heikant, het schot van Volckaerts gaat maar nipt voorlangs.


Janchay zet zich goed door na een prima actie en stuurt een eerste keer Cathy het straatje in, haar schot gaat in de handen van Budts.

Met veel duelkracht en loopvermogen knokken onze dames zich in de match, een schot van Anne Lies spat uit elkaar op de paal!


Het meeste gevaar bij Heikant komt van Gybels die onze verdedigers de nodige kopzorgen bezorgd, gelukkig gaat haar schot over doel.

Pater temporiseert op de linkerflank en zet prima voor, Janchay krijgt een zee van ruimte aan de tweede paal maar kan geen voet meer tegen de voorbij waaiende bal zetten…


De goal die al even in de lucht hangt komt erop aangeven van Cathy, Jorinde is afwerker van dienst en legt de bal in de verste hoek.

Ook bij de tweede goal heeft Cathy een belangrijk aandeel, ze kan alleen door op de doelvrouw en verdubbeld de score!


De thuisploeg voetbalt goed mee maar onze defensie vangt de ploeg goed op, de meeste duels worden gewonnen en ook de 2de bal is vaak de onze.

Cathy wordt weer diep gestuurd door Jorinde deze keer maar ze wordt net voor de 16 foutief gestopt, een taak voor “Ronaldo” Pater en krult de bal net zoals haar grote voorbeeld netjes in de linker bovenhoek.


We gaan rusten met een ruime 0-3 voorsprong maar uiteraard willen we nog meer van dat!Tweede helft


Dezelfde 11 starten deze 2de wedstrijdhelft en gaan meteen op zoek naar een 4de doelpunt maar het is de spits Heikant die het beste van Ellen vraagt, ze rammelt de bal wel erg knap uit doel!


Een verre uittrap van onze doelvrouw wordt perfect doorgekopt door Janchay, Cathy pikt de bal op maar laat de enorme mogelijkheid liggen en besluit naast.

De ingevallen Floo vindt op haar beurt de bedrijvige Cathy maar nu schiet ze de bal over…


De beste kans komt er na een op maat gesneden voorzet van Marie, zowel Cathy als Caro krijgen de bal van erg dichtbij niet langs Budts?!

Ook Anke waagt haar kans maar kopt de hoekschop te centraal op de doelvrouw, Floo verdient bijna een assist in de statistieken maar de stift van Cathy wordt met de vingertoppen onder de lat gepakt…


Jos scoort bijna haar 2de van deze morgen, een schot met links wijkt af op een been maar de doelvrouw kan er nog net bij in het hoekje.


De prima scheids mist 2 offside fases waar de Berlaarse spitsen gelukkig geen gebruik van maken, dit zou wel heel zuur geweest zijn.


Na een iets mindere en score loze 2de speelhelft maakt de scheids een einde aan de wedstrijd en gaan de 3 punten mee naar Maria ter Heide.


Commentaar:


Vandaag hebben jullie een goede match gespeeld met veel inzet, motivatie en doorzettingsvermogen, Heikant voetbalde vooral in de eerste 45 minuten goed mee maar ging niet efficiënt genoeg om met de doelkansen.


We houden voor de 3de keer op rij en voor de 5de keer dit seizoen de 0, een prestatie die kan tellen als je weet dat enkel KV Mechelen beter doet met 6 wedstrijden.

Volgende week ontvangen we Heist, de ploeg staat momenteel op de 3de plaats maar als we met deze attitude kunnen voetballen is er veel mogelijk.


Dikke proficiat dames !!

 

CDSWedstrijd gegevens


Goals : Jorinde, Cathy, Pater

Assists : Cathy
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1