K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Lentezon Beerse   1-2   Maria-ter-Heide  B


Foto's      Wedstrijdfiche   

28-01-2017


B’s winnen opnieuw na een prima prestatie…


Vandaag gaan we op bezoek bij Lentezon Beerse, vooral voor Ellen is dit speciaal omdat het haar ex ploeg is. Bij winst trakteert ze de ploeg met een fris pintje (of iets anders…)


Onze T1 heeft gans de week gepuzzeld en gesleuteld aan zijn team en kan een sterke ploeg op de mat zetten, Floo en Liese vallen nog geblesseerd uit maar Sophie en Emily zijn depaneurs van dienst.


Eerste helft


Onze dames trekken net zoals vorige week meteen fel van leer en gunnen Beerse geen bal, Sophie voelt zich duidelijk in haar nopjes en bedient Van Goethem een eerste keer maar haar schot gaat naast.


De thuisploeg moet scherp verdedigen wat tot een aantal vrije trappen leidt, Eva neemt deze taak voor haar rekening maar haar schot gaat over.

Kirsten trapt ook vandaag de hoekschoppen, Maya neemt de corner op de slof maar Rameysen plukt de bal. We moeten 25 minuten wachten op de eerste echte kans van Lentezon en die komt zoals verwacht van Van Gils, Ellen is attent en redt knap!


MTH heeft de partij onder controle en kan de score openen op het half uur, Lentezon krijgt de bal niet weggewerkt na een hoekschop en het is Sophie die er haar teen kan tegenzetten, 0-1!


We krijgen een prima actie te zien van MTH, via Kirsten, Sophie en Cathy komt de bal tot bij Caro maar ze besluit over…


Onze dames voetballen vol vertrouwen, vaak wordt het oranje middenveld afgetroefd en zo kunnen Eva, Maya en Sophie de bal meermaals voor doel zwiepen. De spitsen lopen vaak net iets te hoog waardoor we een aantal mogelijkheden verloren zien gaan.


We gaan rusten met de kleinste voorsprong maar een goed gevoel wat zeker het nodige vertrouwen schept.Tweede helft


We starten met hetzelfde team net zoals Lentezon trouwens en het is de thuisploeg die voor het eerste gevaar zorgt met een hoge bal, Ellen werkt in corner.


Maya kan temporiseren op de rechterflank en ziet de goed gevolgde Sophie alleen voor doel lopen maar ze mist helaas haar schot compleet, dit had haar 2de van de middag moeten zijn…


Helaas zien we dit scenario zich nog een paar keer herhalen waar telkens een prima voorzet van de flank niet wordt verzilverd, met slechts 1 doelpunt verschil moeten we voorzichtig zijn om niet op een dodelijke counter te lopen.


Kirsten werd aangesteld als waakhond van Van Gils en doet haar job perfect!

Rameysen profileert zich als speler van de match en houdt haar netten voorlopig schoon, ze pakt o.a. schoten van Eva, Cathy en Sophie!

Caro kan net als vorige week een hoekschop hard binnen het kader koppen maar haar bal wordt van de lijn gekeerd, wat een pech.


Het doelpunt dat al lang in de lucht hangt komt er eindelijk in de slotfase, de vrije trap na een fout op Cathy wordt door Kirsten in de 16 gesmeten en het is Cathy zelf die de 0-2 op het bord mag zetten.


Het geruste gevoel was van zeer korte duur want de thuisploeg kan een goed uitgespeelde kans simpel langs Ellen in het hoekje leggen maar gelukkig fluit de scheids niet veel later af en is de buit binnen!


Commentaar:


We zijn het nieuwe jaar gestart met een 6 op 6 en wippen zo ineens naar plaats 6, dit was een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken!


Jullie waren 90 minuten de betere ploeg, no nonsens, gewoon voetballen vol overtuiging en motivatie, dat zien we graag.


Dikke proficiat dames !!

 

CDSWedstrijd gegevens


Goals : Sophie Claessens, ,Cathy De Bel

Assists :  Kirsten Fierens  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1