K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Moldavo B  2-1  Maria-ter-Heide B


Foto's      Wedstrijdfiche   

5-11-2016


B’s verliezen van leider Moldavo ondanks knappe prestatie…


Vandaag spelen we tegen de leider in het klassement Moldavo, we maken deze verre verplaatsing met de gedachte dat punten hier een bonus zijn voor onze dames.


De ploeg is in vorm maar na de break van 2 weken is het altijd afwachten hoe onze dames zullen reageren op deze korte stop.


Eerste helft


Moldavo scoorde al 40 doelpunten in 8 wedstrijden en ook nu heeft Nina Van Orshaegen maar 1 minuut nodig om de bal tegen de netten te schieten.

Veel slechter kunnen we niet starten en komen kort daarna al een 2de keer goed weg als het schot van Parzych voorlangs gaat!


Onze dames lijken even van slag door de druk van de thuisploeg en kruipen te ver terug, het is pas na een kwartier dat we er voor het eerst kunnen uitkomen als Eva Sophie diep stuurt.


MTH pikt de draad mee op en het spel gaat nu snel heen en weer, Van Orshaegen besluit nog een keer voorlangs maar het doelpunt valt aan de overzijde.

Eva zet zich stevig door en gooit de bal in de 16, Van Goethem kan net niet bij de bal maar Paterke is goed gevolgd aan de tweede paal en schiet overhoeks binnen, 1-1!


MTH moet vooral verdedigen maar de ploeg vecht voor elke centimeter van het veld met als gevolg dat de foutenlast hoger is dan we meestal gewoon zijn.

Ellen moet regelmatig ingrijpen maar geeft geen krimp, onze dames dragen geen stappentellers maar ik zou de afgelegde kilometers van vandaag weleens willen zien?


We gaan rusten met een stand die terug in evenwicht is en het gevoel dat er vandaag wel iets te rapen valt.Tweede helft


Janchay komt in de ploeg voor Kirsten en de tweede helft start net zoals de eerste, ij zo na staat het 2-1 na 1 minuut maar deze keer haalt Ellen de bal uit doel!


De thuisploeg zet echt alles op alles om die broodnodige tweede goal toch te maken maar een ijzersterk blok verdedigd sterk en loert op de counter.

Tal van corners tegen worden goed weg gewerkt en leveren al bij al weinig doelgevaar op, een fout in de grote rechthoek wordt er door de scheids buiten gelegd.


Volgens ons een penalty en Moldavo schiet de vrije trap in de handen van onze keeper, Ellen eist nu stilaan de hoofdrol op en houdt MTH in de match.

Na 80’ is het vat bij Sara volledig af en komt Evi in de ploeg, normaal gezien voor de laatste 10 minuten dus maar dat was zonder de scheids gerekend…


Moldavo voert de druk op en wil de 3 punten thuishouden, met de hulp van de scheids krijgen ze in minuut 97?!! dan toch de penalty waar iedereen op zat te wachten en scoren ze alsnog 2-1.


We gaan nog centeren en in minuut 99 kan Eva nog op doel afgaan maar ziet haar schot tegen de paal belanden, wat een dure misser!


De scheids fluit 10 minuten te laat af en Eva bedankt de brave man met haar middenvinger wat haar een rode kaart oplevert.
Commentaar:


Vandaag hebben jullie een berematch gespeeld tegen de leider maar helaas wordt deze prestatie volledig tenietgedaan door de man met het fluitje…


Als hij correct had afgefloten na 90’ waren jullie een punt rijker, was er geen rode kaart met bijhorende schorsing getrokken, was er geen gevoel van onrechtvaardigheid etc… maar helaas.


We onthouden vooral de goede prestatie van gans de ploeg, de rest zal wel slijten al heb ik er nog lang over zitten dubben, voetbal is niet altijd eerlijk maar dit was echt een horrorscenario en niet voor herhaling vatbaar.


Dikke proficiat dames!!


CDSWedstrijd gegevens


Doelpunten:  Stephanie de Pater

Assists:  Eva Wagemakers

Rode Kaart:  Eva Wagemakers
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1