K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Kontich B  0-2  Maria-ter-Heide B


Wedstrijdfiche    Foto's

24-09-2016


B’s winnen overtuigend in Kontich!


Deze zonnige voetbal dag wordt goed ingezet met een rijkelijk ontbijt, Fred moet helaas verstek laten gaan wegens werkverplichtingen...


Onze delegatie is vandaag helaas maar 11 spelers sterk, de licht geblesseerde Anne Lies zit wel op de bank als uiterste back-up plan waarvoor dank.


Na de prima wedstrijd van vorige week hopen we die prestatie vandaag te kunnen herhalen, zeker na het verlies in de bekermatch willen onze B’s dit vandaag rechtzetten.Eerste helft


MTH maakt de intenties van hun bezoek meteen duidelijk en neemt ook nu weer het initiatief, Lauren stuurt meteen Sarah diep maar haar schot mist richting.

Toch moeten we niet lang wachten op het openingsdoelpunt, hetzelfde duo zorgt voor de voorsprong als Van Goethem de bal over Spiessens lobt!

Sarah wordt knap in de loop aangespeeld met een prima cross van Paterke maar deze keer zit de keeper er goed tussen en voorkomt erger.


Een reuzekans gaat verloren als Lauren de bal naast een leeg doel legt, de Kontichse goalie was te ver is uitgekomen maar helaas

Maurane en Anke verijdelen elke poging van de thuisploeg en voetballen rustig uit, de beste kansen blijven voor de bezoekers.

De 0-2 komt er met een verre inworp van Sophie, Jos werkt beheerst af met een drop shot!

Gans de ploeg werkt hard en heeft de partij stevig in handen, we gaan rusten met een comfortabele voorsprong al had die al veel hoger kunnen zijn.Tweede helft


Iedereen is nog fit voor de 2de wedstrijdhelft en zo blijft Anne Lies op de bank.

MTH zorgt meteen voor het eerste gevaar als Sophie de ruimte ziet en met 1 pas gans de verdediging oprommelt, Lauren duikt het gat in maar de doelvrouw houdt Kontich in de match.

De thuisploeg krijgt het steeds moeilijker en we kamperen bijna constant op de helft van de tegenstander maar scoren lijkt maar niet te lukken, een schot van Pater gaat naast.

Maya brengt de bal via Van Goethem bij Sophie en die knalt in 1 tijd nipt over!


Jos controleert mee het middenveld vanwaar we veel passes zien vertrekken maar het is nog te vaak net niet, er zit regelmatig een Kontichse teen tussen…

Anke blokt een schot van Van Gemert die ook met haar kopkracht voor het meeste gevaar zorgt.

Marie heeft het moeilijk met de snelheid van Zinga maar houdt ze wel prima uit de match, haar enige schot gaat naast het doel van Ellen.

Van Goethem kan de bal over rechts voor doel zwiepen maar zowel Sophie als Lauren kunnen hun voet niet tegen de bal zetten, dit had zeker de 0-3 moeten zijn!


De scheids fluit deze prima partij af en we nemen de 3 punten mee naar Maria ter Heide!Commentaar:


Ondanks de minimumbezetting van vandaag spelen we een uitstekende wedstrijd (met 100% inzet van gans het team) waarin we nooit in de problemen zijn gekomen, met de nodige rust en maturiteit hebben we een mooi resultaat behaald.


We hadden zeker meer kunnen (moeten) scoren maar verdedigend gaven we niks weg, met 3 tegengoals (1 own goal) in 4 wedstrijden zijn we bij de beste leerlingen van de klas.


We houden ook voor het eerst de nul dit seizoen, kortom een verdiende overwinning!


Volgend weekend spelen we met z’n allen thuis, wij ontvangen Lentezon Beerse en de collega’s van de A ploeg kijken uit naar de komst van Anderlecht, een topweekend dus en hopelijk kunnen we opnieuw iets rapen!


Dikke proficiat dames!

CDSWedstrijd gegevens


Doelpunten: Sarah Van Goethem, Jorinde de Swerdt

Assists: Sophie Claessens, Lauren Delmez
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1