K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide  B   2-1  Kontich B


Foto's      Wedstrijdfiche   

21-01-2017


B’s winnen eerste wedstrijd van 2017…


Vandaag spelen we tegen Kontich, de ploeg staat net boven ons in het klassement en bij winst kunnen we haasje over springen naar plaats 8.


De ploeg is quasi compleet, Jorinde, Laura en de gekwetsten  kunnen niet meer op het wedstrijdblad en gaan dan maar werken en Sophie neemt opnieuw plaats op de bank van de A-ploeg.Eerste helft


De wedstrijd start vlotjes en MTH probeert meteen druk naar voor te zetten maar bij de eerste echte tegenprik van de bezoekers staat het na 5 minuten plots 0-1…


Onze meisjes zijn gelukkig niet al teveel onder de indruk van de achterstand en het is Cathy die in balbezit komt na prima verdedigend werk van de Deltouren maar er is niemand gevolgd om haar voorzet in doel te werken.


Kontich krijgt het moeilijk nu en komt bijna niet meer van de eigen speelhelft af, een prima corner van Kirsten wordt door Caro te zacht op Spiessens getrapt.

Het doelpunt dat nu toch al even in de lucht hangt komt er in minuut 20, het is Van Goethem die de rechterflank af spurt en beheerst afwerkt, 1-1!


Anke die niet helemaal is fit is verbijt alle pijn en verdedigt met hart en ziel zoals we van haar gewoon zijn, de schaarse counters die er zijn stoppen meestal bij haar en ook Ellen keept attent.


We krijgen regelmatig hoekschoppen voor, Eva kan haar hoofd tegen de prima bal van Kirsten zetten maar ze kan de bal onvoldoende drukken…

Marie zwiept de bal vanop haar linkerflank voor doel en Cathy kan maar nipt niet bij de bal, opnieuw morsen we net te hard met de kansen maar de ploeg is goed bezig.


Uitblinker Janchay speelt zich met veel enthousiasme in de kijker vandaag en dweilt met een grote glimlach gans het veld over, ze stuurt regelmatig onze spitsen diep.


We gaan rusten met een gelijkspel en een meer dan goed gevoel over het geleverde spel, de 3 punten zijn zeker binnen bereik.Tweede helft


Dezelfde 11 starten deze 2de wedstrijdhelft, de volledige bank start wel meteen aan de opwarming want het is behoorlijk fris in de dug out.


MTH start opnieuw met de nodige overtuiging en we krijgen hetzelfde spelbeeld te zien, we moeten dan ook maar 10 minuten wachten om op voorsprong te komen.

Een hoekschop wordt perfect op het hoofd van Eva geschilderd maar de bal gaat hard op de deklat, Caro is goed gevolgd en knikt de rebound tegen de netten, 2-1!


Na een uur gooien we Floo in de arena en mag Marie gaan rusten, ons woelwater weegt meteen op de rode verdediging.

Ze krijgt onmiddellijk een reuzekans op aangeven van onze chinees, haar schot gaat maar net voorlangs!


De 2 andere bankzitters zijn ook klaar voor de strijd, Sara en Paterke komen Janchay en Eva vervangen.

Met nog een kwartier op de klok en 1 goal achter start Kontich aan zijn slotoffensief en het goede voetbal van de thuisploeg verandert in een paniekerige wanorde?


Kontich neemt nu het initiatief en nu krijgt MTH het op zijn beurt nog erg moeilijk, gelukkig houden onze dames stand en blijven de 3 punten in Brasschaat.


Commentaar:


We zijn 2017 gestart met een verdiende overwinning en schuiven terug een plaats dichter bij de top 6, volgende week gaan we op bezoek bij Beerse en als we ook daar weten te winnen stijgen we opnieuw in het klassement naar plaats 7.


Jullie hebben een achterstand weten om te buigen in een voorsprong met de nodige inzet en karakter, da’s knap werk!


Dikke proficiat dames !!

 

CDSWedstrijd gegevens


Goals : Van Goethem, Caro

Assists : Eva, Kirsten  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1