K. SOC. Maria-ter-Heide

Officiële website van de vrouwenvoetbalafdeling van Brasschaat

Maria-ter-Heide B  0-1  KV Mechelen B


Wedstrijdfiche    Foto's

15-10-2016


B’s verliezen (onterecht) ondanks sterke prestatie…Vandaag krijgen we de dames van KV Mechelen op bezoek die hun seizoen een stuk beter gestart zijn dan vorig jaar, ze staan op een 3de plaats en verloren slechts 2 maal.


Sophie heeft nog teveel last van haar blessure en onze kapitein is nog te ziek om te voetballen, Kirsten, Jorien en Cathy komen zo in de ploeg.Eerste helft


De bezoekers maken meteen hun reputatie waar en trekken fel van leer, MTH heeft het moeilijk met de snelle start van geel-rode brigade…


Het is pas na een 10tal minuten dat het tempo wat zakt en dat onze dames meer in de match kunnen komen, een hoekschop van gelegenheidskapitein Jorinde waait voorbij de tweede paal in de voeten van Eva maar Cathy kan net niet bij haar voorzet!


Bij een corner tegen pikt Jorien de bal op en schakelt snel om, ze stuurt meteen Eva diep die alleen doorgaat op Debruyne en die werkt de bal in corner.

Een prima inspanning gevolgd door een goede corner maar we benutten de hoekschoppen veel te weinig, hier moeten we meer uit kunnen halen.


De wedstrijd is nu veel meer in evenwicht, sterker nog het zijn de onzen die een kwartier de betere ploeg zijn zowel verdedigend met een sterke Anne Lies, Caroline, Marie en Anke maar ook aanvallend doen we het goed.


Vele duels worden gewonnen en Jorien weegt op de Mechelse verdediging, ook de jarige Jorinde doet het goed en stuurt regelmatig onze spitsen diep.

De laatste 10 minuten van deze wedstrijdhelft moeten we terug aan de bezoekers laten die nu toch net iets te makkelijk door onze lijnen snijden maar gelukkig voor ons niet efficiënt genoeg afwerken of op Ellen stoten die voorlopig foutloos blijft.


Het meeste doelgevaar van beide teams komt uit hoekschoppen,  De Jaeger trapt de uitzwaaiende corner hard op doel maar Ellen gaat goed plat!

We gaan rusten zonder doelpunten maar het had zeker anders kunnen zijn voor beide teams…Tweede helft


Geen wissels met de rust maar de bank gaat zich opwarmen, na 5’ heeft Marie teveel last van verzuring en Pater komt in de ploeg.

Het spelbeeld van de wedstrijd blijft ongewijzigd maar na 55’ komen we op achterstand door een ongelukkige own goal, alweer op hoekschop…


0-1   op het scorebord maar we hebben nog voldoende tijd om dit recht te zetten, de wedstrijd ontpopt zich tot een fraai schouwspel met 2 ploegen die er volle bak voor gaan!

Anne Lies heeft teveel last van de voet net als Eva en beide worden gewisseld, zo komen Maurane en Lauren in de ploeg.


Jos zet Pater op weg langs de linkerflank, ze levert een perfecte voorzet af maar het schot van Van Goethem gaat naast!

Ook KV Mechelen is meermaals gevaarlijk voor doel maar Ellen keept zeer attent, de mooiste aanval is van de makelij van Jorien.


Ze passeert enkele mensen, rolt met 1 geweldige pas de ganse verdediging op maar Pater die goed voor doel is gevolgd besluit op de paal!

Het ziet er meer en meer naar uit dat het ook vandaag onze dag niet gaat zijn, Maurane die pas 20’ op het veld staat blesseert zich aan de knie en wordt met de ambulance afgevoerd naar Klina.


We moeten dan nog een kwartier verder met 10 man maar ook nu blijven onze dames strijden voor elke centimeter van het veld.

Als we nog een tweede keer de bal op de paal zien gaan zijn we zeker dat we ook nu het geluk weer niet aan onze zijde hebben!

Lauren kopt een voorzet van Pater in de handen van Debruyne, meteen het laatste wapenfeit van een dol wedstrijdeinde.Commentaar:


Vandaag hebben we laten zien wat we waard zijn en verliezen met een own goal is zuur maar de prestatie op zich maakt zeker veel goed.


Ik denk dat elke neutrale supporter vandaag heeft kunnen genieten van een leuke wedstrijd met veel inzet en strijdkracht van 2 voetballende ploegen.

Waarschijnlijk verdiende deze wedstrijd geen winnaar maar helaas, we zakken nu wel verder naar de 8ste plaats waar we niks verloren zijn…


Vrijdag we de derby tegen Wuustwezel, hopelijk kunnen we hier onze reeks van verliesmatchen stoppen en onze remonte in het klassement inzetten.

We hopen dat de blessure van Maurane zal meevallen en dat ze snel terug tussen de lijnen zal staan.


Dikke proficiat dames!!CDSWedstrijd gegevens


Doelpunten:

Assists:
  •  Copyright © 2015 -  www.dames-mth.be - Webmaster T1