K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B 5-1  Antwerp Girls


Wedstrijdfiche    Foto's

17-09-2016


B’s nemen de maat van de Antwerp Girls…


Vandaag nemen we het op tegen de “good old” Antwerp Girls en dat mag je letterlijk nemen, vooral de zussen De Keyser draaien al heel wat jaren mee in het circuit.

Na de nipte nederlaag van vorige week in Heist waren onze B’s erop gebrand opnieuw de 3 punten thuis te houden.


Op het wedstrijdblad verschijnen Pater, Janchay en Jos terug, Cathy en Caro worden bij de A’s verwacht.


Eerste helft


Een gretige thuisploeg start fel en nog voor de klok 1 minuut kan weergeven staat het al 1-0, Sophie legt de bal perfect in doel na een flater van Jacobs die te ver is uitgekomen en balverlies lijdt.


Niet veel later zien we Anne Lies de actie maken, bedient Eva die op haar beurt Maya lanceert maar haar schot wordt wel gepakt!

Het eerste gevaar van de bezoekers komt er op aangeven van de verduiveld snelle Bregita die Loose diep stuurt maar het gekraakte schot gaat voorlangs.

In minuut 6 wordt Eva onderuitgehaald in het grote kader, Sophie zet de penalty feilloos om en dus 2-0. Onze dames hebben het spel stevig in handen en proberen te combineren, Eva schiet uit de startblokken op aangeven van Van Goethem maar de keeper redt met de voet!


Na 20’ laat MTH het tempo zakken en laten zo de Antwerp Girls mee in het spel komen, we komen een eerste keer goed weg als ook Lauren iets te ver uitkomt maar een attente Maurane keert de bal voor de lijn.


Het wordt toch nog 2-1 op hoekschop, de ongelukkige Anne Lies  frommelt de bal in eigen doel en het staat plots 2-1… De bezoekers tanken vertrouwen uit dit doelpunt en trekken het laken naar zich toe, MTH moet nu vol aan de bak om de gelijkmaker te vermijden.


Na een kwartier onder druk te staan is het toch de thuisploeg die de voorsprong kan vergroten als Jacobs opnieuw in de fout gaat, Van Goethem legt terug op Sophie en die werkt beheerst af en maakt zo een hattrick.


We gaan rusten met een 3-1 score op het bord en dat was zeker niet onverdiend.


Tweede helft


Geen wissels met de rust maar de bankzitters zijn dan al wel met hun opwarming bezig, Astrid wordt preventief na 10’ vervangen door Janchay.

We zien nu een superieur MTH aan het werk dat weinig tot niks weggeeft aan de tegenstander, Lauren staat werkloos toe te kijken en ook Maurane denkt regelmatig ik ga eens wandelen.


Ze kapt enkele mensen uit, drijft de bal op zet Sophie voor doel maar die kan net niet bij de bal…

Eva kan ook nog eens alleen doorgaan maar de bal wil maar niet tegen de netten, Jacobs voorkomt een zware nederlaag voor de bezoekers.


Het is aan de invallers om de eindstand op het bord te zetten, Sara staat 2 minuten op het veld als ze de voorzet van Eva simpel in doel kan tikken voor de 4-1.

Idem voor Pater die in haar invalsbeurt de voorzet van Van Goethem tegen de touwen schiet en zo de 5-1 eindstand vastlegt.


De enige kans die we voor de bezoekers noteren is een vrije trap die over doel verdween.


Commentaar:


Door deze 2de winstmatch in 3 wedstrijden pakken we 6 op 9 en da’s zeker geen slechte start, volgende week gaan we op bezoek bij Kontich waar we nog iets goed te maken hebben.


Dikke proficiat dames!! 
CDSWedstrijd gegevens


Doelpunten: Sophie Claessens (3), Sara Meeussen, Stephanie de Pater

Assists: Sarah Van Goethem (2), Eva Wagemakers
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1