K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide  B  3-0  Herenthout


Foto's      Wedstrijdfiche   

26-11-2016


B’s doen wat ze moeten doen en winnen van Herenthout…


Vandaag spelen we tegen Herenthout, een ploeg die ons pad al regelmatig kruiste in de lagere reeksen en de finale van de beker van Antwerpen verloor tegen onze A’s die toen nog in 1ste provinciale uitkwamen.


Ze wonnen echter wel de kampioenenmatch tegen de B’s, een gesprek met mijn collega délégué leert dat de ploeg zwaargehavend is maar ook de thuisploeg moet heel wat noodgedwongen wissels doorvoeren…


Zo missen we o.a. Maurane (ondertussen geopereerd), Lauren, Astrid, Eva, Maya, Jorinde, Janchay en Paulien, zo komen Floo, Kirsten en Hanne in de ploeg.Eerste helft


De wedstrijd start aan een niet al te hoog tempo, we noteren een eerste schuchtere poging van Sophie die de bal naast schiet.


Het is de thuisploeg die het meeste balbezit heeft en creëert tal van kansen maar werkt onvoldoende scherp af, een voorzet van Sophie wordt door Pater overgeschoten en een schot van Van Goethem gaat voorlangs.


Sophie komt vrij voor de goal maar schiet het leer tegen de paal, haar volgende schot scheert rakelings het kader maar helaas langs de verkeerde kant van de paal!

Herenthout komt quasi niet voor in het spel maar loert steeds gevaarlijk op de counter, het is Floo die eindelijk de ban kan breken en met links de bal tegen de netten schieten nadat ze Van Hooste prima in de wind wist te zetten.


Nu zijn we vertrokken dachten we maar ondanks het goede spel van de ganse ploeg blijven we de kansen missen, Herenthout is het gevaarlijkst op stilstaande fases en het is Hanne die een vrije trap voor doel kan wegkoppen.


De tandem Sara – Anke werkt vandaag perfect, Sara ligt vaak aan de basis van een Maria ter Heide’se aanval. Een prima cross van Hanne wordt opgepikt door Van Goethem maar haar schot wordt gepakt door de keeper.


Floo is goed uitgeslapen en zet zelf een actie op touw, ze zet zich goed door maar besluit helaas over!


We gaan rusten met slechts 1 goal voorsprong wat zeker nog geen comfortabele situatie is al had de score al veel hoger kunnen en moeten zijn.Tweede helft


Geen wissels met de rust en ook eenzelfde wedstrijdbeeld met dit verschil dat Sophie op aangeven van Kirsten nu de bal wel langs Van Hooste krijgt, MTH kan iets rustiger gaan voetballen al blijft het oppassen voor tegenprikken.


Op het uur brengen we Laura voor Marie, we krijgen een reuzekans die in 3 keer wordt gemist maar het leer wil niet over de achterlijn!


De thuisploeg blijft baas maar we voetballen net te traag, laatste man Anke heeft het wel gehad achteraan en gaat op wandel met de bal. Anne Lies schuift netjes in achteraan maar aan de andere kant wil de geruststellende 3de goal wil maar niet vallen.


We halen na 75’ de moegestreden Pater naar de kant en brengen Evi in de ploeg, Sophie stuurt Floo nog een keer diep maar haar schot wordt door de keeper in hoekschop gewerkt!

Een klus die Kirsten voor haar rekening neemt, Anke kopt de corner staalhard tegen de deklat!


Hetzelfde scenario herhaald zich maar nu is het Anke die Floo op wandel stuurt, opnieuw een corner die weer door Kirsten wordt genomen maar deze keer knikt Sophie de bal wel onhoudbaar binnen en dus 3-0!


Evi krijgt ongelukkig nog een gele kaart als ze een vrije trap verhinderd, de scheids fluit af en winst nr. 5 is binnen!Commentaar:


Vandaag hebben jullie een goede match gespeeld met veel kansen alleen hebben we er te weinig afgewerkt, we hebben 90’ minuten de wedstrijd gecontroleerd zonder echt in de problemen te komen.


Volgende week gaan we op bezoek naar rode lantaarn Weelde, hopelijk kunnen we ook hier de 3 punten meenemen en standhouden in de buik van het klassement.


Dikke proficiat dames!

 

CDSWedstrijd gegevens


Goals : Sophie (2x), Floo

Assists : Kirsten (2x), Sophie
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1