K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

KV Mechelen B   0-0   Maria-ter-Heide  B


Foto's      Wedstrijdfiche   

11-02-2017


B’s brengen een puntje mee uit Mechelen na een billijke brilscore…


Vandaag trekken we naar St. Katelijne Waver waar we de B ploeg van KV Mechelen partij geven, thuis werd er nipt verloren met een ongelukkige owngoal.


Door ziekte en blessures kunnen we maar 11 spelers opstellen toch is het enthousiasme er niet minder door, zeker niet na de prima prestatie van vorige week.


Ondanks de lichte sneeuwval kan de wedstrijd gewoon gespeeld worden, de laptop waar de administratie mee afgewerkt moet worden geeft de geest maar gelukkig is er nog altijd de smartphone.Eerste helft


De partij start een beetje aarzelend en beide ploegen beperken zich veelal tot middenveld voetbal met veel hoge ballen en kopbal duels, Janchay eist hierin een hoofdrol op.


De bezoekers krijgen een eerste kans op een vrije trap, het schot van Jorinde wordt naast het doel gezet. Onze chinees voetbalt weer zeer lichtvoetig en frivool, zo zien we ze Marie diep sturen maar haar schot wordt geblokt!


Ook Sara bewijst haar diensten vandaag en zet die andere Sarah op weg, die ziet op haar beurt Marie diep lopen maar ze besluit te zwak op Debruyne.

Er komt stilaan meer “schwung” in de wedstrijd en ook de thuisploeg mengt zich regelmatig in de debatten, zo zien we een schot van Vanholst nipt voorlangs gaan!


Jos zet de bal voor maar “Gutti” raakt de bal maar half, aan de overzijde zien we een prima voorzet voorbij de 2de paal waaien zonder gevolg…

KV Mechelen neemt de partij volledig in handen en eist het laatste kwartier van deze eerste wedstrijdhelft volledig op, MTH plooit terug maar kan elke aanval gepast afbreken.


We gaan rusten zonder doelpunten en genieten van een warme tas thee want het is behoorlijk koud door de aanhoudende sneeuwvlokken.Tweede helft


De rust heeft duidelijk deugd gedaan en we starten met terug iets meer overtuiging, het eerste gevaar komt er van Jorinde die een trap van buiten het grote kader probeert.

De wedstrijd gaat nu terug vlot heen en weer, Anne Lies zet een gevaarlijke voorzet buiten in hoekschop.


Sara kan Van Goethem alleen voor doel zetten, ze omspeelt de keeper prima maar besluit over het lege doel….

KV Mechelen wil erger voorkomen en we hebben een prima actie van Ellen nodig, die net als voorbije weken weer uit pakt met knappe reddingen, om het schot van Van Campenhout te pareren!


Maya staat ook attent te spelen en kan de bal ontfutselen, ze stuurt Van Goethem het straatje in maar ze raakt opnieuw niet voorbij Debruyne!

De druk van KV Mechelen neemt opnieuw toe, Ellen gaat goed plat op schoten van De Jaeger en Vanholst. We vrezen een beetje terug een scenario zoals vorige week waar we na 70’ goed voetbal terug de duimen moeten leggen.


Het grootste gevaar komt uit onze eigen rangen als Jorinde een bal hard richting Ellen trapt maar gelukkig scoren we niet opnieuw een owngoal zoals in de heenwedstrijd.

We krijgen een knotsgek laatste kwartier te zien waarin de thuisploeg een kans of 8 voorlangs, naast of op de paal ziet gaan maar score loos achter blijft.

 

Voor MTH is het nu pompen of verzuipen en Anke schreeuwt zich de longen uit het lijf om iedereen scherp te houden, gelukkig voor ons valt de goal niet en pakken we een puntje mee uit Mechelen.


Commentaar:


We hebben opnieuw een hardwerkend team gezien met heel wat inzet maar helaas werken we weer niet efficiënt genoeg af, we pakken wel een punt op verplaatsing en houden opnieuw de 0 maar het was scherp vandaag.


Ook naast het veld was de sfeer top, bedankt aan de bank van KV Mechelen jullie hebben ons een leuke middag bezorgd :-)

Ook een dikke merci aan onze supporters die de koude wisten te trotseren!


Volgende week ontvangen we Wuustwezel, hopelijk recupereren we dan terug een aantal spelers en gaan we opnieuw vol voor de 3 punten.


Dikke proficiat dames!


CDSWedstrijd gegevens


Goals : -

Assists :  -  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1